אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתלבטים מה ללמוד? משלחי היד של העתיד צילום: עמית שאבי

מתלבטים מה ללמוד? משלחי היד של העתיד

עד שנת 2020 מספר המשרות צפוי לצמוח בקצב מסחרר, אבל הן יהיו שונות מאלה המוכרות כיום. מכון מקינזי מפרסם את המשרות העתידיות החל מיצרני מכניקה עדינה ועד לטיפול בקשישים ומומחי אבטחת רשתות

16.01.2012, 22:54 | סוכנויות הידיעות

עד שנת 2020 צפוי מספר המשרות בעולם לצמוח בשיעור מסחרר; בארה"ב לדוגמא, מספר המשרות יגדל בכ-21 מיליון משרות. אולם, משרות אלו יהיו שונות במידה ניכרת מאלה המוכרות לנו כיום. לפי מכון מקינזי עד סוף העשור משרות בתחומי שירותי הבריאות, השירותים העסקיים, הפנאי והאירוח, הבנייה, הייצור והקמעונות, יהוו את רובם המכריע של המשרות. בשוק העבודה מתחולל שינוי נרחב והדרישה לעובדים מתמחים גוברת. משרות הופכות למוכוונות משימה ולווירטואליות.

להלן כמה מהמשרות העתידות שהביקוש להן הולך וגדל:

יצרני מכניקה עדינה

תחום הייצור עבר שינויים מרחיקי לכת. הדרישה לעובדים בלתי מיומנים המבצעים משימות פשוטות בקו הייצור פוחתת ולעומת זאת ישנה דרישה גוברת לעובדי ייצור עם התמחות ספציפית המחייבת כישורים גבוהים. יצרני מכאניקה עדינה אחראים לייצורם של רבים מהמוצרים שבהם אנו משתמשים כיום כגון טלפונים ניידים וגלאי עשן המצריכים תכנון מונחה מחשב ולא הרכבה בפס ייצור כמו פעם.

ייעוץ גנטי

יותר ויותר אנו נעזרים בנפלאות המחקר הגנטי כדי לזהות מחלות מולדות אצלנו ואצל צאצאינו. לשם כך אנו מסתמכים על יועצים גנטיים העובדים בשיתוף עם רופאים והמעניקים מידע על נושאים שונים כגון מומים מולדים, בעיות גנטיות ופגמים גנטיים מולדים. הם אף עוזרים לנו לקבל החלטות במקרים שבהם אכן מתגלה בעיה גנטית. בד בבד עם הירידה ההדרגתית בעלויות הבדיקות הגנטיות עולה הדרישה למומחים בתחום הייעוץ הגנטי. מקצוע זה אף מקנה לבעליו הכנסה נאה וסקרים מוכיחים שרמת שביעות הרצון של העובדים בתחום גבוהה.

רצף גנטי. הדרישה למומחים גוברת, צילום: shutterstock רצף גנטי. הדרישה למומחים גוברת | צילום: shutterstock רצף גנטי. הדרישה למומחים גוברת, צילום: shutterstock

טיפול בקשישים

העלייה בתוחלת החיים והזדקנותו של דור הבייבי בום מצריכים מספר רב יותר של מטפלים לגיל הזהב. כיום ישנו מחסור חמור במטפלים אלו ולכן מקצוע זה צפוי לגדול יותר מכל תחומי הבריאות. היתרון במקצוע זה הוא שהוא כולל מגוון תחומי התמחות וכישורים החל ממטפלי בית וכלה ברופאים גריאטריים. יתרון נוסף לעובדים בתחום הוא שלא ניתן להגביר בו את התחרות על-ידי מיקור חוץ.

עו"ד לענייני פטנטים

עריכת דין בתחום הפטנטים הוא אחד מהמקצועות ה"עתיד" שהדרישה לו כבר כעת עולה בהרבה על ההיצע. בארה"ב כבר מתבצע ארגון מחדש של מערכת רישום הפטנטים והצורך בעורכי דין המתמחים בתחום גובר. בעולם הטכנולוגי רווי הסטארטאפים של היום, נראה שהדרישה לעורכי דין המתמחים בקניין רוחני לא תדעך.

מומחי אבטחת רשתות

ייתכן מאד שהשנה הנוכחית תוכרז כשנת ההאקרים. מספרם של מתקפות ההאקרים על אתרים מובילים כמו סוני ובנק סיטיגרופ בחו"ל ואל על ואתר הבורסה בישראל, הולך וגדל. פריצות אלו מוכיחות את חולשתם הנרחבת של מערכי הבטיחות ברשתות הפיננסים, התחבורה, התקשורת והצבא. חולשה זו נובעת בחלקה ממחסור במומחים לאבטחת רשתות.

מי יגן על הרשתות?, צילום: shutterstock מי יגן על הרשתות? | צילום: shutterstock מי יגן על הרשתות?, צילום: shutterstock

חקלאות אורבנית

אוכלוסיית העולם צומחת בהתמדה. לפני שבועות מספר אוכלוסיית העולם הגיעה לרף השבעה מיליארד וצפויה להגיע לתשעה מיליארד עד שנת 2050. כשמונים אחוז מאוכלוסיית העולם מתגוררת בערים ולעיתים זמינותו של מזון באזורים אלו בעייתית. בעולם שבו משאבים כגון קרקע לחקלאות, יערות ומקורות המים הולכים ומידלדלים והשימוש הנרחב בכימיקלים לדישון מזהם את הקרקע והתחבורה הגוברת מזהמת את האוויר, קל להבין מדוע חקלאות אורבנית צצה ברחבי העולם. תחום החקלאות הורטיקאלית עדיין בחיתוליו אך הצרכים הגוברים רק יגבירו את הייצור החקלאי האורבני בר הקיימא.

סטטיסטיקאי

חברות ברחבי העולם מבצעות כריית מידע בקני מידה נרחבים אך אין להן מושג מה לעשות עם כל המידע. לשם כך הן זקוקות למומחים שינתחו את המידע ועל סמך הממצאים יפתחו דרכים יעילות יותר להגיע לקהלי יעד או במילים אחרות: לסטטיסטיקאים. סטטיסטיקאים הם אלה המחפשים דפוסים בעלי משמעות בים המידע ומפתחים דרכים לעשות בדפוסים אלו שימוש. תחום זה צפוי לצמוח בכ-13% עד שנת 2018 על פי הלשכה הסטטיסטית לעבודה של ממשלת ארה"ב.

רתך תת-מימי

בשל הדרישה הגוברת למקצועות המחייבים השכלה גבוהה, מקצועות הצווארון הכחול אינם זוכים לביקוש רב אך כעת נוצר מחסור בבעלי מקצוע אלו והמשכורות מטפסות בהתאם. חברות קידוח נפט תת מימי לדוגמא, מציעות משכורות עתק לרתכים תת-מימיים ולאלו הבוחרים להיות פקחי בנייה, חשמלאים, מתקיני או טכנאי מעליות, טכנאי ייצור וטכנאי כלי טיס מובטחת הכנסה נאה ביותר.

קידוח נפט, צילום: בלומברג קידוח נפט | צילום: בלומברג קידוח נפט, צילום: בלומברג

מרצה לאקולוגיה בת קיימא

המודעות האקולוגית גוברת בעולם כולו והניווט בין סבך החוקים והתקנות האקולוגיות הממשלתיות מחייבת ידע מקצועי. כיום מבקשות חברות להפוך לידידותיות יותר לסביבה ובשל כך, הדרישה למומחים למידוד פחמן, לאחריות תאגידית סביבתית ולתהליכי ייצור ידידותיים לסביבה גוברת בקצב מסחרר. חברת קוקה קולה למשל כבר יצרה תפקיד ניהולי חדש: סמנכ"ל קיימות האחראי על כל הנוגע למחזור, לניהול מים ולשמירה על האקלים.

תגיות

37 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

37.
אז ככה:מדינה בבועה
תלמיד ישיבה יהפוך למקצוע יותר ויותר מבוקש LOL חוץ מזה כל עוד אנשים ישארו אנושיים והטכנולוגיה תמשיך להתקדם נתחיל לראות מקצועות כמו:חבר להשכרה,משרדי פנאי וחוגים,פסיכולוגים וייעוץ מגוון ל"מי אני ומה אני" ,תקשורת יותר ויותר! זהותו של האדם כבר עכשיו הולך לאיבוד..מה הלאה?
מדינה בבועה  |  19.01.12
35.
לא רלוונטי לישראל. בישראל מקצוע העתיד זה להרויח מללמוד בישיבה ולא לעבוד כלל
המגזר החרדי ישלוט במדינה והשנור יתרחב ככל שיתמעט המגזר החילוני המפרנס. מה שהיה בגלות יחזור לשלוט ברחוב הישראלי כי הילודה המרובה של החרדים ויכולתם של נציגיהם בכנסת להגדיל את תקציבם מתוך הכנסות המדינה תמשך גם בעתיד.
בישראל זה שונה  |  17.01.12
לכל התגובות