אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביחס שבין תקציב לתוצאות - לבאנטה היא אלופת ספרד צילום: רויטרס

ביחס שבין תקציב לתוצאות - לבאנטה היא אלופת ספרד

אלא אם קוראים לכם ריאל מדריד או ברצלונה, אין הרבה קשר בין התקציב שלכם לבין מיקומכם בטבלה

24.01.2012, 16:31 | רונן וודלינגר

הניצחון של ויאריאל על ספורטינג גיחון, שחתם את המחזור ה-19 בליגה הספרדית, סיים גם את המחצית הראשונה של העונה וזהו זמן טוב לבדוק: מה עשו הקבוצות בכסף שלהן? הבדיקה פשוטה: העמדנו את טבלת הליגה ואת טבלת התקציבים לעונת 2011/2012 זו מול זו ובחנו את היחס בין מיקומי המועדונים בשתי הטבלאות. אלה המסקנות שעלו:

1. אלא אם קוראים לכם ריאל מדריד או ברצלונה, אין הרבה קשר בין התקציב שלך לבין המיקום שלך בטבלה. למעשה, מלבד ראסינג סאנטאנדר (מקום 16 בשתי הטבלאות), אזי שתי הגדולות הן היחידות שמקיימות את הקורלציה הזו: ריאל מדריד עם התקציב הגדול בליגה (488 מיליון יורו) מובילה את הטבלה עם 16 ניצחונות ו-49 נקודות, כשבארסה (461 מיליון יורו), שנייה אחריה עם שלושה ניצחונות פחות.

2. כמו בטבלת הליגה, כך גם בתקציבים, הפער בין שתי המעצמות לבין שאר 18 הקבוצות הוא פשוט מופרך. השלישית בליגה, ולנסיה, נמצאת כבר במרחק 14 נקודות מריאל ו-9 מברצלונה. במה שנוגע לתקציב, העטלפים נמצאים במקום החמישי, לאחר שהעמידו העונה (בקושי, ולמרות חובות כבדים) תקציב של 107 מיליון יורו – כלומר פחות מרבע מזה של שתי המובילות!

3. הבשורה הטובה היא שמתחת לאוויר הפסגות של הקלאסיקו מתקיימת ליגה מרתקת, שבה, כך נראה, הכל פתוח והפרשי התקציב הסבירים מאפשרים ליצור עניין ספורטיבי גדול.

הכוכבת הגדולה כאן היא כמובן לבאנטה, שאי-אז באוקטובר אפילו הובילה את הליגה, והתמקמה מאז במקום הרביעי – לא פחות מ-14 מקומות מעל המיקום שלה בטבלת התקציב (23 מיליון יורו בלבד, לא רחוק מתקציב מכבי ת"א). במונחי בורסה אפשר לומר שהקבוצה הקטנה של העיר ולנסיה מייצרת הכי הרבה ערך או מחזירה בגדול את ההשקעה.

שנייה אחריה אוסאסונה, אשר עם תקציב של 28 מיליון יורו (מקום 17) מגיעה למקום השישי – קפיצה של אחד עשר מקומות.

שלישית ראיו ואייקנו, העולה החדשה והדי-אומללה, שלא שילמה משכורות לשחקניה במשך חודשים. היא מחזיקה אמנם את התקציב הקטן בליגה - 12 מיליון יורו, דומה לזה של מכבי חיפה – אבל הצליחה לנצח 6 פעמים ולהגיע למקום ה-13.

שלוש אלה וכמה נוספות (אספניול, בילבאו) מוכיחות את הקלישאה שלפיה בכדורגל הכל יכול לקרות, ובעיקר שאימון טוב וסגל מגובש יכולים להביא להצלחה שהיא דיספרופורצינלית לתקציב. במקרה של לבאנטה זה גם עשוי להשתלם, כיוון שמהמקום שבו היא נמצאת היום היא יכולה להגיע לליגת האלופות, שם מחכה גם הכסף הגדול.

4. בצד המאכזב: מעל, או יותר נכון מתחת, לכולן נמצאת ויאריאל עם פער של 10 מקומות בין התקציב שלה (72 מיליון יורו – שביעי בליגה) לבין המיקום בטבלה (17). אגב, עד הניצחון השבוע על גיחון הייתה הצוללת הצהובה במקום ה-19, כלומר 12 מקומות מתחת לתקציב.

אכזבה שנייה היא סראגוסה: עם תקציב בסך 42 מיליון יורו (מקום 12), הקבוצה מארגון סובלת מעונה איומה, ממוקמת במקום האחרון ונראית בדרך לליגה השנייה. ולבסוף מלאגה, שהכסף של המיליארדר הקטארי עבדאללה אל-ת'אני סידר לה תקציב של 150 מיליון יורו (3 בליגה), אבל זה מספיק לה בינתיים רק למקום העשירי.

5. בכדורגל, כמו בכדורגל, הכסף והשמות לא קובעים בהכרח את התוצאה ופערים סבירים של תקציב – יחד עם ניהול נכון, אימון טוב וקצת מזל - יכולים לסדר ליגה מרתקת. עירוני קריית שמונה (תקציב של 17 מיליון שקל – 7 בליגה) היא דוגמה מעולה לכך. מצד שני, ישנה מסה קריטית של פער שלא מאפשרת תחרות ומייצרת פער שרק הולך וגדל. אם הליגה הספרדית רוצה להיות תחרותית, מעניינת באמת, התהום שבין שתי הגדולות לבין 18 האחרות חייבת להתכווץ.

תגיות