אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
4 המלצות קנייה ושורט אחד על מניות גרמניות צילום: shutterstock

4 המלצות קנייה ושורט אחד על מניות גרמניות

סימנס, פולקסווגן, אדידס, פרזניוס ואינפינאון - מהם הסיכונים והסיכויים בהשקעה בכל חברה?

10.01.2012, 06:57 | ענת ציפקין

סימנס (SIE GY)

ממליץ: ניר מימון

קונצרן סימנס הגרמני הוותיק הנסחר בשווי שוק של 66.8 מיליארד יורו, פועל בחמישה סקטורים מרכזיים: אנרגיה, בריאות, תעשייה, תשתיות ונדל"ן.

הסיכוי: החברה נסחרת במכפיל רווח נמוך של 10, כאשר ירידה של 19% במנייתה ב־2011, שנבעה מהירידות החדות בשוק הגרמני בכלל ובסקטור התשתיות והתעשייה בפרט, הובילה את החברה להיסחר במחיר נוח של כ־73 יורו למניה. תזרים המזומנים ומאזן החברה נשארו חזקים, והחברה אף הגדילה את שיעור הדיבידנד ב־11%. כמו כן, סימנס מראה תחזיות מוצקות לצמיחה ב־2012 בחטיבות המרכזיות שלה. בנוסף עשויה סימנס להרוויח מפעילותה בשווקים המתעוררים, המהווה כ־30% מהכנסותיה.

הסיכון: לחברה תלות גבוהה במרווחי חטיבת הדלקים, שהצטמצמו משמעותית ב־2011 ואי־הוודאות לגביהם קיימת גם השנה. מרווחים אלו הינם גורם משמעותי ברווחיות החברה. בנוסף, החברה הראתה ביצועים חלשים באופן יחסי ב־2011 בשל ההאטה באירופה. אם ההאטה תתפשט למיתון עולמי, החברה עלולה להיפגע גם במחיר המניה הנוכחי.

השורה התחתונה: הירידות בשווקים ב־2011 הובילו את החברה להיסחר במחיר נוח, כאשר תזרים המזומנים שלה נשאר חזק ושיעור הדיבידנד עלה. בנוסף, החברה צפויה לצמוח ב־2012.

הכותב הוא מנהל השקעות חו"ל במנורה מבטחים תיקי השקעות

טורבינות רוח, צילום: שלום בר טל טורבינות רוח | צילום: שלום בר טל טורבינות רוח, צילום: שלום בר טל

 

פולקסווגן (VOW GY)

ממליץ: מעין אמסלם

פולקסווגן היא יצרנית הרכב השנייה בגודלה בעולם אחרי טויוטה. החברה מחזיקה במגוון רחב של מותגים הכולל את אאודי, סקודה, סיאט ומותגי היוקרה בנטלי, למבורגיני, פורשה ועוד.

הסיכוי: שיעור החשיפה הגבוה של החברה לשווקים המתעוררים ביחס למתחרות, ביחד עם מותגים חזקים ובסיס ההוצאות הנמוך לאור פריסת מפעליה בשוקי היעד העיקריים, יאפשרו לפולקסווגן להמשיך לקחת נתחי שוק למתחרותיה בשנים הקרובות. להערכתנו, השוק מעריך בחסר את מהלכי ההתייעלות התפעולית ופוטנציאל הצמיחה של הקבוצה במיוחד בסין, המשק הגדול והצומח ביותר בשוק הרכב העולמי. מאזן החברה בריא כאשר החוב מהווה רק 27% מהמאזן ולזכותה נזילות של כ־26 מיליארד יורו. ה־EBITDA הוא 10%, גבוה משמעותית משל המתחרות. המניה מניבה תשואת דיבידנד של כ־2% ונסחרת במכפיל EV/EBITDA של 6, נמוך מהממוצע בענף.

הסיכון: האטה במכירות כלי הרכב בעולם תפגע בחברה, ש־60% מהכנסותיה מגיעים מאירופה.

השורה התחתונה: לפולקסווגן מאזן בריא ופוטנציאל להמשיך ולהגדיל את נתח השוק שלה, באמצעות חשיפה גבוהה לשווקים המתעוררים, מגוון מותגים חזקים ובסיס הוצאות נמוך.

הכותב הוא מנהל תחום השקעות בתמיר פישמן

גולף של פולקסווגן גולף של פולקסווגן גולף של פולקסווגן

 

פרזניוס (FME GY)

ממליץ: יונתן חדד

פרזניוס היא חברת אחזקה בינלאומית בתחום הבריאות הנסחרת בשווי של 11.6 מיליארד יורו. אחזקתה העיקרית (30%) היא פרזניוס מדיקל, מובילה עולמית בתחום הדיאליזה. בנוסף, עוסקת החברה בטיפולי עירוי, מכירת ציוד ותרופות, הפעלת בתי חולים פרטיים בגרמניה ובניית מרכזים רפואיים.

הסיכוי: החברה פועלת כשחקן מוביל בשוק עם חסמי כניסה גבוהים. היא נהנתה בשלוש השנים האחרונות מצמיחה שנתית ממוצעת של כ־14% ברווח הנקי למניה, וצפויה להמשיך ולצמוח בכ־13% בשנתיים הבאות. פרזניוס נסחרת במכפילי רווח צפויים של 13.5 ו־12.0 ל־2012 ו־2013, בהתאמה. תשואת הדיבידנד של המניה נמוכה ועומדת על כ־1.5% בלבד, אך בשלוש השנים האחרונות הדיבידנד צמח ב־9% לשנה וצפוי להמשיך ולגדול.

הסיכון: פעילות החברה בתחום הדיאליזה בארה"ב עשויה להיפגע כתוצאה מהרפורמה במערכת הבריאות והירידה בשיעור החזר מתכנית ביטוחי הבריאות. המצב הכלכלי עשוי לפגוע בהפעלת בתי החולים ובניית מרכזים רפואיים שמבצעת החברה.

השורה התחתונה: פרזניוס פועלת בשוק עם חסמי כניסה גבוהים ומציגה צמיחה עקבית ברווח שצפויה להימשך ב־2012. הדיבידנד נמצא במגמת צמיחה, למרות תשואתו הנמוכה.

הכותב הוא אנליסט מבית ההשקעות מיטב

מכונת דיאליזה של פרזניוס, צילום: בלומברג מכונת דיאליזה של פרזניוס | צילום: בלומברג מכונת דיאליזה של פרזניוס, צילום: בלומברג

 

אדידס (ADS GY)

ממליץ: רועי שגיב

אדידס היא חברת מוצרי הספורט השנייה בגודלה בעולם מבחינת שווי שוק והכנסות. נותנת חסות לספורטאים ונבחרות ספורט. החברה מוכרת בכל העולם, כאשר ב־55 מדינות מפעילה חנויות דגל.

הסיכוי: החברה נסחרת בתחילת 2012 במכפיל רווח של 15, נמוך ממתחרותיה, ובשלושת הרבעונים הראשונים של 2011 רשמה הכנסות שיא של 10 מיליארד דולר, עלייה של 11% לעומת 2010. עיקר הצמיחה נרשם בשווקים המתעוררים, כאשר בסין צמחו הכנסותיה ב־25%, אך גם במערב אירופה צמחו הכנסותיה ב־10%. מאזנה איתן ויחס ההון למאזן עומד על 47%. החברה הקטינה את המינוף במהלך 2011 והחוב נטו הסתכם ב־750 מיליון יורו, ולחברה לא צפוי קושי לשרתו. החברה צופה צמיחה של 12% בהכנסות ב־2012 הודות לצמיחה בשוק הסיני ולשני אירועי ספורט מרכזיים שצפויים להתקיים ב־2012: האולימפיאדה בלונדון ואליפות אירופה בכדורגל.

הסיכון: מיתון באירופה והאטה בכלכלה העולמית עלולים להביא לפגיעה בחברה ולאי־עמידה ביעדים שהציבה ל־2012.

השורה התחתונה: הכנסות החברה שהגיעו לשיא ב־2011 צפויות להמשיך לצמוח בזכות הצמיחה בשוק הסיני והאולימפיאדה ואליפות אירופה בכדורגל שיתקיימו ב־2012.

הכותב הוא מנהל השקעות קרנות אירופה במגדל שוקי הון

הכדור של אדידס במונדיאל 2010, צילום: adidas.synapticdigital.com הכדור של אדידס במונדיאל 2010 | צילום: adidas.synapticdigital.com הכדור של אדידס במונדיאל 2010, צילום: adidas.synapticdigital.com

 

אינפינאון (IFX GY)

ממליץ: משה אוזקרגוז

אינפינאון היא אחת מיצרניות השבבים הגדולות באירופה, המספקת שבבים לתעשיות שונות, בהן הרכב והתקשורת. כמו כן החברה משווקת, מייצרת ומוכרת מוליכים למחצה, מעבדים ועוד.

הסיכון: אווירת המיתון באירופה, שם עיקר מכירות החברה, צפויה להחליש את הביקושים למוצרי החברה. בנוסף, לאינפינאון חשיפה גבוהה לתעשיית השבבים המתאפיינת במחזוריות גבוהה ותחרות קשה. ירידה בקצב המכירות תפגע בחברה באופן משמעותי, זאת בשל העלויות הקבועות הגבוהות של פעילותה. מכפיל הרווח החזוי ל־2012 עומד על כ־15, זאת לאור ציפיות אנליסטים לצמיחה בשיעור דומה לשנתיים האחרונות, שלהערכתנו לא יתממשו.

החברה רשמה ב־2011 עלייה של 10% בהכנסות, אך למרות זאת חלה ירידה חדה ברווחיה, שצפויה להימשך ב־2012. להערכתנו, תמחור המניה הנוכחי גבוה מדי. אך, מנגד התאוששות כלכלית בארה"ב עשויה לגרום למשקיעים להתעלם מהתוצאות הבינוניות עד חלשות הצפויות בענף בטווח הקרוב.

השורה התחתונה: ציפיות האנליסטים להמשך צמיחת החברה לא יתממשו בשל המצב הכלכלי שצפוי להחליש את הביקושים למוצריה והתחרות הקשה בתעשיית השבבים.

הכותב הוא אנליסט מניות חו"ל במחלקת המחקר של בנק דיסקונט

שבבים של אינפינאון, צילום: בלומברג שבבים של אינפינאון | צילום: בלומברג שבבים של אינפינאון, צילום: בלומברג

תגיות