אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המאבק על הנהגת הרופאים מוביל למרד נגד שעון הנוכחות צילום: אבישג שאר ישוב

המאבק על הנהגת הרופאים מוביל למרד נגד שעון הנוכחות

הרופאים באיכילוב, וולפסון, רמב"ם ומאיר כבר הודיעו כי לא ישתפו פעולה עם החתמת הנוכחות. רופאי בילינסון אמורים לקבל החלטה דומה בקרוב. ההתנגדות לשעון היא בעיקר ניסיון להביך את ההסתדרות הרפואית ומנהיגה ד"ר ליאוניד אידלמן

25.01.2012, 08:31 | מיקי פלד

"אנחנו מוכנים לוותר על ההטבות של ההסכם החדש, אך לא נחתים שעון נוכחות", כך אמר ל"כלכליסט" פרופ' יהודה אולמן, מנהל המחלקה לכירורגיה פלסטית בבית החולים רמב"ם. אולמן, מראשי המאבק נגד הנהגת ההסתדרות הרפואית (הר"י) וההסכם שחתמה עם האוצר, מנסה להנהיג מרד נוסף נגד שעוני הנוכחות שאמורים להיכנס לבתי החולים החל מהשבוע הבא.

ההסכם בין הר"י לאוצר מאוגוסט האחרון קובע כי החתמת נוכחות החל ב־1 בפברואר היא תנאי הכרחי לשם קבלת חלק מההטבות שבהסכם, כמו תשלום שעות נוספות בשווי אלפי שקלים בחודש. עם זאת, בכל מקרה לא ניתן יהיה למנוע מהרופאים שיחרימו את השעון לקבל שכר.

לאחרונה החליטו הרופאים בבתי החולים רמב"ם, איכילוב, וולפסון ומאיר לא לשתף פעולה עם החתמת הנוכחות. רופאי בילינסון אמורים לקבל החלטה דומה בקרוב. מלבד בילינסון, אלו בתי החולים שהובילו במסגרת ארגוני מרש"ם וארב"ל את המאבק נגד ההסכם שחתמה הר"י. בבילינסון חל מהפך בשבוע שעבר, כאשר יו"ר ועד הר"י, ד"ר ליאוניד אידלמן, הודח והוחלף באיש ארב"ל, ד"ר ברוך ברנר.

רופאים מומחים שעוזבים את המשמרת לפני הזמן

 

הכנסת שעון נוכחות הוגדרה בעבר על ידי בכירי הר"י עצמם כסדין אדום, אולם באוצר התעקשו על הכנסת השעון, בין השאר בעקבות דו"ח מבקר המדינה מ־2008, שחשף את העובדה שהיתה ידועה לרבים: לא מעט רופאים מומחים עוזבים את בתי החולים בשעות הצהריים לטובת עיסוקיהם הפרטיים. אף שלא סיימו את משמרותיהם, הרופאים עדיין קיבלו שכר מלא על העבודה בבית החולים.

מאבק רופאי ארב"ל נגד השעון הוא בעיקר ניסיון להביך את הר"י ואת הנהגתה, כחלק ממאבק גדול יותר של ארב"ל להדיח את הנהגת הר"י הקיימת. שעון הנוכחות הוא נושא נוח למאבק, משום שלהתנגדות לו שותפים רופאים רבים, שמרגישים כי החתמת השעון פוגעת ביוקרת המקצוע ובמעמדם. לא פעם מזכירים הרופאים כי מרצים באקדמיה, לדוגמה, אינם נדרשים להחתים נוכחות.

מלבד זאת, המתנגדים טוענים כי שעות העבודה של רופא חורגות מהשעות שבהן הוא שוהה בבית החולים — בין שמדובר בשיחות טלפון עם חולים או בין שמדובר בקריאת חומר מקצועי. לכאורה ניתן היה לפתור את הבעיות הטכניות בכך שהרופאים יישארו זמן נוסף בבית החולים, אך בכמה בתי חולים כמו רמב"ם הוחלט על מכסת שעות נוספות מוגבלת. עם זאת, נראה שכאן מדובר בצורך בקביעת הסדרים פשוטים יחסית, שניתנים לפיתרון בשיחות בתוך בית החולים בין הרופאים להנהלה.

האוצר: "אי החתמת שעון מהווה הפרת הסכם"

 

מהאוצר נמסר כי "דיווח נוכחות באמצעות שעון נועד להבטיח לציבור החולים את השירות שלו הוא זכאי. הוראות ההסכם הקיבוצי נכתבו ונחתמו תוך ליווי בית הדין הארצי לעבודה ובית המשפט העליון, והן מחייבות את כלל הרופאים. אי־החתמת שעון מהווה הפרת חוזה העבודה, על כל המשתמע מכך. אנו בטוחים שהרופאים יכבדו את ההסכם והחוק, ולא ייתנו יד ליצירת אנרכיה במערכת הבריאות".

תגיות

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

20.
טוב חברים לא נותרה ברירה ואני חייב להציג בפניכם את שירם האלמותי של לוין קיפניס ומשה וילנסקי
אֵיזֶה שָׁעוֹן בֶּן חַיִל? אֲשֶׁר אֵינֶנּוּ נָח! בַּיּוֹם וְגַם בַּלַּיִל דּוֹפֵק, דּוֹפֵק הוּא כָּךְ: טִיק-טַק, טִיק-טַק! דּוֹפֵק שָׁעוֹן בֶּן חַיִל בַּיּוֹם וְגַם בַּלַּיִל דּוֹפֵק, דּוֹפֵק הוּא כָּךְ: טִיק-טַק, טִיק-טַק, טִיק-טַק, טִיק-טַק, טִיק-טַק. מֵרֹאשׁ מִגְדָּל גָּבוֹהַּ צוֹפֶה שָׁעוֹן גָּדוֹל. הוֹ, בּוֹאוּ נָא לִשְׁמֹעַ אֵיךְ הוּא דּוֹפֵק בְּקוֹל: טִיק-טַק... שָׁעוֹן עָשׂוּי עֵץ זַיִת קִשּׁוּט נָאֶה לַקִּיר. הָרַעַשׁ רַב בַּבַּיִת וְהוּא יָשִׁיר לוֹ שִׁיר: טִיק-טַק... שָׁעוֹן שֶׁל יָד, הַבִּיטוּ, חָמוּד הוּא זֶה הַקָּט. לָאֹזֶן נָא הוֹשִׁיטוּ – הוּא מְתַקְתֵק אַט אַט: טִיק-טַק... איזה שעון בן חיל? אשר איננו נח! ביום וגם בליל דופק, דופק הוא כך: טיק טק, טיק טק! דופק שעון בן חיל ביום וגם בליל דופק, דופק הוא כך - טיק טק, טיק טק, טיק טק, טיק טק, טיק טק. מראש מגדל גבוה צופה שעון גדול. הו, בואו נא לשמוע איך הוא דופק בקול: טיק טק... שעון עשוי עץ זית קישוט נאה לקיר. הרעש רב בבית והוא ישיר לו שיר: טיק טק... שעון של יד, הביטו, חמוד הוא זה הקט. לאוזן נא הושיטו - הוא מתקתק אט אט: טיק טק...
שעון בן חיל  |  26.01.12
18.
מה זאת אומרת הרופאים החליטו "לא לשתף פעולה עם החתמת הנוכחות...?" מה זה כאן, תכנית
כבקשתלך? כל אחד עושה מה בראש שלו כרגע. שעון הנוכחות הוא חלק ממה שסוכם עם המדינה, אז צריך לכבד את זה ולנהוג בהתאם. אין סידור כזה שמשהו שהוסכם עליו, חלק עושים, חלק לא עושים, חלק מתאים, חלק לא מתאים. מה זה כאן, אנרכיה???
בן ציון  |  26.01.12
לכל התגובות