אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
התכווצות בייצור התעשייתי: ירידה במדד מנהלי הרכש בדצמבר צילום: shutterstock

התכווצות בייצור התעשייתי: ירידה במדד מנהלי הרכש בדצמבר

כלכלני בנק הפועלים מדגישים, כי מגמת הירידה במדד קשורה לאי-הוודאות הגדולה ביחס לכלכלה העולמית

16.01.2012, 12:27 | כתב כלכליסט

מדד מנהלי הרכש של בנק הפועלים וארגון מנהלי הרכש ירד בחודש דצמבר החולף ב- 1.1% לרמה של 42.7 נקודות, המצביעה על התכווצות בפעילות התעשייתית.

ירידה חדה של 10.2 נקודות חלה ברכיב הביקושים המקומיים שהשלים ירידה של כ-20 נקודות בחודשיים האחרונים ועבר למגמת התכווצות. הביקושים לייצוא ורכיב התעסוקה נמצאים זה מספר חודשים מתחת לרמת ה-50 נקודות. מרבית רכיבי המדד נמצאים החודש במגמת התכווצות וכך גם רכיב המחירים שממשיך זה החודש השני להצביע על ירידות מחירים.

מדד מנהלי הרכש העולמי, שמפרסם בנק JPMorgan, חצה החודש את רמת ה-50 נקודות, לאחר שלושה חודשים מתחתיה, והגיע לרמה 50.8 נקודות. ארה"ב מוסיפה לבלוט לחיוב עם מדד של 53.9 נקודות, כשגם במרבית מדינות אירופה נרשמה החודש עלייה במדד אם כי ברובן הוא עדיין מצביע על התכווצות.

כלכלני בנק הפועלים: בחודשים האחרונים של השנה היוצאת מדד מנהלי הרכש נמצא במגמת ירידה, והתצפית של חודש דצמבר היא הנמוכה מאז אמצע שנת 2009. מרבית סעיפי המדד נמצאים מתחת לרמת ה- 50 נקודות.

בבנק הפועלים אומרים כי נתוני המגמה של הלמ"ס לגבי הייצור התעשייתי מצביעים אמנם על עלייה בפעילות בחודשים האחרונים, אך קיימת שונות גבוהה בין ענפי התעשייה השונים, ובתעשיות המסורתיות הפעילות התכווצה. מספר משרות השכיר בתעשייה כולה נמצא במגמת ירידה.

עוד מציינים כלכלני בנק הפועלים, כי ענף התעשייה רגיש יותר מיתר ענפי המשק להתפתחויות העולמיות, וכי מגמת הירידה במדד מנהלי הרכש, קשורה לאי-הוודאות הגדולה ביחס לכלכלה העולמית, והחשש של מנהלי הרכש בתעשייה מהשלכות המשבר באירופה על הענף.

תגיות