אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארה"ב: המחירים הסיטונאיים צנחו בדצמבר צילום: איי פי

ארה"ב: המחירים הסיטונאיים צנחו בדצמבר

באותו חודש אף נרשמה התאוששות בייצור התעשייתי על רקע עליות בביקוש לציוד עסקי; הביקוש הזר לאג"ח ממשלתיות אמריקאיות טיפס בנובמבר לשיא של כל הזמנים למרות קיצוץ הרכישות של סין

18.01.2012, 16:20 | סוכנויות הידיעות

המחירים הסיטונאיים בארצות הברית נפלו בניגוד לציפיות בדצמבר, אך עם זאת בהתאם להערכת הבנק הפדראלי המרכזי לפיה האינפלציה תישאר מרוסנת. משרד העבודה מסר כי מדד המחירים ליצרן נפל ב-0.1%, הירידה השנייה בתוך שלושה חודשים. לעומת זאת, תחזיות האנליסטים ציפו לעלייה של 0.1%.

מדד הליבה, שאינו כולל את מחירי המזון והאנרגיה שנוטים לתנודתיות רבה, עלה ב-0.3% על רקע עלייה של 0.9% במחירי המשאיות הקלות. בנובמבר עלה המדד ב-0.3%. "נרשמה הקלה מסוימת בלחץ על המחירים", אומר ג'ון סילבה, הכלכלן הראשי בוולס פארגו סקיורטיס בצפון קרולינה.

עבור שנת 2011 כולה חברות שילמו 4.8% יותר עבור סחורות, העלייה השנתית הגבוהה ביותר מאז 2007. מדד הליבה התחזק ב-3%  ב-12 החודשים שהסתיימו בדצמבר, השיעור הגבוה ביותר מאז 2008.

בראש הירידה במדד המחירים ליצרן עומדות נפילות הן במחירי המזון והן במחירי האנרגיה. מחירי הירקות צנחו ב-11%, בעוד מחירי הדלק נפלו ב-2.3%.

שיא בביקוש הזר לאג"ח ממשלתי

לפי נתונים נוספים שפורסמו היום (ד'), הביקוש הזר לאג"ח ממשלתיות אמריקאיות טיפס בנובמבר לשיא של כל הזמנים - זאת על אף שסין קיצצה את הרכישות שלה זה החודש השני ברציפות.  משרד האוצר האמריקאי מסר כי כלל האחזקות הזרות עלו בנובמבר ב-1.7% ל-4.75 טריליון דולר.

יפן, הרוכשת השנייה בגודלה של האג"ח הממשלתי, הרחיבה את האחזקות שלה ב-6% ל-1.04 טריליון דולר. לעומת זאת, סין, המחזיקה הזרה הגדולה ביותר של האג"ח, הפחיתה את האחזקות שלה ב-0.1% ל-1.13 טריליון דולר.

השיא שנרשם באחזקות זרות מצביע על כך שהביקוש הזר לאג"ח האמריקאי נותר גבוה, זאת על אף הדיון המתמשך שנערך בחודשי הקיץ סביב תקרת החוב של המדינה.

התאוששות בייצור התעשייתי

בחודש דצמבר נרשמה התאוששות בייצור התעשייתי בארצות הברית, על רקע עליות בביקוש לציוד עסקי, רכבים וציוד בנייה. על פי הנתונים שפרסם הבנק הפדראלי המרכזי עולה שהתפוקה במפעלים, מכרות וחברות תשתית עלתה ב-0.4% לאחר ירידה של 0.3% בנובמבר. תחזיות האנליסטים היו מעט גבוהות יותר וציפו לעלייה של 0.5%. הייצור במפעלים, שמהווה 75% מכלל התפוקה, עלה בשיעור הגבוה ביותר מזה שנה.

עליות בצריכה הפרטית ובהשקעות של החברות מובילות לגיוסי עובדים חדשים במפעלים, ואף הארכת שעות העבודה. עם זאת, משבר החובות האירופי והיחלשות היורו ממשיכים לאיים על הכלכלה האמריקאית, ועשויים להגביל את הצמיחה בייצור.

"לא רק שנרשמה התאוששות, אלא נראה גם שקצב ההתאוששות הואץ, ואלה הן חדשות טובות עבור היצרנים", אומר מילאן מולריין, אסטרטג בכיר לענייני ארצות הברית ב-TD סקיורטייס בניו יורק.

תגיות