אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"כל שנה זורקים הצרכנים העשירים מזון בכמות הזהה לצרכים של תושבי אפריקה" צילום: בלומברג

"כל שנה זורקים הצרכנים העשירים מזון בכמות הזהה לצרכים של תושבי אפריקה"

ארגון המזון והחקלאות: תפוקת המזון העולמית חייבת לצמוח ב-70% עד 2050 כדי להאכיל את אוכלוסיית העולם, שצפויה להגיע ל-9 מיליארד בני אדם

22.01.2012, 12:39 | סוכנויות הידיעות

64 שרי חקלאות וקובעי מדיניות שנפגשו בסוף השבוע בברלין גינו את עודף הפסולת במדינות עשירות, וקראו לצרכנים להפסיק להשליך אוכל, בזמן שכמיליארד אנשים במדינות מתפתחות סובלים מרעב.

חוזה גרזיאנו דה סילבה, מנהל ארגון המזון והחקלאות של האו"ם (FAO), אומר כי הצרכנים במדינות העשירות משליכים לפח כ-220 טונות של אוכל בכל שנה, כמות הזהה לכלל צורכי המזון באפריקה מדרום לסהרה.

"עלינו לשנות את דרך החשיבה, עלינו להגביר את החינוך, עלינו לקיים דיונים על תאריכי התפוגה", אמרה שרת החקלאות הגרמנית אילסה איינר. "כל מוצר מזון שנזרק זה בזבוז". דה סילבה הוסיף כי שליש מהמזון המיוצר בעולם בכל שנה, ב-1.3 מיליארד טונות, נזרק לפח.

שרי החקלאות סיכמו את הכינוס בקריאה להתייחס יותר "באחריות ובזהירות" למזון. "במדינות המפותחות נושא בזבוז האוכל הוא נושא לדאגה", אמר דה סילבה. "אפילו כיום, על אף שאנחנו מייצרים מספיק מזון, יש מיליארד אנשים בתת תזונה".

מארגון המזון והחקלאות נמסר כי תפוקת המזון העולמית חייבת לצמוח ב-70% עד 2050 כדי להאכיל את אוכלוסיית העולם, שצפויה לטפס ל-9 מיליארד איש. אולם לדברי שר החקלאות באיחוד האירופי, דקיאן קיולוס, העלאת התפוקה לבדה לא תספיק. לדבריו, מדובר למעשה בשאלה של חינוך.

"עלינו ליישם במהירות תוכניות חינוך בנושאי מזון ותזונה, כדי לעזור למשפחות לאכול בצורה טובה יותר", חיזק את דבריו ראש ארגון המזון והחקלאות, שהוסיף כי הצרכנים של היום איבדו את הידע של "הסבתות" בבישול, ומעדיפים לרכוש יותר מזון מעובד.

תגיות

14 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

13.
תגובה למגיבים
ברמה עולמית מיוצר כיום מספיק מזון להאכיל כ- 11 מיליארד בני אדם (בפועל יש רק 7 מיליארד). בהנחה שבעתיד יותר לגדל גידולים מהונדסים גנטית, יוכלו השטחים המעובדים כיום להאכיל 35 מיליארד בני אדם. הבעיה היא לא בייצור אלא באופן חלוקת המזון לצרכנים. השינוע יקר ולא כל צרכן מסוגל לשלם בעבורו.
חקלאי , גליל  |  27.01.12
12.
הבעיה היא בשינוע
אנחנו, הקלאים, בייצור עצמו, במיון ובשיווק משמידים כ-60% מהתוצרת. מדובר בתוצרת באיכות נמוכה שלא יכולה לפדות את המחיר המצופה ממנה. נניח שנסכים להמנע מהשמדה בתנאים מסוימים, מי ישלם על שינוע התוצרת? הארגונים החברתיים כמו משולחן לשולחן יודעים לטפל רק בפרומיל בודד מהתוצרת, שהרי מדובר בהיקפים עצומים. מי יאסוף תוצרת שאין לה מחיר? מי ישלם על השינוע בארץ? מי ישלם על השילוח בספינה לאפריקה? מי יטפל בפיזור המזון שם?
חקלאי , גליל  |  27.01.12
10.
ל-2 ול-7 - נראה לי שיש לכם בעיה בהבנת הנקרא
שליש מכמות האוכל המיוצר בעולם נזרק! אתה מבין מה זה אומר? שגם בלי להגדיל את כושר הייצור כלל העולם יכול להאכיל 9 מיליארד בני אדם! הבעיה היא לא הילודה, יש 2 בעיות עקריות: 1. חלוקה לא שוויונית של התוצרת העולמית 2. תרבות צריכה ראוותנית ובזבזנית בעולם המודרני. כפי שאתה רואה, אף אחת מהבעיות הנ"ל לא קשורה לילודה.
מאיר , חולון  |  23.01.12
לכל התגובות