אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המומנטום עם הריבית המשתנה

המומנטום עם הריבית המשתנה

מתחילת השנה העניקו קרנות האג"ח בריבית משתנה תשואה ממוצעת של 2.5%. ההמלצה היום היא לתבל את החלק השקלי בתיק על ידי הקרנות הללו

24.01.2012, 06:53 | צבי סטפק ורוני אפטר

קרנות הנאמנות המתמחות באיגרות חוב בריבית משתנה נהנו מראשית השנה מזינוק חד בשעריהן. בתוך שלושה שבועות הן העניקו למשקיעים בהן תשואה ממוצעת של כ־2.5%, וזאת בקרנות ללא חשיפה למניות. אחד ההסברים היא העובדה שלפני כחודש נפרד שוק האג"ח הממשלתי מגילון חדש 2305, שנפדה בכ־7 מיליארד שקל, והותיר שוק "מיותם" יחסית עם שתי סדרות נוספות בלבד: ממשלתיות משתנות 817 ו־520 שייפדו בעוד כ־5.5 וכ־8 שנים בהתאמה.

חוסר היצע גורם לנסיקה

וכך, הפדיון של הגילון, כאשר מנגד האוצר לא מנפיק סדרה מקבילה אחרת, גרם לעלייה מהירה וחדה בשעריהן של האג"ח הקונצרניות בריבית משתנה וכן לעלייה נאה יחסית, של כ־0.7% בממוצע מתחילת השנה, בשתי הסדרות הממשלתיות שנותרו. חוסר היצע מספק העניק לקרנות ריבית משתנה דחיפה משמעותית, והן מובילות כרגע את תשואות קרנות האג"ח בישראל. מובן, שתשואת הקרנות נבעה רק בחלקה קטן מהאפיק הממשלתי והרבה יותר מהרכיב של אג"ח קונצרניות המצוי בקרנות אלה.

מלבד חוסר ההיצע, סיבה אחרת לעליות באפיק זה היא הסנטימנט החיובי שפתח את 2012 בשוקי המניות והאג"ח הממשלתיות באירופה. המק"מים נסחרים כיום בתשואה לפדיון של כ־2.5%, שמגלמת הורדת ריבית נוספת של כ־0.25%, כפי שבנק ישראל הכריז אתמול. לפי תחזית מיטב, ריבית בנק ישראל בסוף 2012 תעמוד על כ־2.75%–3%.

עם זאת, שוק האג"ח בריבית משתנה לא מצליח לתפוס תאוצה, יחסית לפוטנציאל הגלום באפיק זה, ואחת הסיבות לכך היא שאין מדד בורסאי המאגד את האג"ח האלה, להבדיל למשל ממדד תל בונד שקלי המאגד בתוכו את האג"ח הקונצרניות השקליות בריבית קבועה בלבד. ואכן, הבורסה מתכננת להשיק מדד מקביל של תל בונד שקלי משתנה, אך אין עדיין מועד מוכרז למהלך.

האטרקטיביות של הקונצרניות בריבית משתנה

המרווח של האג"ח הקונצרניות בריבית משתנה על פני הגילונים עומד, נכון להיום, על כ־3%, בהשוואה למרווח של האג"ח הקונצרניות בריבית קבועה (מדד תל בונד שקלי) על פני השחרים, שעומד על כ־1.8%, כזה שמצביע על האטרקטיביות הקיימת עדיין באג"ח הקונצרניות בריבית משתנה.

ההמלצה שלנו היא לשלב קרנות ריבית משתנה בתיק. ללקוח הסולידי הקרנות הללו יכולות להיות בעייתיות עקב התנודתיות הגבוהה שלהן, ולכן אנו ממליצים לו להיחשף עד 10%–15% מהחלק השקלי של התיק. ללקוחות פחות שמרניים ניתן להיחשף לקרנות אלה בשיעור של עד כ־20% מהחלק השקלי.

צבי סטפק הוא יו"ר מיטב. רוני אפטר מנהל קשרי יועצים בבית ההשקעות

תגיות