אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בלעדי ל"כלכליסט": סיילנט קומיוניקיישן במגעים למכירה ב־20-30 מיליון דולר צילום: שאול גולן

בלעדי ל"כלכליסט": סיילנט קומיוניקיישן במגעים למכירה ב־20-30 מיליון דולר

הסטארט־אפ שבבעלות קרן סקויה ויאיר גולדפינגר גייס כ־6 מיליון דולר. המוצר המפורסם שלו - אפליקציה המציגה תא קולי כרשימת הודעות

15.01.2012, 08:18 | אסף גלעד

הסטארט־אפ התל אביבי סיילנט קומיוניקיישן (Silent Communication) מנהל משא ומתן למכירתו ב־20–30 מיליון דולר, כך נודע ל"כלכליסט". הסטראט־אפ בן תשע השנים פיתח טכנולוגיה המאפשרת ניהול הודעות קוליות במכשיר הסלולר בממשק דמוי הודעות טקסט. ברכישת סיילנט עשויות להתעניין חברות המספקות שירותי ערך מוסף לחברות סלולר, כגון קומברס ואמדוקס.

שני המשקיעים העיקריים בחברה - קרן ההון סיכון האמריקאית סקויה והיזם יאיר גולדפינגר - נמצאים בימים אלה במסע מימושים. חמש חברות ישראליות שבהן השקיעה סקויה נמכרו בשנה האחרונה בסכום כולל של כ־700 מיליון דולר. בסוף השבוע נחשף ב"כלכליסט" כי אחת מחברות הדגל של סקויה בישראל — קנשו (Kenshoo) מנהלת משא ומתן למכירתה ב־300–400 מיליון דולר מול מנועי חיפוש וחברות פרסום דיגיטלי.

גולדפינגר, ממייסדי ICQ, מימש בשנה האחרונה את נכסיו בחמש חברות שנמכרו בסכום של כ־330 מיליון דולר. הכנסותיו ממכירת החברות האלה עומדות לפי הערכות על כ־50 מיליון דולר. לאחרונה פתח גולדפינגר חברת סטארט־אפ חדשה שבה הוא מעורב כמייסד.

האפליקציה שפרטנר אימצה

 

בשנים האחרונות זכתה סיילנט לכינוי "קומברס הקטנה" בזכות האפליקציה שהשיקה, שמחזירה למפעילות הסלולריות את האפשרות להציע שירותי תא קולי הנוספים לשירותים המוצעים בחנויות האפליקציות של אייפון או אנדרואיד.

האפליקציה "תא קולי ויזואלי", שאומצה על ידי פרטנר בקיץ האחרון, מאפשרת לראות ולנהל את ההודעות הקוליות שהצטברו בתא הקולי. בעלי סמארטפונים יכולים לצפות ברשימת ההודעות הקוליות שפרטיהן הומרו לטקסט, להאזין רק להודעות נבחרות ולא לכולן ברצף, ולחייג בחזרה בלחיצת כפתור למשאיר ההודעה. האפליקציה למעשה מציעה חיסכון בזמן אוויר היות שהיא חוסכת את הצורך להאזין להודעות באמצעות שימוש בקו. עם זאת, השימוש באפליקציה עולה 10 שקלים בחודש.

בהמשך, פיתחה החברה מערכת המאפשרת להתאים באופן אוטומטי אפליקציות שפותחו על ידי מפעילות תקשורת לכל מכשיר או מערכת הפעלה.

סקויה וגולדפינגר לא לבד

 

אף שהוקמה ב־2003, סיילנט נותרה חברה קטנה ואלמונית. על פי חברת המחקר IVC, מאז הקמתה היא גייסה כ־6 מיליון דולר. מלבד סקויה וגולדפינגר, השקיעו בה גם חברת גנדיר של יהודית יובל־רקנאטי ובנק ההלוואות הטכנולוגי WTI מקליפורניה. סיילנט הוקמה בידי מקס בלובנד ואביו זיגמונד, נדב דניאל ושחר חג'דו.

סיילנט, סקויה וגולדפינגר לא מסרו תגובה לידיעה. 

תגיות