אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שביתת הרשת הגדולה: ויקיפדיה הוחשכה, גוגל הסתפקה בקישור

שביתת הרשת הגדולה: ויקיפדיה הוחשכה, גוגל הסתפקה בקישור

שורה של אתרים מובילים משביתים עצמם ליממה במחאה על הצעות חוק שנויות במחלוקת, אך עדיין ניתן להיכנס לגרסה הסלולרית של ויקיפדיה. גם וורדפרס ורדיט בשובתות, אך רוב האתרים הגדולים פועלים כרגיל

18.01.2012, 11:18 | יוסי גורביץ

המאבק נגד החוקים החדשים נגד פיראטיות ברשת מגיע היום לשיא חדש: שורה של אתרים אמריקאיים מובילים מחשיכים את מסכיהם, והפגנות נגד החוק נערכות במספר ערים בארה"ב. איגוד יצרני הסרטים של ארה"ב, שתומך בחוק, גינה את המחאות.

האנציקלופדיה המקוונת ויקיפדיה משביתה עד ליום חמישי בבוקר את הגרסה האנגלית שלה: המשתמשים יוכלו לקרוא רק חומר על חוק SOPA ועל חוק מקביל שמקודם בסנאט, PIPA. גם האתר של פלטפורמת הבלוגים וורדפרס נוקט צעד דומה, וכך גם אתר דירוג החדשות Reddit.

ההודעה באתר ויקיפדיה ההודעה באתר ויקיפדיה ההודעה באתר ויקיפדיה

דובר קרן ויקימדיה, ג'יי וולש, אמר שלמרות ההשבתה, גולשים שירצו להשתמש בוויקיפדיה באנגלית יוכלו לעשות זאת באמצעות הגרסה הסלולרית שלה. ניתן להגיע לדפים שונים גם באמצעות חיפוש אחר ערך רצוי בגוגל, והקלקה על האפשרות "עותק שמור".

המוחים נכשלו, עם זאת, בגיוס הרשתות החברתיות הגדולות לצדם: טוויטר ופייסבוק לא יחשיכו את עצמם, ומנכ"ל טוויטר דיק קוסטולו אף כינה את מהלך ההחשכה "צעד טיפשי". וגוגל הסתפקה בהחשכת הלוגו שלה – בארה"ב בלבד – ובהוספת קישור לעמוד הבית שלה שמכוון את הגולשים לאתרי מחאה נגד החוק. היועץ המשפטי של גוגל, דיוויד דרומונד, כתב פוסט המגנה את החוק בבלוג של החברה.

גוגל קוראת "לא לצנזר את הרשת" גוגל קוראת "לא לצנזר את הרשת" גוגל קוראת "לא לצנזר את הרשת"

גוגל, פייסבוק וטוויטר התנגדו לחוק SOPA מראשיתו ורואות בו סכנה לרשת, בשל העובדה שהוא מעניק לחברות תוכן את הזכות לבלום גישה לאתרים. עם זאת, ציינה סוכנות הידיעות רויטרס, לא די היה בכך כדי שיסכימו לוותר על הכנסות של יום ויסתכנו בזעמם של הגולשים.

 

המחאה נגד SOPA אינה מוגבלת לרשת: בניו יורק, סן פרנסיסקו וסיאטל צפויות להיערך במהלך היום הפגנות פומביות נגד החוק. איגוד יצרני הסרטים של ארה"ב (MPAA), שהיה אחד ממקדמי היוזמה, גינה את המחאות והגדיר אותן "תגובה בלתי אחראית ופגיעה באנשים שנשענים על השירותים הללו". יו"ר האיגוד, הסנאטור לשעבר כריס דוד, אמר כי "מדובר בניצול לרעה של כוח בהתחשב בחירויות שהחברות הללו נהנות מהן כיום."

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
קל מאוד לעקוף את "חסימת" ויקיפדיה
אופציה 1: חסמו קוד JavaScript (הסברים פה: http://www.alanwood.net/demos/enabling-javascript.html) ורעננו את הדף. כשמסיימים, בטלו את החסימה (הסברים בלינק מקודם) ----- אופציה 2: לאחר שהופיע הדף המודיע על החסימה, הפעילו את הקוד הבא, באופן זה: 1: העתיקו את הקוד javascript:(function(){ document.getElementById('mw-sopaOverlay').parentNode.removeChild(document.getElementById('mw-sopaOverlay')); for each (var i in ['mw-page-base','mw-head-base','content','mw-head','mw-panel','footer']) document.getElementById(i).setAttribute('style', 'display:block !important;'); })(); 2 למשתמשי פיירפוקס: לחצו Ctrl+Shift+K או לחצו על לשונית "Firefox" > Web Developer > Web Console. העתיקו את הקוד לשורה התחתונה ולחצו Enter. 2 בגוגל כרום ובאקספלורר 9: העתיקו את הקוד לשורת הכתובת בדפדפן, הקלידו ידנית "javascript:" (ללא המרכאות) בתחילת הקוד (ייתכן ששמתם לב שכבר הוספתי את הקידומת הזו בקוד. הדפדפנים הללו מוחקים אותה מסיבות אבטחה) ולחצו Enter. 2 בשאר הדפדפנים: העתיקו לשורת הכתובת ולחצו Enter. 2 חלופי לכל הדפדפנים: ניתן בכל הדפדפנים להוסיף את הקוד למועדפים וללחוץ על הסימנייה בכל דף של ויקיפדיה האנגלית (כמובן שיש למחוק את הסימנייה בסוף היום, כשאין צורך בה).
ללא שם  |  18.01.12