אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סקר: רוב הישראלים חוששים שהאקרים יפגעו בהם ברשת צילום:Joseph Nicolia

סקר: רוב הישראלים חוששים שהאקרים יפגעו בהם ברשת

מנתוני TIM, שנאספו עוד לפני פרשת גניבת האשראי, עולה ש-52% הביעו דאגה מרמת ההגנה על המידע האישי שלהם ועל פרטיותם. פייסבוק ושאר הרשתות החברתיות פופולריות במיוחד, וכמעט מחצית מבני הנוער חושבים שהאינטרנט שיפר את יחסיהם הבין-אישיים

11.01.2012, 14:00 | עומר כביר
מרבית הגולשים הישראלים (52%) הביעו דאגה מרמת ההגנה על הנתונים והפרטיות שלהם ברשת – כך עולה מסקר TIM של מכון טלסקר, שנערך בדצמבר. הסקר נערך עוד לפני הדלפת מספרי האשראי הגדולה

מהסקר, שהקיף 1,205 גולשים בגילאי 13 ומעלה, המהווים מדגם מייצג של האוכלוסייה היהודית בישראל, עולה עוד שלמרות הדאגה מחצית מהישראלים אומרים שחיים ללא חיבור לאינטרנט יהיו פחות "נחמדים וכיפיים". 53% אף הצהירו שהם לא יכולים לדמיין את חייהם ללא חיבור לרשת.

אחת הטענות הרווחות כלפי הרשת היא שהשימוש בה גורם לניכור, אלא ש-46% מבני הנוער שהשתתפו בסקר (13 עד 17) הצהירו שהרשת דווקא שיפרה את יחסיהם עם אנשים אחרים. רק 29% מקרב בני ה-18 ומעלה הסכימו עם הקביעה הזאת.

מה הן הפעולות הפופולריות ברשת? פייסבוק וטוויטר הן השליטות הבלתי מעורערות הן בקרב הנוער והן בקרב הבוגרים: 46% מהצעירים ו-43% מבני ה-18 פלוס אמרו שהם גולשים ברשתות חברתיות לפחות פעם ביום. בנוסף 41% מבני הנוער הצהירו כי הם מגיבים לאנשים ברשת החברתית שלהם פעם ביום לפחות (לעומת 27% בלבד מהבוגרים). התקשורת במסנג'ר, אגב, איבדה כמעט לגמרי ממשיכתה ורק 17% מהנשאלים הצהירו על שימוש קבוע בה.

עם זאת, בקרב הנוער יש לרשתות החברתיות מתחרים צמודים – שמיעת מוזיקה או צפייה בווידיאו בסטרימינג, פעולות ש-43% מהם עושים מדי יום (לעומת 28% מהבוגרים). שיתוף תכנים אלו, לעומת זאת, נמצא בעדיפות נמוכה יותר ורק 15% מהנוער ו-8% מהבוגרים עושים זאת פעם ביום לפחות.

הרשתות החברתיות כבשו את הישראלים, צילום: בלומברג הרשתות החברתיות כבשו את הישראלים | צילום: בלומברג הרשתות החברתיות כבשו את הישראלים, צילום: בלומברג

בני 65 ומעלה: הרוב כבר גולשים ברשת  

באמצעות אילו מכשירים נהוג לגלוש? בניגוד לתוצאות הסקר על ארה"ב שפרסמה לאחרונה חברת המחקר Flurry, בארץ השליטה נמצאת בידי המחשב הנייח, ש-84% מהנשאלים הצהירו כי הם גולשים ממנו לפחות פעם בשבוע (לעומת 89% ביוני שעבר). עם זאת, המחשב הנייד מצמצם פערים ועלה מ-50% ביוני ל-57% בדצמבר.

הטלפונים הסלולריים נוסקים, אך עדיין רחוקים מהמחשבים, ובדצמבר שעבר שיעורי הגלישה בהם עמדו על 45% לעומת 34% ביוני. הטאבלטים עדיין מהווים חלק זניח יחסית (12% בלבד), אך רשמו עלייה נאה מ-8% ביוני. באשר למקומות הגלישה, באופן טבעי הבית במקום הראשון עם 97%, ולאחריו העבודה עם 50%. 17% גולשים ממקום הלימודים, ו-20% נעזרים בשירותי WiFi ציבוריים.

מעניין במיוחד הנתון על שיעור הגלישה לפי גיל. בשעה שקבוצות הגילאים 29-18 (שיעור גלישה של 84%), 49-30 (84%) ו-64-50 (70%) שמרו על יציבות יחסית בשנתיים האחרונות עם שינויים מינוריים בלבד, שיעור הגולשים בקרב גילאי 65 ומעלה עלה מ-41% בדצמבר 2009 ו-48% בדצמבר 2010, ל-52% בדצמבר שעבר. מגמה יפה ומשמחת מאוד, לאור השימושים הרבים הרבה שיכולים גולשים מבוגרים להפיק מהרשת.

תגיות