אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בין המתעניינים ברכישת אייס: חגי שלום ודוד לובינסקי צילום: מיכאל קרמר

בין המתעניינים ברכישת אייס: חגי שלום ודוד לובינסקי

הנאמנים שמונו לחברה פנו מוקדם יותר לבית המשפט בבקשה להאריך את צו הקפאת ההליכים לחברה בחודשיים נוספים

24.01.2012, 18:27 | גיל קליאן ושי סלינס

המסמכים שהגישו נאמני אייס דיפו שמונו לפני כשבוע, עו"ד אמיר פלמר ורו"ח בועז גזית, לבית המשפט חושפים אילו גורמים כבר הביעו עניין ברכישת פעילות החברה שנכנסה להקפאת הליכים בשבוע שעבר. בין המתעניינים: הארגז של חגי שלום, בעלת השליטה בטיב טעם, קבוצת דוד לובינסקי, יבואנית פג'ו וסיטרואן, קבוצת שלמה סיקסט, דוד גולן המייצג משקיעים מאנגליה, חברה ציבורית שביקשה להישאר בעילום שם ומספר גורמים נוספים.

כמו כן חשפה הבקשה כי תוכנית ההפעלה לרשת גובשה יחד עם מנכ"ל החברה, דוד מטלון, והנהלות הרשתות – כאשר מטלון הסכים לעבוד חודש ראשון ללא תשלום ולאחר מכן לקבל 70% מהשכר המגיע לו על פי חוזה ההעסקה.

מאייס נמסר כי "האינטרס של כולם הוא שאייס תמשיך לתפקד ושנוכל לתת את המענה לצרכנים, לספקים וכמובן ל-1,250 העובדים שהם בראש סדר העדיפויות. הדבר הכי חשוב כרגע הוא המשך הקפאת הליכים לחודשיים נוספים. בתקופה זו, הנאמנים יחד עם הנהלת החברה, ייצבו את הרשת. הבעלים התחייבו בעבר להזרים את הכסף ומה שעורר את הסערה האחרונה היא הנסיגה שלהם מההתחייבות. על כן, במידה והם לא יזרימו את הכסף יהיה קשה לבית המשפט לאשר את הפעולה הנכונה ביותר לטובת כולם-המשך הקפאת ההליכים".

"ללא הארכת צו הקפאת ההליכים יחוסל כמעט לחלוטין הסיכוי למכור את החברות כעסק חי", כתבו הנאמנים והוסיפו כי "קיים חשש ממשי שבעלי החוב של החברה יגישו בקשה לפרעון מיידי של החוב בסך של 70 מיליון שקל".

בנוסף מבקשים הנאמנים שבית המשפט יאשר להם ליטול אשראי של 20 מיליון שקל מבעלי השליטה. "האשראי שיועמד הינו מרכיב חיוני וקריטי להמשך הפעלת החברה ולהצלחת הליך הקפאת ההליכים כולו", כתבו הנאמנים לבית המשפט.

הנהלת הרשת שנקלעה לחובות בסך 452 מיליון שקל, כשמתוכם 181 מיליון שקל לבעלי האג"ח, סיכמה למעשה עם הבעלים והבנקים על הזרמת 20 מיליון השקל עד סוף ינואר מצד הבעלים שתיחשב במעמד של "הוצאות פירוק", כלומר הבעלים יקבלו את כספם בחזרה מיד עם סיומה של הקפאת ההליכים ולא יאלצו להסתפק בהחזר חלקי בלבד של הסכום. מרבית הנושים של החברה, מתנגדים לכך שהזרמת הכספים מצד הבעלים תיחשב ל"הוצאת פירוק" ודורשים כי הבעלים יתנו את הכסף בהתאם להתחייבותם בעבר וללא תנאים מוקדמים.

תגיות