אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הממשלה מציעה לענקיות מדעי החיים: כסף תמורת הגעה לישראל צילום: shutterstock

הממשלה מציעה לענקיות מדעי החיים: כסף תמורת הגעה לישראל

האוצר והמדען הראשי הציגו תוכנית חדשה, שבמסגרתה יסייעו לפרויקטים שבהן ישקיעו חברות בינ"ל ויעבירו כספים למרכזי פיתוח. חברות זרות שיקימו מרכזים בפריפריה יזכו לתמיכה של 32 מיליון שקל בחמש שנים - כמעט פי 2 מאשר במרכז

23.01.2012, 12:30 | מאיר אורבך

תוכנית חדשה של משרד האוצר והמדען הראשי מנסה להביא לארץ מרכזי פיתוח של ענקיות מדעי החיים: הקול הקורא שהוציאו היום (ב') משרדי הממשלה מאפשר לחברות לפעול בשני מסלולים מקבילים, המיועדים להגדלת פעילות המו"פ של תאגידים בינלאומיים בתחום מדעי החיים בישראל.

במסגרת המסלול הראשון, התאגיד יתחייב להקים ולהפעיל בישראל מרכז מו"פ בתחום מדעי החיים אשר יעסיק למעלה מ-60 עובדים לתקופה של למעלה מ-5 שנים. הקמת מרכז מו"פ במרכז הארץ תזכה את התאגיד בתמיכה ממשלתית של כ-19 מיליון שקל למשך 5 שנים, ואם המרכז יוקם בפריפריה - תזנק התמיכה ל-32 מיליון שקל.

המסלול השני יכלול התחייבות של התאגידים להשקיע בפרויקטים של חברות ישראליות מתחום מדעי החיים למעלה מ-20 מיליון דולר במשך 5 שנים. המדען הראשי במשרד התמ"ת ישתתף בהיקף של עד 50% מעלות הפרויקטים. מעבר להשקעה הכספית, התאגיד יידרש לתרום לפעילות המו"פ של החברות הישראליות באמצעות ליווי מקצועי, הכוונה של אופן ההתנהלות בפרויקט וחשיפה לידע ושיטות עבודה של התאגיד הבינלאומי. הידע שיפותח במסלול זה יהיה בבעלות החברות הישראליות.

"להפוך את מדעי החיים לגורם מרכזי בצמיחה"

מטרת התוכנית היא לסייע בהתמודדות עם חלק מהאתגרים הייחודיים המאפיינים את תעשיית מדעי החיים. התוכנית הינה נדבך משלים לפעילות הממשלתית לקידום תחום מדעי החיים אשר מסיבות שונות, למרות החוזק המדעי והחדשנות הרבה הקיימת בישראל בתחום זה, לא התפתחה בו תעשייה ענפה ומשגשגת. בין הכלים אשר כבר מופעלים בהקשר זה ניתן למנות את קרן מדעי החיים הממשלתית, חממה ייעודית לתחום הביו-טכנולוגיה וההכרה בתחום זה כתחום מועדף במסלולי המדען הראשי.

המדען הראשי במשרד התמ"ת, אבי חסון, מסר כי "עידוד מעורבותם של תאגידים בינלאומיים מובילים בתחום בתעשיית מדעי החיים בארץ הינו יעד מרכזי והתכנית החדשה נועדה להכשיר את הקרקע לפיתוח של החדשנות והמחקר בתחומים אלה בארץ והפיכתם לגורם מרכזי בצמיחה הכלכלית. הקמת מרכזי פיתוח של תאגיד בינלאומי תיצור מקומות תעסוקה ותרחיב את מקורות המימון הזמינים לתעשייה זו".

סגן הממונה על התקציבים במשרד האוצר, יונתן רגב, אמר כי "התוכנית החדשה נועדה לסייע בפיתוח תעשיית מדעי החיים כמנוע צמיחה נוסף לכלכלה הישראלית. הגדלת המעורבות של חברות בינלאומיות בביצוע מו"פ בישראל תתרום למימוש היתרונות היחסיים של ישראל בתחום מדעי החיים על ידי הקניית יכולות וידע תעשייתי ברמה הגבוהה ביותר, כמו גם על ידי הגדלת ההשקעות והתעסוקה בתחום."

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

5.
יוזמה ברוכה לענקיות הפארמה גרועה מאוד לסיכוי לפתח חברה גדולה
אין הנחות או קיצורי דרך אם רוצים ליצור חברות בינוניות וגדולות בתחום מדעי החיים צריך להשקיע כספים וכספים גדולים, לא הפירורים שנזרקים היום ובעיקר לגורמים אינטרסנטיים כמו קרנות וחממות שלאמעוניינות בבניית חברות אלא במיקסום רווח. הדגש צריך להיות על פיתוח שדרת הניהול בחברות הקטנות ולא בחברות הניהול שלא מבצעות את תפקידן הבאה של חברות ענק רק תחמיר את הבעיה עם הכנסת גופים אעם אינטרס מנוגד לצמיחה של החברות הקטנות,תיצור אפקט דומה לשל טבע שאיבה של החדשנות אליהן ומניעה מוחלטת של יכולת של חברות קטנות לצמוח. כבר היום המודל העסקי של חברות ההזנק בתחום הוא של מכירת הטכנולוגיה ולא של בניית החברה לטווח הארוך. בטווח הארוך הגישה הזאת תיהיה הרסנית ליזמות הישראלית
רונן , הרצליה  |  07.02.12
4.
גם הצפון בפריפריה
עד היום הממשלה מנפנפת ידיים אבל שום כלום לא מועבר לצפון והכל זורם למרכז והדרום. זה נובע מחוסר לכידות פוליטית ומכך שהצפון מוגדר כערבי וכמיעוטים (מחיפה וצפונה זה כך). עשרות יוזמות קמות בנגב וכלום בגליל. איפה מרכזי המו"פ בגליל (שישה הוקמו בנגב) איזו השקעה בחיפה והגליל. בחיפה יש שלושה נובליסטים, מת"מ ועיר רפאים מבחינת הפעילות של המדינה. היא עיר מחוז ללא מחוז. ולמעט עוני ועזובה לא מטופח בה כלום. וכך כל ערי הצפון. למעט אולי כרמיאל. אולי כי לא בטוח.
יורם הצפוני , חיפה הגלילית  |  29.01.12