אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עקיבא מוזס: "עודף החקיקה גורם למנהלי חברות להתעסק ברגולציה ולא בפיתוח העסקים" צילום: אריאל בשור

עקיבא מוזס: "עודף החקיקה גורם למנהלי חברות להתעסק ברגולציה ולא בפיתוח העסקים"

מנכ"ל כיל הפורש אמר בכנס של איגוד החברות הציבוריות כי "החשיפה של מנהלים לתביעות אישיות בישראל גדולה בהשוואה לחברות בחו"ל"

12.01.2012, 13:04 | שי סלינס

"המצב הכלכלי בישראל לא רע ואפילו די טוב יחסית לעולם", כך אמר היום (ה') עקיבא מוזס, המנכ"ל הפורש של כיל, בכנס של איגוד החברות הציבוריות שנערך בתל אביב לרגל 20 שנות פעילות של הארגון.

"עם זאת, כמי שעומד בראש חברה גלובלית, החשיפה של מנהלים לתביעות אישיות בישראל גדולה בהשוואה לחברות בחו"ל", הוסיף מוזס. "הממשלה וחברי הכנסת מתעלמים מהתרומה והחשיבות של המגזר העסקי. עודף החקיקה והאכיפה בשנים האחרונות גורם למנהלי החברות להתעסק ברגולציה ולא בפיתוח העסקים". לדבריו "צריך לקחת בחשבון ששיח ציבורי מתלהם יוצר אווירה שמבריחה את המשקיעים הזרים מישראל".

עוד אמר מוזס כי "הרגולטורים צריכים להקדיש משאבים לפיתוח השוק ולא רק לשיטור על השחקנים שלו. 50% מהמפעלים בבעלות כיל, נמצאים מחוץ לישראל, בייחוד בצפון אמריקה ומערב אירופה. בחו"ל אנחנו רואים איזון יותר נכון בתפישת יעדי הרגולציה. מצד אחד דורשים מהחברות לעמוד בכללים, אבל מצד שני מעודדים אותן ליזום ולפתח את הפעילות הכלכלית וההשקעות שלהן. בישראל אין שיווי משקל כזה ואנחנו חיים בעידן שבו הרגולטורים תופסים את תפקיד הפיקוח שלהם בעיקר כתפקיד של אכיפה ולא כתפקיד המשלב גם ראייה של קידום הצמיחה הכלכלית".

מוזס התייחס בדבריו למחאה החברתית: "בשנה האחרונה הרבנו לדבר על צדק חברתי – וציבור רחב, בעיקר אנשים צעירים, הביעו מחאתם ומצוקתם. עלינו – כמדינה, כחברה, כמגזר עסקי - להקשיב, להבין ולהפנים את קריאתם של הצעירים ועלינו להתייחס לקריאות תוך ניסיון כן ואמיתי לתת פתרון. חשוב שנזכור שהתנאים הבסיסיים לצדק חברתי הם בראש ובראשונה פרנסה, תעסוקה וקיומו של משק מפותח. כדי להיות מסוגלים להוביל לצדק חברתי עלינו לדאוג לכך שהתעסוקה תגדל ושהבסיס הכלכלי של המשק יגדל ויתפתח".

על המלצות ועדת הריכוזיות אמר: "יושבים בוועדה אנשים רציניים ומקצועיים, שטובת המשק לנגד עיניהם, ודווקא בשל כך אני מאמין שהם יהיו מספיק אמיצים כדי לתקן את אותן המלצות הדרושות תיקון. על כולנו לשמור על המבנה והשיטה המאפשרת את המשך קיומן והתפתחותן של החברות הציבוריות. אסור לפגוע ביכולת של החברות להוות את הקטר של המשק ואת עמוד השידרה של הכלכלה והתעסוקה בישראל. יחד עם זאת, יש חשיבות רבה להמשך האמון של המשקיעים והציבור הרחב במבנה ובשיטה. צריך לעשות הכל כדי שאמון זה לא ייפגע ולא יישחק – כי אז החברות הציבוריות יתקשו עד למאוד להמשיך ולתפקד, להמשיך ולתרום".

לסיום אמר מוזס כי הוא פורש מתפקידו כיו"ר איגוד החברות לאחר ארבע שנים, הודה לחברי האיגוד על תרומתם, ואיחל הצלחה ליו"ר הנכנס דני גולדשטיין.

גד סואן ,המנכ"ל היוצא של האיגוד, סיכם את הכנס ואמר: "אנחנו נמצאים בראשיתה של שנה לא קלה ומאתגרת ואני בטוח האירגון ימשיך להוביל ולייצג את החברות הציבוריות בישראל".

תגיות