אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המקומות שחייבים לבקר בהם השנה צילום: cc by reurinkjan

המקומות שחייבים לבקר בהם השנה

העיתון "ניו יורק טיימס" ערך רשימה של 45 אתרים בעולם שחובה להגיע אליהם במהלך 2012, אם כמובן הממון מצוי בכיסכם. יעדים כמו אנטרקטיקה, תעלת פנמה, פטגוניה הצ'יליאנית ופואבלה במקסיקו ברשימה

10.01.2012, 23:13 | סוכנויות הידיעות

שנת 2012 החלה, וכשמתחילה שנה, אין טוב מלחלום על חופשה או שתיים במהלכה. השנה ערך העיתון "ניו יורק טיימס"

רשימה של 45 יעדים מרתקים, כל אחד מסיבה אחרת, החל באיים המלדיביים, דרך העיר מונפלייה בצרפת, דחלה במרוקו,  לונדון כמובן גם בגלל האולימפידה ואפילו אנטרקטיקה והחלל.

1. פנמה

תבואו בגלל התעלה, תישארו בגלל כל השאר

חלפו 12 שנים מאז שהשליטה בתעלה חזרה לידי פנמה, וכלכלת המדינה משגשגת. בעיר הבירה פנמה סיטי צצים גורדי שחקים בזה אחר זה, ומדי יום מגיעים מהגרים מכל העולם. הסכם הסחר החופשי בין פנמה וארה"ב, שאושר באוקטובר, צפוי להאיץ את חילופי האנשים והכספים הבינלאומיים.

פנמה סיטי, צילום: shutterstock פנמה סיטי | צילום: shutterstock פנמה סיטי, צילום: shutterstock

אחד מהפרויקטים הבולטים הוא תעלת פנמה עצמה, שנמצאת בתחילת הרחבה של מיליארדי דולרים, שבסופה, המתוכנן ל-2014, קיבולת המטען של התעלה תוכפל.

פרויקטים נוספים הם הקמת ה"פנמרה", מלון וולדורף אסטוריה הראשון באמריקה הלטינית, שצפוי להיפתח ביוני 2012; "טראמפ אושן קלאב", המבנה הגבוה באזור, שנפתח בקיץ האחרון; ו"ביומוזאו", העיצוב הראשון של פרנק גרי באמריקה הלטינית, מוזיאון להיסטוריה של הטבע שייפתח בתחילת 2013.

גם קאסקו וייחו, הרובע ההיסטורי של העיר שהפך לאתר מורשת עולמית של אונסק"ו ב-1997, עבר מתיחת פנים וכעת הוא אזור אופנתי עם גלריות, בתי קפה ומלונות בוטיק.

2. הלסינקי, פינלנד

עיצוב. עיצוב. עיצוב. האסתטיקה מזינה מגניבות חדשה

ההתעוררות הקולינרית של קופנהגן והאופנה קובעת-הטרנדים של שטוקהולם אולי עוררה את ההתלהבות העולמית הנוכחית מהתרבות הנורדית. כעת הלסינקי נמצאת באור הזרקורים. המועצה הבינלאומית לחברות לעיצוב תעשייתי מינתה אותה לבירת העיצוב העולמית לשנת 2012.

עיצוב הוא חלק בלתי נפרד מהדנ"א של העיר, ובשנים האחרונות הסצינה התעוררה: רובע העיצוב הרשמי תפח, והוא כולל כעת 25 רחובות וכמעט 200 עסקים הקשורים לעיצוב, מחנויות המוכרות כלי בית ורהיטים ועד למלונות בוטיק וחנויות בגדים.

בנוסף לכל אלה ישנו מרכז המוזיקה החדש והמרהיב של הלסינקי, ששוויו 242 מיליון דולר. סטודנטים יופיעו בחלל עם קירות הזכוכית, ומתוכננים ל-2012 קונצרטים של התזמורת הפילהרמונית של וינה והתזמורת הפילהרמונית של הלסינקי.

3. מיאנמר

חזרה למפת המטיילים אחרי שנים שהייתה מחוץ לתחום

עם אוצרות תרבותיים ידועים, מלונות בוטיק ברמה עולמית וחופים ריקים מאדם, מיאנמר נמצאת זמן רב ברשימת היעדים של המטיילים האמיצים. במשך שנים, בעקבות קריאותיהם של המנהיגה הפרו-דמוקרטית אונג סן סו צ'י ומנהיגים נוספים, רבים התרחקו מהמדינה במחאה על המשטר האוטוריטארי.

כעת יש מגמת שינוי. מאז נובמבר 2010, כששליטי מיאנמר קיימו בחירות חופשיות ושחררו את אונג סן סו צ'י לאחר 15 שנות מעצר בית, החרם הוסר ומיאנמר נערכת לזרם מטיילים.

כיוון שהמדינה הייתה מבודדת, "ארץ הפגודה הזהובה" הבודהיסטית האדוקה נותנת תחושה של חיבור למקום שלא נפגעה מתיירות המונית ומעניקה קבלת פנים חמה וכנה. המטיילים ימצאו מלונות מלאי אווירה ורשת של מטוסים פנימיים.

(אל תשכחו שעדיין צריך ויזות ושהכלכלה עדיין מבוססת בעיקרה על מזומן.)

גם המקומיים מודעים לפוטנציאל הגלום בתיירות. סו צ'י קוראת לפיתוח בר-קיימא ולחלחול של התיירות למקומות שבהם הכספים הכי נחוצים.

4. לונדון

האולימפיאדה! המלכה! יום הולדת 200 לצ'רלס דיקנס!

לונדון בימים אלה מנוקדת באתרי בנייה במסגרת ההיערכות לאולימפיאדה ולחגיגות שישים שנות מלכותה של המלכה. אצטדיונים, שטחים ציבוריים ומרכזי קניות חדשים צצים בקצה המזרחי של העיר, וממערב נפתח מלון וולדורף אסטוריה עם 137 חדרים בקרבת נמל התעופה הית'רו.

אבל לא הכול הוא ספורט ומלכים. ברחוב באזור בלומסברי, מוזיאון צ'רלס דיקנס ייפתח מחדש לקראת יום הולדתו ה-200 של הסופר המנוח. בצד השני של העיר, אולפני הארי פוטר ייפתחו לקהל הרחב. הרולינג סטונס, החוגגים יובל ללהקה, עשויים לצאת לסיבוב הופעות שייגמר בלונדון. רוברט רדפורד יחנוך סניף של פסטיבל הסרטים של סאנדנס ב-O2 ארנה באפריל.

5. אוקלנד, קליפורניה

מסעדות וברים חדשים מאירים באפילה

המתחים בעקבות התפרצות האלימות במחאות החברתיות האחרונות באוקלנד הצטננו, אבל חיי הלילה בעיר ממשיכים להיות לוהטים.

תיאטרון פוקס ההיסטורי נפתח מחדש ב-2009 ובמהרה קיבע את מעמדו כאחד מאולמות ההופעות המובילים באזור המפרץ. למסעדות המתוחכמות בעיר מצטרפים כעת ברי קוקטיילים יוקרתיים, שהופכים את אוקלנד המחוספסת לשעבר למקום יותר ויותר מושך לבילוי בערב.

ג'יימס סיהבוט, השף שהעניק לאוקלנד את כוכב המישלן הראשון והיחיד שלה במסעדת "קומיס" שלו, פתח במאי את הוקר פייר, מסעדת מזון רחוב אסיאתי. שפים ידועים מסן-פרנסיסקו מצטרפים אליו: דניאל פטרסון (קוי, שני כוכבי מישלן) פתח את מסעדת "פלאם" בסוף 2010, ומסעדה נוספת בשם "הייבן" בכיכר ג'ק לונדון המשופצת בחודש שעבר.

לחצו לצפייה
גלריית כלכליסט: המקומות שחייבים לבקר בהם (45 תמונות)

 6. טוקיו

חלק התיירים חוזרים לאט, כך שיש יותר הזדמנויות למי שמגיע

המחשבה על נסיעה לטוקיו כנראה תלחיץ חלק מהאנשים. אף שהעיר במרחק יותר מ-290 קילומטרים מתחנת החשמל פוקושימה דאיאיצ'י, אתר האסון הגרעיני החמור ביותר מאז צ'רנוביל, ושמחלקת המדינה האמריקאית ממליצה לתיירים להתרחק רק מאזור האסון וסביבתו המיידית, גם טוקיו נפגעה.

עם זאת, מנקודת מבט אחרת, זו התקופה המושלמת לטיול. ירידה בתיירות ובנסיעות העסקיות מגבירים את נגישות העיר. לדברי לורן ומהס, מייסד ומנכ"ל TabletHotels.com, אתר תיירות עם רשימה מוקפדת של מקומות לינה, התיירות טרם חזרה להיקף הרגיל שלה. "המחירים עדיין נמוכים בכ-10% בממוצע בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד", הוא אמר.

בסתיו היה ברור שהיא עדיין שוקקת חיים. אבל כעת ניתן להשיג הזמנות של הרגע האחרון במסעדות ברמה עולמית שבעיר או חדר במלונות שבעבר היו מלאים עד אפס מקום. אפשרויות הלינה לכל רמות התקציב נוחות יותר כעת.

7. טנזניה

תופסת את מקומה כיעד ספארי יוקרתי

מספר התיירים שביקרו בטנזניה בשנים האחרונות עלה בהדרגה, לפי מומחי תיירות במזרח אפריקה, כמו היפו קריק ספאריס ואברקרומבי אנד קנט. המספרים זינקו רק בעקבות כמה מתקפות אלימות על מבקרים בקניה השכנה, כשטנזניה התחילה לספוג את תיירי הספארי של קניה.

לא שטנזניה רוכבת רק על הצרות של קניה. הר קילימנג'רו נמצא בשטחה, אך כעת מגלים אטרקציות נוספות, כמו גיב'ס פארם, בקתה קטנה שניתן לצאת ממנה לטיול באזור מכתש נגורונגורו. בנוסף, פתיחת שמורות ספארי אקסקלוסיביות כמו סינגיטה גרומטי והמחנות היוקרתיים שבניהול נומאד טנזניה וצ'ם צ'ם הם סימנים לכך שהתשתית התיירותית במדינה נעשית מתוחכמת יותר, ואולי אף מדביקה את זו של קניה.

8. פטגוניה הצ'יליאנית

ההוכחה לכך שלא צריך להתלכלך כדי ליהנות מהרפתקה

עם שילוב של פסגות מושלגות, יערות גשם קדמוניים ורשת פארקים לאומיים בתוליים, צ'ילה תופסת את מקומה כאחד מהמקומות הלוהטים בעולם להרפתקאות.

מחוץ לפארק טורס דל פיינה בפטגוניה, טיירה פטגוניה החדשה מציעה פעילויות כמו רכיבה על סוסים ושיט על אגמים קפואים (וגם פינוקים כמו ספא ובריכה מחוממת ומקורה).

כעת אפשר לצאת גם למסעות לקרחונים הסמוכים לפארק. לטיולים מותאמים אישית, חלוצים באזור כמו קזנובה אנד לויד יכולים לסייע בניווט האתגרים הלוגיסטיים שבחציית הנופים המסעירים של צ'ילה.

9. להסה, טיבט

מלונות יוקרה חדשים יוצרים הפוגה ומחלוקות

בבירה הקדושה של טיבט מלונות היוקרה משגשגים. אלה החדשות בלהסה: לא רק שפועל בה מלון יוקרה בגובה יותר מ-3,600 מטרים מעל פני הים, אבל יש כאן פרויקטי נדל"ן חדשים.

אתר הנופש סנט רג'יס להסה ריזורט פועל מאז מאי. ב-2010 וילה בבעלות טיבטית בשם "לינגצאנג" נפתחה מחדש כמלון בוטיק. ב-2013 צפויים להיפתח אינטרקונטיננטל ריזורט להסה פרדייס ומלון שנגרי-לה בן 284 החדרים.

מצד אחד, זו הפעם הראשונה שמטיילים יכולים ליהנות מפינוקים יוקרתיים בעיר שבה הכנסת האורחים הבסיסית ביותר היא בגדר אתגר. מצד שני, פתיחת אזורי העסקים והקניונים החדשים נתפסת על ידי טיבטים רבים כקולוניזציה תרבותית וניצול של אדמה קדושה.

10. הוואנה, קובה

הבירה הקובנית שוב נגישה לאמריקאים

 

הדבר היחיד שנמצא כעת בין האמריקאים לרחובות הלוהטים של הוואנה הם מיצרי פלורידה, מאז שממשל אובמה הרחיב את סוג התיירות המותרת. יותר ויותר ארגונים מורשים להפעיל טיולים מארה"ב לקובה, ויש גם יותר טיסות מערים אמריקאיות - פורט לודרדייל וטמפה הצטרפו לאחרונה לניו יורק, מיאמי ולוס אנג'לס, ושיקגו תצטרף בשנה הבאה.

החוקים עדיין מחייבים את האמריקאים לתקשר עם הקובנים (חופשות בטן-גב עדיין אסורות עליהם), כך שהסיורים כוללים מפגשים עם היסטוריונים של אמנות, חקלאים אורגניים ואנשים נוספים. בשנה האחרונה צצו מסעדות ומלונות חדשים, חלקם בווילות קולוניאליות יפהפיות, לאחר שהממשלה הקובנית התירה יותר יזמות פרטית. הוואנה גם נערכת לביאנלה ה-11 שלה, מה-11 במאי עד ה-11 ביוני, שתמשוך יותר מ-100 אמנים קובניים ובינלאומיים.

11. מוסקבה

אתרי תרבות חדשים מוסיפים קודש וחול

תיאטרון הבולשוי ששופץ בראוותנות מתחנחן כמו פרימה בלרינה מול הבזקי התקשורת מאז שנפתח מחדש באוקטובר. לאור מתיחת הפנים של 760 מיליון הדולר לגבירה בת ה-236 שנה, ניתן כמעט לשמוע את הצארים מריעים מקבריהם.

מחוץ לאורות הזרקורים נפתחו עוד שני מוזיאונים. מוזיאון האיקונות הרוסי אמור להכיל את האוסף הפרטי הגדול ביותר של אמנות דתית רוסית ומזרח אירופית (כ-4,000 פריטים). הכניסה למוזיאון היא חינם.

לא תמצאו בתולות או קדושים בטוצ'קה G, שפירושו "נקודת ה-G". במוזיאון יותר מ-3,000 פריטים הקשורים לסקס, מקונדומים מהעידן הסובייטי, דרך בובות מין משוכללות ועד "היאבקות", ציור מ-2011 של האמנית הרוסית ורה דונסקיה-חילקו, המתאר ולדימיר פוטין וברק אובמה שריריים, הקוראים זה על זה תיגר עם איברי המין העצומים שלהם. ברוסיה הגודל כן קובע.

12. גלזגו, סקוטלנד

זהא חדיד בקו המים של סקוטלנד

העיר השנייה בגודלה בסקוטלנד כוללת כעת מוזיאון בשווי 115 מיליון דולר בעיצוב סהא חדיד, המצטרף לנמל החדש ולטיילת הנהר.

מוזיאון ריברסייד שנפתח ביוני נמצא בבניין מרהיב בקו המים, עם אוסף של 3,000 פריטים המוקדש לעבר העשיר של גלזגו בבניית ספינות והנדסה. בעבר היו באזור מספנות רבות והוא נחשב ללב הכלכלי של גלזגו, אך כשהתעשייה עזבה, האזור קפא.

לא עוד. גלזגו השקיעה יותר מעשור בשיקום אזורי מספנות ומזח שאינם בשימוש בניסיון להשיב את תהילת העבר לקו המים. כעת יש טיילת נעימה, שמשני צידיה נשתלו עצי ליים והיא מעוטרת בחפצים ימיים.

13. פואבלה, מקסיקו

פסטיבל מולה בינלאומי. צריך יותר מזה?

ה-5 במאי 2012 הוא יום השנה ה-150 לסינקו דה מאיו, התאריך שבו בשנת 1862 צבא מקסיקני שהיה במיעוט הביס את הכוחות הצרפתיים של לואי-נפוליאון בונפרט.

פואבלה, מקסיקו, צילום: cc by RussBowling פואבלה, מקסיקו | צילום: cc by RussBowling פואבלה, מקסיקו, צילום: cc by RussBowling

את האירוע יחגגו בפייאסטה בפואבלה, המקום המרכזי במקסיקו המציין את החג. לפני הפסטיבל במאי, העיר, בירתה האמידה של אחת מהמדינות הבטוחות במקסיקו, מקימה קו רכבת קלה בדומה לזה שבמקסיקו סיטי ומשפצת אזורים ציבוריים. מוזיאון אמפארו, שבו אחד מהאוספים המרשימים במדינה של חפצים עממיים ומהעידן הקולוניאלי, עבר שיפוצים והרחבה של 7 מיליון דולר.

האטרקציה הגדולה ביותר של העיר היא אולי המולה פובלאנו שלה, רוטב הכולל צ'ילי ושוקולד. העיר חונכת פסטיבל מולה מקומי, שייפתח ב-2 במאי.

14. סן דייגו, קליפורניה ארה"ב

עם המבשלות והמסבאות, גן עדן לחובבי הבירה

גם בתקופות של תקציב מוגבל, בירת בוטיק היא תענוג נגיש יחסית, ומעטים האזורים בארה"ב עם תנופת בישול בירה חזקה מזו של סן דייגו. מסבאות מבוססות כמו קארל שטראוס ברואינג קומפני וסטון ברואינג קומפני הכשירו יצרני בירה ויצרו ביקוש לבירה ייחודית.

יש הזדמנויות רבות לטעימות בירה, בחנויות מקיפות כמו בוטלקראפט ביר שופ אנד טייסטינג רום ופיצה פורט בוטל שופ, וטברנות בירה כמו המילטונ'ס אנד או'בריאן'ס ומסעדות כמו לוקאל האביט. מי שרוצה יכול גם לבקר בשבוע הבירה השנתי של סן דייגו, שיתקיים בנובמבר זו הפעם הרביעית.

15. מפרץ הא לונג, וייטנאם

דרכים חדשות לבקר פלא טבעי בדרום מזרח אסיה

אף שמפרץ הא לונג, נוף ימי של 1,600 איים ואיונים במפרץ טונקין, נוצר לפני מיליוני שנים, מעולם לא היה זמן טוב יותר לבקר בו. בנובמבר אתר המורשת העולמית של אונסק"ו נבחר לאחד מ"שבעת פלאי העולם הטבעיים החדשים", על בסיס סקר עולמי שערך ארגון השוויצרי New7Wonders, בדיוק כשווייטנאם איירליינס הודיעו על הטיסה הרצופה הראשונה בין לונדון לווייטנאם.

צורות האבן, שברובן לא נגעו בני אדם ושעליהן צמחיית ג'ונגל עבותה, עולות באופן דרמטי בפסגות חרוטיות ועמודים מהמים בסביבה, הכוללים שוניות אלמוגים, ביצות, יערות וחופים חוליים. המבקרים יכולים להגיע למה שהו צ'י מין עצמו כינה "הפלא שלא ניתן לחלוק עם אחרים" בסירות מקומיות, שיט יוקרה או במסגרת טיולי הרפתקאות חדשים.

16. פירנצה, איטליה

עיר הרנסנס מתעדכנת

מאז 2009 ראש העיר הצעיר של פירנצה מטאו רנזי הגביר את המאמצים להקים עיר חיה ושניתן לחיות בה, החוגגת את ההיסטוריה העשירה שלה (ואת העושר ההיסטורי). התוצאה: סצנת אמנות אנרגטית, כמה ארמונות מימי הביניים, שיקום ופתיחה מחדש של אתרים עתיקים ומסעדות הנוטשות את הסגנון הטוסקני המסורתי לטובת אוכל עדכני ומתוחכם.

פלאצו סטרוצי מהמאה ה-15 הוא כעת ביתו של מרכז לתרבות עכשווית. ספאזי אורבאני קונטמפורני, חלל אמנות במנזר לשעבר מהמאה ה-15, כולל עבודות של אמנים איטלקים צעירים. בשנה שעברה מגדל סן ניקולו מהמאה ה-14 נפתח לקהל, וניתן לצפות ממנו בנוף הפנורמי היפה ביותר של העיר. בספטמבר נפתח מוזיאון גוצ'י בפלאצו דלה מקרנזיה.

בהמשך מתוכנן שיקום גדות נהר אמו ושל הפארק הגדול בעיר.

17. האי סנט וינסנט

אתר חדש עשוי לשים את האי הקריבי על המפה

העובדה שאמריקן איירליינס לא טסה לשם עשויה להסביר מדוע סנט וינסנט הוא אחד מהסודות השמורים של הקריביים: אי שופע המוקף במים כה צלולים שבהשוואה אליהם המים של האיים האחרים נראים עכורים. מה שיש כאן - הר געש שאפשר לטפס עליו, מפלים מרהיבים, חופי חול שחור - מתגמד ליד מה שאין כאן - רשתות קמעונאיות, המונים, מלונות גדולים.

יש יוצא דופן אחד: בוקמנט ביי, אתר נופש של חמישה כוכבים שנפתח בסתיו וכולל יותר חדרים (כ-360) מכל שאר המלונות באי יחדיו. יש באתר גם חמש מסעדות, ספא, מחנה כדורגל ומרכז אמנות. האתר, יחד עם נמל התעופה הבינלאומי שצפוי להיפתח ב-2013 ונועד להתמודד עם פי חמישה נוסעים ממה שמגיעים לאי כיום, כנראה יוציא את המרצע מן השק וימשוך את ההמונים. תגיעו לשם לפניהם.

18. מוגאנשאן, סין

יוקרה במסתור ההרים לשעבר של גנגסטרים משנגחאי

בחלק ניכר של תחילת המאה ה-20 מוגאנשאן, הר מכוסה במבוק במרחק כשלוש שעות משנגחאי, שימש כאתר נופש שלו לאליטה. זרים עשירים היו הראשונים שהתגוררו בהר, ובנו וילות מאבן ומגרשי טניס. אחריהם הגיעו בעלי הכוח בסין, כולל הבוס של המאפיה בשנגחאי דו יואשנג ומנהיג הקואומינטנג צ'אנק קאי-שק, שבילה כאן את ירח הדבש שלו ב-1927.

אחרי תקופת יובש, בעשור האחרון הזרים שבו למדרונות מוגאנשאן והפכו את הווילות הישנות לבתים ולגסטהאוסים. באתר הנופש האקולוגי נייקד סטייבלס שבו 121 חדרים יש וילות בצמרות העצים עם ג'קוזי במרפסות הצופות להרים ו"בקתות אדמה" בהשראה אפריקאית עם קירות אדמה דחוסים וידידותיים לסביבה. לה פסאז' מוגאנשאן הנמצא בלב מטע תה ושנפתח חלקית בדצמבר, שואב את השראתו מבתי האחוזה ההיסטוריים עם רצפות עץ ממוחזרות וגן מרהיב עם 12 אלף שיחי ורדים.

19. בירמינגהם, אנגליה

האם העיר השנייה בגודלה בבריטניה יכולה להיות במקום הראשון באוכל?

"אוליב", מגזין האוכל של ה-BBC, הפתיע לאחרונה את חובבי המזון הבריטיים שהכריז על בירמינגהם, העיר השנייה בגודלה בבריטניה, כעל "העיר הכי טובה באוכל" בממלכה המאוחדת, לפני לונדון ואדינבורו. הפרס הגיע בסוף אוקטובר, כשבירנמינגהם אירחה את פסטיבל האוכל השנתי של העיר, שנמשך 10 ימים ואירח כישרונות מקומיים.

השפים מתבססים על סצנת מסעדנות עשירה. בירמינגהם ידועה בבריטניה ב"בלאטי טריאנגל" שלה, אזור בעיר שבו הומצאה מנת קארי פקיסטני-קשמירי אהובה. היא גם מקום הולדתם של מאכלים בריטיים אהובים כמו תה טייפו, פודינג של בירד'ס ורוטב HP.

20. החלל

לגבול האחרון יש עכשיו סוכן כרטיסים

זה כבר לא הדמיון של חובבי מדע בדיוני. בקרוב כל מי שיש לו 200 אלף דולר מיותרים יוכל לבקר בגבול האחרון: החלל, או יותר נכון, הקצה העליון של האטמוספרה של כדור הארץ. ב-2004 ריצ'רד ברנסון הקים את וירג'ין גלקטיק, שנועדה להיות חלוצת הטיסות המסחריות לחלל.

בשנה שעברה החברה החלה בטיסות מבחן של ספייסשיפטו, כלי טיס שיאפשר לשני טייסים ולשישה נוסעים להגיע לחלל התת-אורביטלי. אף שטרם אושר תאריך שיגור (התאריך ל-2012 נדחה ל-2013), כ-450 איש מרחבי העולם כבר רכשו כרטיסים. הנוסעים הראשונים, במפתיע, יהיו ריצ'רד ברנסון ושני ילדיו, סם והולי.

הסוכן של וירג'ין גלקטיק ג'ושוע בוש צופה שבעוד מספר שנים "נוכל להמריא בניו יורק, להקיף את כדור הארץ ולנחות בטוקיו בתוך שעתיים או שלוש". איך זה יהיה? "כשמנוע הסילון נכבה יש דממה מוחלטת", אמר בוש, שקרא על חוויותיהם של אסטרונאוטים רבים. "מסתכלים מבעד לחלון ורואים קו כחול ודק של האטמוספרה, ומבינים עד כמה אנחנו קטנים וחסרי משמעות".

21. קרלה, הודו

ביאנלה הודית חדשה תושק השנה לראשונה בעיר החוף

בשנה שעברה הודו הקימה את הביתן הראשון שלה בביאנלה של ונציה. השנה המדינה משיקה ביאנלה משל עצמה, שתתקיים בקרלה - מדינה בדרום מערב הודו. הביאנלה תציג אמנות עכשווית, סרטים, פסלים, מיצגים, מדיה חדשה והופעות של אמנים הודים ובינלאומיים. מרבית הפעילות תתקיים בעיר קוצ'י.

לקראת אירוח האירוע, בניינים עתיקים בעיר זוכים לשיפוץ ושיקום. אם כי פרויקט השיקום ההיסטורי מתרחש במוזיריס, העיר השנייה שבה הביאנלה תתקיים. עיר הנמל הזו נעלמה במסתוריות לאחר נפילת האימפריה הרומית. ארכיאולוגים הצליחו לאחרונה למצוא את המיקום והחלו בחפירות לחשיפת שאריות העיר. הביאנלה פותחת ב-12.12.12.

22. פאראטי, ברזיל

שמים את קוסטה ורדה של ברזיל על המפה

מקום מסתור שליו זה הופך ליעד העשיר ביותר בתרבות בקוסטה ורדה, קו החוף המתפרש בין ריו דה ז'נרו וסאו פאולו. לוח השנה התרבותי של פאראטי כולל פסטיבל ג'אז, בלוז ונשמה. בכל יוני הופעות כמו של החצוצרן האמריקאי רוי הגרוב ונגן הטרומבון הברזילאי ראול דה סוזה כובשות את הרחובות מרוצפות האבנים ברובע ההיסטורי של העיר. לאחרונה הושקה תערוכה שנתית המציגה צילומים של אמנים מתחילם מברזיל ומחוצה לה ואסור לשכוח את פליפ, פסטיבל ספרותי הכולל הקראות פומביות, מסיבות מלאות בקפרינייה, וכוכבים כמו איאן מקיוואן, איזבל איינדה וסלמן רושדי.

שאר האטרקציות בעיר כוללות בוטיקים אופנתיים, בתי קפה, מסעדות פירות ים ואכסניות ציוריות. בהמשך השנה ייפתח בעיר המלון היוקרתי הראשון שלה, ואילו המותג הצרפתי Maisons des Rêves , מתכוון לפתוח מלון בסמוך לנמל.

23. קו רונג, קמבודיה

שורה של איים משחזרת גן עדן סודי באסיה

מטיילים הרפתקניים רבים מחפשים יעדים מעבר למקדשים באנגקור, כדי לראות מה עוד יש לקמבודיה להציע. אפשרות אחת היא הארכיפלג קו רונג, שהאי המרכזי מרוחק 30 דקות נסיעה מעיר החוף סיהנאוקוויל. עד לאחרונה לא היה ולו מקום לינה אחד בשורת האיים, אך זה השתנה בעקבות פתיחת אתר הנופש סונג סא.

הבעלים רוי ומליטה האנטר, שגילו את האיים לאחר הגעתם לקמבודיה ב-2004 עיצבו את אתר הנופש כך שידמה לעיירת דייג מקומית - לפחות ממבט מבחוץ. האתר עצמו מציע לאורחים שלל פינוקים החל מבריכת שחייה ועד ל-Wi-Fi חופשי. העיצוב מאופיין בסגנון אסייתי עתיק. האורחים יוכלו ליהנות גם מצלילה לצד סוסוני ים, ואסור לשכוח את האוכל. השף באתר, ניל ווגר שיובא מאיי סיישל, יגיש גרסאות משלו למאכלים המקומיים.

24. וינה, אוסטריה

אמנות מודרנית מחייה את הבירה האימפריאליסטית של אוסטריה

לאחר פעילות ערה, סצנת המוזיאונים המרשימה של וינה מתכוננת לשנה מוצלחת נוספת. ביולי יציינו את יום הולדתו ה-150 של יליד העיר גוסטב קלימט, שכמה מציוריו נחשבים ליצירות הפופולאריות (והיקרות ביותר) באמנות המודרנית, בשורה של תערוכות שיוצגו לאורך השנה.

בעיר הידועה בחוסר נכונותה להשתנות, שני מוסדות נחשבים מינו מנהלים חדשים ושאפתנים: כריסטוף טון - הוהנשטין, לשעבר המנהל המשפיע של פורום התרבות האוסטרי בניו יורק, מונה לראש המוזיאון לאמנות שימושית, ואילו המוזיאון לאמנות מודרנית נפתח מחדש בספטמבר לאחר שיפוצים נרחבים ומינה את האוצר הגרמני קרולה קראוס שיעמוד בראשו.

25. צ'טונגה, טנסי ארה"ב

עיר מביימת קמבאק המוזן על ידי אמנים וקמעונאים

ב-1969 וולטר קרונקייט כינה את צ'טונגה העיר "המלוכלכת" ביותר באמריקה. אולם בשנים האחרונות היא עברה שינוי מרשים, שעזר להעלות את ערך הרכוש וכלל מאמץ מרוכז מצד העיר למשוך תיירים.

בנוסף לתוכנית ניקיון והשקעה בגובה 120 מיליון דולר, תוכנית תמריצים בשם ארטס מוב (Arts Move) עוזרת להביא אמנים מכל התחומים לעיר, ואילו יריד אמנות דרומי שנתי מושך אלפי מבקרים בכל אפריל, וכמה אתרי אמנות עברו שימור ושיפוץ.

המהפך האמנותי הזה לווה בפריחה של פתיחת בוטיקים, כולל וורהאוס ראו ששוקם לאחרונה, מפעל מימי מלחמת האזרחים שהומר למרכז קניות המאוכלס בחנויות מקומיות, יוקרתיות ואמנותיות.

26. דחלה, מרוקו

בדרום מרוקו פינה אמנותית

הקהל האיני של מרוקו לא מעוניין לחשוף את עיר המדבר המרוחקת אך היפהפיה הזו במערב הסהרה, אזור בעל היסטוריה סוערת הנשלט כיום על ידי מרוקו. על פיסת אדמה באורך 42 ק"מ בין האוקיינוס ולגונה המרוחקת כאלף קילומטרים דרומית למרקש, העיר הופכת לאחד מאתרי גלישת הרוח הטובים בעולם.

אך יש בדחלה יותר מרק כיף. רבים מבקרים בשל מעמדה כמרכז בוהמייני: זהו אתר פרוע, מרוחק ומוקף שמש בעל אווירה חופשית ותרבות טוארג המקומית. המדבר נמצא בקרבת מקום, ומאכלי הים הנלכדים באזור ערבים לחיך. העיר לרוב מתעוררת לחיים בשעות הערב, ובתי הקפה והמסעדות שוקקים חיים. לפני שנתיים נפתח לראשונה מלון יוקרתי שנועד לארח את האורחים שאינם תרמילאים, וכולל חלקת חוף פרטית ובריכת מי ים.

27. האיים המלדיביים

מקום נוח לחובבי הגלישה

כשחושבים על המלדיביים, מחרוזת בצורת 26 שוניות אלמוגים טרופיות באוקיינוס ההודי, לרוב מפנטזים על סוויטות בשווי 2,000 דולר ללילה, מי טורקיז וזוגות בירח דבש סועדים יחפים על החוף. אבל אתר גלישה מהמעלה הראשונה? זו לא בדיוק המחשבה הראשונה שעולה לראש. כדאי לכם לחשוב שוב. בקיץ האחרון 6 גלשנים אלופי עולם ביקרו במלדיביים למה שהוגדר כאירוע הגלישה האקסקלוסיבי ביותר בעולם: גביע אליפות הגלישה של המלדיביים, שנערך באתר הנופש פור סיסנז ב- Kuda Huraa.

בתחילת 2012 ייפתחו כמה אתרי נופש יוקרתיים חדשים, כמו ניאמה שתכלול מסעדה תת ימית וויקטורי, 66 וילות באי פרטי מרוחק.

27. מאלקה, מלזיה

אתר מורשת עולמי מחזק את אפשרויות התיירות שלו

רחובות צרים מעוטרים במקדשים עתיקים ובתי חנויות, מעטים המקומות בדרום מזרח אסיה שמכילים דימויים כאלה של העבר הרומנטי בצורה טובה כמו מאלקה, העיר העתיקה ביותר במלזיה. לשעבר קולוניה פורטוגלית, הולנדית ובריטית, אתר מורשת זה של אונסקו מפתה בימים אלה מספרי שיא של תיירים הנמשכים לאדריכלות והמטבחים הייחודיים של המקום, שמשקפים מאות שנים של השפעות זרות.

למעלה מ-7 מיליון תיירים היו צפויים לבקר ב-2011, כך שהעיר המרוחקת 145 ק"מ דרומית מזרחית לבירה קואלה למפור, נהנית מפריחה של מלונות חדשים, כמו הקאסה דל ריו, בוטיק יוקרתי בהשראה פורטוגלית שכולל 66 חדרים. מלבד אתרי התיירות המובהקים כמו העירייה ההולנדית לשעבר מהמאה ה-17, העיר מציעה מסעדות גורמה כמו דונלד אנד לילי שמנת הדגל שלה היא nyonya laksa.

29. אלגרב, פורטוגל

הריביירה של פורטוגל נכבשה על ידי מלונות יוקרה

אלגרב, בחוף הדרומי של פורטוגל, נחשב ליעד חופשה מועדף על הצפון אירופים. אך האזור השמשי מעוניין לפנות לקהל רחב יותר, בזכות הקמתם של שורה של מלונות יוקרה חדשים, ששמים דגש על סגנון, אותנטיות וידידותיות לסביבה.

אלגרב, פורטוגל, צילום: cc by Sue Elias אלגרב, פורטוגל | צילום: cc by Sue Elias אלגרב, פורטוגל, צילום: cc by Sue Elias

אנשי החברה הגבוהה בליסבון גילו לאחרונה את Olhão, עיירת דייג לשעבר שהפכה לאתר נופש בזכות שלל בתי מלון יוקרתיים, כמו ריאל מרינה מלון וספא, וכן שמורות טבע כמו Ria Formosa, פארק לאומי שמורכב מאחד מריפי האלמוגים הגדולים ביותר באירופה, בינתיים עוד תוכלו ליהנות מהחופים המרהיבים לעצמכם, אך זה צפוי להשתנות בקרוב.

30. טאהו, קליפורניה

רכבל, אירוח ומסלולים חדשים

7 אזורי הסקי העיקריים של אגם טאהו עברו שורה של שיפורים שעלותם תסתכם ב-100 מיליון דולר, בראשם האיחוד בנובמבר בין סקוו וואלי ואלפיין מדוז הסמוך. האזור החדש מציע כיום את שטח הסקי הגדול ביותר בארצות הברית. האורחים זכאים לנסיעה בחינם בין אזורי הבסיס, וייהנו משיעורי סקי, פארקי סקי נרחבים, אזור משחק בשלג לילדים ומסעדות חדשות.

השיפורים בנורת'סטאר כוללים רכבל חדש, מסעדה על ההר שנשקף ממנה נוף מדהים של האזור.

31. ווילס, בריטניה

מסלול הליכה חדש מעניק נופים חדשים של חופים מחוספסים

מסלולי הטיול הרבים בווילס ידועים בשל הנופים המרהיבים שנשקפים מהם של מצוקים הפונים לחוף. סקירת המדינה ברגל תהפוך להיות קלה אף יותר במאי, אז יושלם שביל החוף של ווילס, שיחבר כמה שבילים מופרדים ויצור מסלול הליכה באורך 1,658 ק"מ שמקיף את המדינה.

השביל, שבחלקים ממנו יהיה פתוח גם לרוכבי אופניים ורכבי סוסים, מלווה את האוקיינוס והים האירי סביב המדינה, ועובר על פני טירות מימי הביניים וערים כמו קרדיף. כמו כן, אכסניות ממוקמות לאורך השביל לאירוח המטיילים העייפים.

32. אנטרקטיקה

עדיין מרוחק ואקזוטי, וכעת גם יוקרתי

לפני מאה שנה המרוץ לקוטב הדרומי ריתק את העולם - רוברט פלקון סקוט פספס בחודש אחד את תואר האדם הראשון שהגיע לשם לנורבגי רואלד אמונדסן, ואף הלך לעולמו בדרכו חזרה.

ציון 100 שנות להופעת האדם הראשון במקום הוא רק תזכורת לעניין המתמשך שלנו באזור, שנותר במובנים רבים מרוחק ואקזוטי. וויט דזרט יציינו את האירוע על ידי הקמת מחנה חדש שיאפשר למטיילים להעביר את הלילה בנוחות שאמונדסן וסקוט יכלו רק לחלום עליה: תאים מסיב זכוכית ושירותים צמודים, חדרי הלבשה ומיטות נוחות. במהלך היום, הקבוצות (המוגבלות ל-12 משתתפים) יעבירו את הזמן בטיפוס על קרח, דאונים וביקור בקולוניות של פינגווינים. דרך נוספת לחזות בקרחונים היא בשייט.

יש ספינות שמצליחות לנווט בין הפיורדים הקטנים, וכוללות מומחים שמרצים על שורה של נושאים החל מחיי הטבע ועד להיסטוריה של האזור. בכל מקרה מספר המבקרים יוגבל, כך שהאזור יוכל לשרוד עוד 100 שנים.

33. אוגנדה

תיירות יציבה ומתמשכת משיבה את הזוהר ל"פנינה של אפריקה"

פגועה מהמשטר הרצחני של אידי אמין בשנות ה-70, אוגנדה לרוב נשארה מחוץ למכ"מ התיירות האפריקאי. כעת לאחר למעלה משני עשורים של יציבות יחסית תחת כהונתו של הנשיא יוורי מוסבני, המדינה שווינסטון צ'רצ'יל כינה "פנינת אפריקה" משיבה לעצמה חלק ממקור המשיכה שלה לתיירים.

אף שאוגנדה עדיין מתמודדת עם שורה של בעיות, כולל פיגועים בקמפלה במהלך מונדיאל 2010, עימותים בין מפגינים פוליטים בשנה שעברה והיסטוריה של שנאה קיצונית כלפי הומואים. היא בכל זאת נחשבת אחת המדינות היציבות ביותר בתת סהרה אפריקה.

המדינה מוכרת לתיירים בעיקר כביתם של מחצית מגורילות ההרים שנותרו בעולם, והשנה ישנן הזדמנויות רבות לצפות ביצורים החמקמקים. רשות הטבע במדינה הוסיפה שתי משפחות גורילות לקבוצות אחריהן היא עוקבת ביער Bwindi Impenetrable, אתר מורשת של אונסקו בדרום מערב המדינה.

34. אוקראינה

חופים בתוליים וארמונות של הצאר - במחירים של העולם הישן

אוקראינה סוף כל סוף נהנית מזרימה של הון שנחוץ למימון סקטור התיירות הלא מפותח שלה, בין השאר הודות לבחירתה כמארחת אליפות היורו השנה.

ערים היסטוריות מדהימות כמו קייב, אודסה ולבוב נהנות מרוח של מודרניזציה, שימור ותרבות, אך ממשיכות לשמור על תעריפים זולים לתיירים. שלוש הערים שיפצו את שדות התעופה שלהן והוסיפו שורה של בתי מלון, מסעדות וקניונים, בעוד שעבודות תשתית על הכבישים מקלות על היציאה מהערים.

לאוהבי החופים מומלץ לבקר בחוף הים השחור, שמשתרע מחצי האי קרים ועד אודסה. האזור, שתמיד נחשב לפופולארי בקרב הרוסים, החל למשוך גם קהל רחב יותר בזכות החופים הנקיים, האקלים הנוח ופניני הארכיטקטורה.

35. חצי האי סמנה, הרפובליקה הדומיניקנית

חופים נסתרים, אך לא לעוד הרבה זמן

במשך שנים, חצי האי סמנה בחוף הצפון מזרחי של הרפובליקה הדומיניקנית, היה אחד מאתרי הטבע הנחבאים של הקריביים, חופים מרוחקים שכמעט ולא דרכה בהם רגל אדם. אך שדה תעופה בינלאומי שנבנה לפני מספר שנים בסמוך לחצי האי, וכביש ראשי שנסלל לאחרונה וקיצר את הנסיעה מסנטו דומינגו לשעתיים בלבד במקום חמש שעות, מביאים איתם גל פיתוח חדש.

חצי האי סמנה, הרפובליקה הדומיניקנית, צילום: cc by Manuel Ebert חצי האי סמנה, הרפובליקה הדומיניקנית | צילום: cc by Manuel Ebert חצי האי סמנה, הרפובליקה הדומיניקנית, צילום: cc by Manuel Ebert

במאי נפתח אתר נופש יוקרתי בלאס טרנס, הוא כולל 86 וילות של שניים או שלושה חדרים שעולים 500 דולר ללילה. ואילו The Peninsula House, שכולל רק 6 סוויטות במחירים של 580 דולר ללילה, הוכתר ב-2011 כזוכה הגדול בתחרות אתרי הנופש של אנדרו הרפר.

36. דוברובניק, קרואטיה

סן טרופה של הבלקן, מתחלק שווה בשווה בין הישן והחדש

חמש השנים האחרונות האירו פנים לדוברובניק: היא נפתחה לתיירים מערביים וכתוצאה מכך מספר המבקרים עולה בהתמדה - בשיעור של 10% בשנה - מאז פרץ המיתון ב-2008. עיר החוף הזו שמכונה לעיתים קרובות יהלום האדריאטיים מאופיינת ברחובות משיש, מזקקות מתקופת הרנסאנס וחופים של חולות לבנים.

לאחרונה הושלמה הרחבה של שדה התעופה, ושיפוץ של הרכבת החשמלית, שמאפשרת גישה נוחה יותר בעיר. בתי המלון עוברים לאחרונה שיפוצים גם כן על מנת להתאים עצמם לזרם המתגבר של תיירים.

37. אי צ'לואה, צ'ילה

מבט חדש ושנוי במחלוקת בקצה דרום אמריקה

בקצה החוף המערבי של צ'ילה, במקום שבו האדמה מתחילה להיראות כאילו רוסקה בפטיש, האי צ'לואה - הידוע בבתים ייחודיים, כנסיות ותיקות, שמורות טבע, חיי טבע בלתי רגילים ויופי גולמי טבעי - עובר מתיחת פנים.

עד לאחרונה האי היה שמור רק למקומיים, אך הנשיא סבסטיאן פינרה מתכנן לחלוק את האי עם שאר העולם. הממשלה החלה להזרים מיליארדי פסו עבור שיפור תשתיות האי והתוצאות בולטות לעין: כבישים סלולים חדשים, טרמינל חדש למעבורת ובקרוב צפוי להיפתח שדה תעופה, שיציע טיסות ישירות לסנטיאגו. לחברת החשמל של צ'ילה יש תוכניות לבנות חוות רוח, שצפויה לייצר שליש מצרכי האנרגיה של האי. אולם ארגוני איכות סביבה מזהירים כי מרגע שתחל הבנייה האי עשוי לאבד רבים מזני הציפורים שלו ולווייתנים כחולים שבסכנת הכחדה. במילים אחרות, כדאי לנסוע לבקר עכשיו, לפני שיהיה מאוחר מדי.

38. ירדן

טיסות חדשות ושדה תעופה מודרני מקלים על התיירים

זה אולי נשמע טיפשי שחברת תעופה תוסיף יעדים במזרח התיכון בעוד העולם הערבי בעיצומן של תהפוכות פוליטיות. אבל איזי ג'ט, שידועה בכיבושים של שווקים לא צפויים, החליטה להוסיף את ירדן לרשימת היעדים שלה. ירדן כמעט ולא הושפעה מהמחאות שהדיחו מנהיגים בסביבתה.

פטרה, ירדן, צילום: cc by sharnik פטרה, ירדן | צילום: cc by sharnik פטרה, ירדן, צילום: cc by sharnik

החל מהקיץ הקרוב, הנוסעים יוכלו ליהנות מהטרמינל החדש והמודרני שנוסף לשדה התעופה הבינלאומי המלכה עאליה, שעוצב על ידי סר נורמן פוסטר, שהשתמש במוטיבים מדבריים. הטרמינל מהווה קבלת פנים מתאימה למדינה שרוצה להיות מודרנית אך בו זמנית לשמור על היופי הטבעי והמסורות שלה.

משדה התעופה מומלץ לנסוע לעקבה ולבתי מלון כמו הילטון או דאבל טרי. זה מקום נפלא להירגע בו לאחר טיול גמלים בוואדי ראם.

39. קראנס-מונטנה, שוויץ

מסעדות ובקתות כפריות מאירות את אתר הנופש באלפים

למרבה ההפתעה רק מעט תיירים בינלאומיים מבקרים בקראנס מונטנה, שכן הם מעדיפים מקומות ידועים יותר שבהם אפשר לראות ולהיראות. אולם בזכות החנויות האופנתיות, מלונות חמישה כוכבים, ומסעדות שזכו בכוכבי מישלן, שלא לדבר על מדרוני הסקי הרבים, שמו של האתר מתחיל לצאת לפניו.

האתר מציע נופים פנורמיים של מאונט בלנק, ולמעלה מ-250 בוטיקים, 60 מסעדות ו-30 בתי מלון, שלא לדבר על שלל פעילויות סקי. האתר אף לכד את תשומת הלב של אברקרומבי אנד קנט ווילאס, חטיבה של סוכנות הנסיעות היוקרתית, שהכניס את היעד לקולקציית אתרי הסקי היוקרתיים שהוא הציע העונה. אתר הנופש ההררי מוכר גם במקום שבו מתקיימת בכל ספטמבר תחרות הגולף אומגה מאסטרס, שנחשבת לאחד הטורנירים הגדולים באירופה.

40. מונפלייה, צרפת

העיר השמינית בגודלה בצרפת מתלבשת בבגדי מעצבים

האדריכל המפורסם ביותר בצרפת ז'אן נובל ושותפו פרנסואה פונטס השיקו את בניין העירייה הכחול בסגנון קוביה בעיצובם בנובמבר, ובתחילת השנה מבנה מודרניסטי נוסף של נובל שיארח את אולם התצוגה של מותג הריהוט RBC יפתח את שעריו בעיר זו מימי הביניים השוכנת לחופי הים התיכון. ואילו לקראת סיום השנה תסתיים הבנייה על הבניין של המעצבת הכוכבת זהה חדיד, מגדל של שכבות בטון לבנות וזכוכית ירוקה. הבניין העתידני יכלול ספרייה, ארכיון ומשרדים מוניציפאליים.

על מנת לשפר את הגישה לעיר המתפתחת, מוקמת מה שנחשבת למערכת החשמליות הסקסית ביותר באירופה, בעיצובו של כריסטיאן לקרואה. כבר עכשיו היא מכונה תצוגת האופנה הארוכה ביותר בצרפת.

41. נוסארה, קוסטה ריקה

חובבי הגלישה גילו את העיירה המרוחקת הזו

חופים חוליים, ים ירוק בוהק וגלים גבוהים שכמעט ולעולם לא נהיים גדולים מדי, עיירת היער המרוחקת של נוסארה לחופי האוקיינוס השקט בקוסטה ריקה הפכה לאתר האידיאלי ללמוד כיצד לגלוש. החוף הוא נקודת התחלה מושלמת לצאת לטיולים באזור. במקום גם שוכנים בתי מלון קטנים ומקסימים וברים מקומיים שניתן לצפות בהם בהופעות חיות של אמנים מקומיים. אך באתר שנהנה ממזג אוויר שמשי ויבש מדצמבר ועד מאי גלישה היא הדבר העיקרי.

כתוצאה מכך, בתי ספר לגלישה צצו בכל רחבי המקום, כולל סרף סימפלי שמתמקד בצדדים הטכניים והפילוסופיים.

42. דרום קוריאה

האם המקום הלוהט הבא של הגולף הוא באסיה?

דרום קוריאה מגדירה מחדש את המושג מגרש גולף יוקרתי. גל של מועדונים פרטיים חדשים - שגובים דמי מנוי בעלי 6 ספרות, מעוצבים על ידי אדריכלים מפורסמים וכוללים מועדונים שמזכירים יותר מוזיאונים מודרניים - שטף לאחרונה את המדינה.

המועדון היקרתי ביותר הוא הייזלי ניין ברידג'ס, הממוקם לא הרחק מסיאול, וכולל מועדון המכוסה ברשת של קורי עץ, וגם אחד מפסלי בלוני הצעצוע העצומים של ג'ף קונס.

ב-2015 דרום קוריאה תארח לראשונה את גביע הנשיא, שכן כל מגרשי הגולף היוקרתיים הללו צריכים טורנירים חשובים.

43. לודג', פולין

ההוליווד של פולין משיבה לעצמה את עברה התעשייתי

העיר השלישית בגודלה בפולין ומרכז יצירת הסרטים של המדינה (בזכות בית ספר לקולנוע שהחל את הקריירה של רומן פולנסקי), לודג' גם כוללת לא מעט מפעלי טקסטיל ושרידים מהעידן התעשייתי שמשמשים כיום כמתחמי אמנות ויזמות.

הבמאי דיוויד לינץ' חתם לאחרונה על חוזה להקמת אולפן סרטים גדול בתחנת כוח לשעבר מהמאה ה-19. המתחם - שיכלול גם פלנטריום, ספרייה, חלל תצוגה ותיאטרון - מתוכנן להיחשף לציבור ב-2014. בנוסף, האדריכל פרנק גרי, שסביו הגיעו מלודג' במגעים לעצב מרכז קונגרסים בסגנון אוונט גרדי.

44. דלארנה, שבדיה

אזור כפרי מציע בריחה משטוקהולם

מרבית המטיילים מכירים את שבדיה רק בזכות שטוקהולם וגטבורג האורבניות במיוחד. אך עם תחילת הקיץ, רבים מתושבי העיר בוחרים לעזוב לטובת אחד המחוזות המרכזיים במדינה, דלארנה.

היערות העבותים והאגמים הזהובים מהווים את

היעדים למסיבות אמצע הקיץ, וכל בית חווה בעל רעפים אדומים נראה כגלויה בפני עצמו. הקצה הדרומי של דלארנה מרוחק רק 200 ק"מ מהבירה, כך שמבחינת תחבורה - בין אם מדובר במכונית, אוטובוס או רכבת - האזור נגיש למדי, אף שהבדלי הנוף מרגישים כאילו קיים מרחק רב יותר בין המקומות.

הנוף הקסום הוא אחת הסיבות שהמקום זוכה להצלחה בקרב ציירים. עם זאת היתרונות של דלארנה לא מסתכמים רק בחודשי הקיץ: בכל מרץ האזור מארח את Vasaloppet, אחד מטורנירי הסקי הגדולים בעולם.

45. פורטוונרה, איטליה

הבנייה מחדש של צ'ינקואה טרה

בשלהי אוקטובר גשמים עזים גרמו להצפות שהרסו את ורנאזה ומונטרוסו, שתיים מעיירות החוף של צ'ינקואה טרה בחוף הצפון מערבי של איטליה.

אף שהערים בשלבי בנייה מחדש, כדאי למטיילים המחפשים לחוות את הנאות האזור ב-2012 לשקול לבקר בפורטוונרה, עיירה מקסימה במידה זהה אך משום מה נשכחת בדרום צ'ינקואה טרה.

בדומה לשכנותיה המפורסמות יותר, פורטוונרה היא עיירת דייג מסורתית המאופיינת בבליל של בתים בצבעי פסטל, סירות מקשקשות בנמל ורשת של מסלולי טיול. מומלץ לבקר בכנסייה מהמאה ה-13 הצבועה בשחור ולבן, ולחזות בנופים של מפרץ לה ספציה, שעורר השראה במשוררים וסופרים, החל מלורד ביירון ועד D.H לורנס.

תגיות

13 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
מה הקשר?
מה קשור החלל החיצון? סתם דפוק... כמו שבחרו את המפגין לאיש השנה בעיתון הטיימס... העיקר לדחוף משהו בעצם כשאני חושב על זה... בסדר, מחר אני רק אבקש למשוך את קופת הגמל שסבתא שלי חסכה לי על סך 10 מיליון דולר ואסע לבקר בחלל איפה ניו-זילנד, אוסטרליה, יעדים בארץ הקודש... כתבה חסרה ביותר, יעדים יפים ברובם אך בסהכ' כל הכתבה חסרת טעם וריח אני מאמין שרוב האנשים בעולם לא מטיילים בכל היעדים האלו בכל חייהם... אז בשנה אחת?!
מרקו פולו , העולם  |  11.01.12
לכל התגובות