אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלביט הרוויחה מהעסקה מיליון שקל לכל היותר צילום: עמית שעל

אלביט הרוויחה מהעסקה מיליון שקל לכל היותר

רק ההשקעה של אלביט הדמיה בפתיחת חנויות גאפ עומדת על 25 מיליון שקל

15.01.2012, 08:45 | גיל קליאן

האם מכירת גאפ לזארה משקפת רווח לאלביט הדמיה? לפי כרמון התשובה היא כן, והוא אפילו טוען כי מדובר ב"רווח נאה". אלא שהנתונים בשטח מציגים תמונה שונה.

40 מיליון השקלים שתקבל אלביט הדמיה תמורת חמש חנויות גאפ ופעילות המותג בישראל נחלקים לתשלום עבור מלאי (14 מיליון שקל) ותשלום עבור הפעילות (26 מיליון שקל). מכירת המלאי מתבצעת במקרה הטוב במחירי עלות המלאי לחטיבת הקמעונאות של אלביט, ועל כן לא משקפת רווח כלל ואולי אפילו הפסד. אם יש רווח בעסקה, הוא צריך להגיע ממכירת הפעילות עצמה.

הדו"חות הכספיים של אלביט הדמיה מגלים כי ב־2010 השקיעה החברה 21 מיליון שקל בפתיחת ארבע חנויות גאפ. סכום זה אינו כולל את החנות הראשונה של המותג שהוקמה ב־2009. לגבי חנות זו מצוין בדו"חות החברה כי עלותה יחד עם חנות נוספת של ג'י סטאר עמדה על 8 מיליון שקל. קשה להאמין שחנות גאפ היתה זולה יותר להקמה מחנות ג'י סטאר, במיוחד כאשר מדובר בחנות ראשונה למותג בישראל - אך לצורך העניין נניח כי שתי החנויות עלו סכום זהה, כלומר 4 מיליון שקל.

כך, עולה כי רק ההשקעה של אלביט הדמיה בפתיחת החנויות עומדת על 25 מיליון שקל - העובדה שחנויות גאפ מעולם לא הציגו רווח בישראל, והפסדי הפעילות, המוערכים במיליוני שקלים נוספים, מומנו למעשה על ידי אלביט הדמיה.

תגיות