אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אברכים בכולל זכאים לסבסוד מעון, סטודנטים לתואר שני לא צילום: שאול גולן

אברכים בכולל זכאים לסבסוד מעון, סטודנטים לתואר שני לא

ההכרזה על הקמת מעונות יום מסובסדים הביאה למצב אבסורדי, שבו בגלל חוסר מקום נקבעו קריטריונים המעדיפים אברכים שלומדים בכולל, שכבר מקבלים מלגה מהמדינה, על פני סטודנטים לתארים מתקדמים. התמ"ת: "נשקול לעדכן את המדיניות"

11.01.2012, 08:34 | תומר אביטל

הורים שהם סטודנטים לתארים מתקדמים לא יזכו ליהנות מהרחבת המעונות המסובסדים. בניגוד אליהם, דווקא האברכים זכאים למסלול מסובסד, וזאת אף שתקופת הלימודים בכולל יכולה להימשך עד גיל 67.

במסגרת אישור דו"ח ועדת טרכטנברג הכריזה הממשלה על הקמת מעונות יום מסובסדים לעוד 30 אלף ילדים. עם זאת, המקום במעונות המסובסדים מוגבל והותקנו קריטריונים לתעדוף הורים.

כך, אם שני ההורים לומדים, הם יזכו לסבסוד ממשלתי רק אם האב לומד במסלולים הבאים: תואר ראשון, לימודים בכולל או שנת שבתון. למעשה, נוצר מצב שבו משתלם יותר ללמוד בכולל מאשר להמשיך לתארים מתקדמים.

הורים השולחים את ילדם למעון פרטי משלמים כיום 2,500–3,500 בחודש, בעוד שבמעונות התמ"ת התעריף המרבי מגיע לכ־2,000 שקל. לפי נתוני התמ"ת, רק 85 אלף ילדים מתוך 350 אלף ילדים בגיל 0–3 לומדים במסגרות המפוקחות.

יצוין כי האברך זוכה לצ'ופר נוסף - 920 שקל לחודש מהמדינה, והדרישה היחידה הנה שילמד בהיקף של משרה מלאה. לפי עמותת חדו"ש, עלות קצבת הכולל עבור אברך שלומד מגיל 22 ועד פרישה מסתכמת בחצי מיליון שקל.

אתמול פנה איתי גוטלר, יו"ר אגודת הסטודנטים באוניברסיטה העברית בירושלים, לשר התמ"ת שלום שמחון בנושא. "מדובר בתקנה בלתי סבירה, המפלה באופן אבסורדי סטודנטים לתואר שני לעומת אברכים (היכולים ללמוד תקופת זמן ארוכה) ואף לעומת אבות הנמצאים בפועל בחופשה", כתב גוטלר. עוד הוסיף כי "ברוח תקופה של שינוי חברתי ותפיסתי בחברה הישראלית, ראוי כי מדינת ישראל תעודד סטודנטים וסטודנטיות לצאת לעבוד ולא תפלה אותם לעומת מגזרים אחרים, בייחוד במקרה הספציפי שבו מדובר בסטודנט לתואר שני במסלול מחקרי שאינו יכול לעבוד ונאלץ להסתפק במלגת מחיה בגובה 2,600 שקל".

ממשרד התמ"ת נמסר: "הקריטריונים לתמיכה בגין סבסוד שהות ילדים במסגרות מוכרות נקבעים ומתעדכנים בהסכמת האוצר ובתיאום עמו, לאור מגבלת התקציב העומד לרשות המשרד בתחום זה. הרציונל המנחה בקביעת הקריטריונים הנו מתן תמיכה להורים עובדים בקדימות ראשונה על פני הורים לומדים. בכל הנוגע להורים לומדים, ניתנה התייחסות לאבות שנמצאים במסלול לימודים לתואר ראשון. משרד התמ"ת שוקל בכובד ראש לעדכן מדיניות ולכלול סטודנטים לתואר שני במעגל הזכאים לסבסוד".

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

3.
פעם כשפים, אנשי וודו וכו' היו אנשים מאוד מכובדים, אצלנו זה פשוט ממשיך.
לא צריך אנשי מקצוע, זה הכל שטויות. לבנות בניין, לטפל באדם פצוע, לחשב הוצאות ולהגיע לרווחיות, לעשות עבודות חשמל, מכונאות, לבנות כבישים, לנהל חברה, זה הכל זבל. מה שצריך זה עובדי אלילים שיתפללו בשביל כולנו והכל יהיה טוב. הנה, עכשיו יורד גשם. מה חשבתם? זה בגלל שמתפללים עכשיו בשביל גשם. אתמול לא התפללו אז אתמול לא היה גשם. אבל אתמול כן הגיע התשלום של הארנונה נכון? נו, למה נראה לכם שזה? כי התפללו. והבניין שבונים ברחוב שלכם, מה חשבתם, זה קבלן ועובדים שם? שטויות. הכל תפילות. תפילות עושות הכל, אלוהים גדול ומציל את כולנו מבורות העולם החדש. צריך לתת מליונים לאותם צדיקים גמורים שיושבים ומתפללים עבורינו כל היום, בשביל הצבא, בשביל המדינה, בשביל הכל. זו הסיבה שכבר נפתרו כל הבעיות במדינה. את לא שמים לב? אין בעיות כאן. אין לנו אויבים, אין לנו מלחמות, אין הרוגים, אין טילים, אין אבטלה, רק אושר ועושר ואושר. בקיצור, דופקים אותנו כרגיל וממשיך וימשיכו, עד שהמדינה תתפרק במלחמה בעוד 15-25 שנה. שיהיה לנו בהצלחה.
אולג  |  11.01.12