אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
תחילת הדרך של מזרחי: יולי ומוזי התווכחו אפילו על מיקום המטה צילום: עמית שעל

תחילת הדרך של מזרחי: יולי ומוזי התווכחו אפילו על מיקום המטה

מוזי ורטהיים ויולי עופר רכשו יחד את גרעין השליטה בבנק מזרחי ב־1995, ובסוף שנות התשעים החלה אווירת יריבות ביניהם

17.01.2012, 13:18 | עמיר קורץ

את אופי היחסים בין מוזי ורטהיים ויולי עופר בימיהם הראשונים כשותפים במזרחי (עוד לפני המיזוג עם טפחות), מתארת היטב ישיבת הדירקטוריון של הבנק לפני כעשור שדנה בשאלה "איפה להקים את בניין המשרדים החדש?".

מנכ"ל הבנק דאז ויקטור מדינה תמך באזור של רוטשילד בתל אביב והיו"ר דאז אבי ורטהיים תמך בהעברת המשרדים למתחם הבורסה ברמת גן. משפחת עופר תמכה בעמדת מדינה, בעוד הפלג של ורטהיים ונציגיו תמכו בבן המשפחה. ההצבעה הוכרעה לבסוף על חודו של קול ומטה הבנק נבנה ברמת גן.

ורטהיים ועופר רכשו יחד את גרעין השליטה בבנק ב־1995, ובסוף שנות התשעים החלה אווירת יריבות ביניהם על רקע חילוקי הדעות בין המנכ"ל מדינה ליו"ר ורטהיים. מיקום המטה הוא רק דוגמה אחת למאבק שהתחולל באותם ימים בין שתי המשפחות. גורם במערכת הבנקאות נזכר כי "היה ממש מתח בין המשפחות וההצבעות נחלקו לצד של מוזי והצד של עופר. המפקח על הבנקים דאז, יצחק טל, אף אמר כי הוא מרגיש כמו גננת כשנאלץ להתערב.

כאשר יעקב פרי מונה ליו"ר דירקטוריון הבנק ב־2003 ואלי יונס מונה למנכ"ל ב־2004, היחסים בין בעלי השליטה חזרו בהדרגה להיות תקינים. "זה בא לידי ביטוי גם בישיבות וגם בהתנהלות היומיומית", מספרים בבנק, "הצדדים הולכים יד ביד".

תגיות