אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האתגרים שיעמדו בפני היורש צילום: shutterstock

האתגרים שיעמדו בפני היורש

מנכ"ל כיל החדש יידרש להוביל את פרויקט הובלת קציר ים המלח ולאתר מנועי צמיחה

23.01.2012, 06:59 | נעמה סיקולר

האתגר הניהולי הראשון של מנכ"ל כיל החדש עומד להיות הובלת פרויקט קציר המלח מהאגן הדרומי של ים המלח - פרויקט רחב מימדים בעל משמעויות כספיות אדירות ומשמעויות לוגיסטיות גדולות. מעבר לכך הוא יצטרך לשמור גם על סטטוס קוו מול ועד העובדים הדומיננטי של החברה ועל שקט תעשייתי גם מול הרגולציה ושוק ההון. היחסים מול ועד העובדים של החברה הם נושא דומיננטי במיוחד בכיל. לחברה ועד עובדים חזק של החברה, במיוחד במפעלי ים המלח. רק לפני כשנה שבתו העובדים במשך 40 יום ולבסוף סיכמו עם ההנהלה על תוספות שכר בעלות של כ־200 מיליון שקל למשך 5 שנים.

במובנים רבים אומרים בכירים לשעבר בכיל כי התפקיד העיקרי של המנכ"ל החדש יהיה פשוט לשמור על הקיים. ים המלח, המשאב העיקרי של החברה, ימשיך לעשות את שלו ו"עם קצת מזל ביחס למחירי האשלג, הצלחתו של מנכ"ל כיל הבא מובטחת".

עם זאת, מדובר בניתוח קצת פשטני. מנכ"ל חדש לחברה יצטרך להתוות לה אסטרטגיה חדשה ולבחור את מנועי הצמיחה העתידיים שלה. עקיבא מוזס, למשל, פעל כדי לחזק את פעילות הליבה של כיל (כריית האשלג), אך במקביל ביקש להפחית את התלות במחירי האשלג. הוא ניסה להגדיל את הפעילות הבינלאומית של כיל באמצעות סדרה של מיזוגים ורכישות וטיפח את שני המגזרים הנלווים – מגזר הברום והפעילות התעשייתית. האתגרים של המנכ"ל החדש באיתור מנועי צמיחה עתידיים להיות חריפים במיוחד לאור ההחלטות על העלאת שיעור התמלוגים ועל מימון 90% מקציר המלח.

תגיות