אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סאמרס: הדרך לתיקון כלכלות ארה"ב ואירופה ארוכה צילום: עמית שעל

סאמרס: הדרך לתיקון כלכלות ארה"ב ואירופה ארוכה

הפרופסור מהרווארד שכיהן כשר האוצר האמריקאי, בדאבוס: הממשלות האירופיות צריכות "להכפיל" את המאמצים שלהן לפתירת המשבר

27.01.2012, 14:40 | סוכנויות הידיעות

ישנה עוד דרך ארוכה כדי לתקן את הכלכלות האמריקאית והאירופית, כך להערכת לארי סאמרס, הפרופסור מהרווארד ולשעבר שר האוצר האמריקאי, בראיון שהעניק ל-CNBC מהפורום הכלכלי הבינלאומי בדאבוס. "לכולנו מצפה עוד עבודה רבה", ציין סאמרס, שהיה בעל תפקיד מרכזי בשנים הראשונות לממשל אובמה. להערכתו, הממשלות האירופיות צריכות "להכפיל" את המאמצים שלהן לפתירת המשבר.

משבר החובות בגוש היורו לא מצליח לרדת מראש סדר היום בדאבוס. קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל הדגישה בנאום הפתיחה שלה את הצורך לפתור את הבעיות בגוש היורו.

להערכתו של סאמרס, גרמניה ששמרה על ביצועים טובים יחסית לאורך המשבר, בשל רמות החיסכון הגבוהות שלה והייצוא החזק, היא המפתח להישרדות של גוש היורו. "אין ספק שכל מה שקורה בגרמניה יהיה משמעותי. גרמניה ביססה את הצלחת הכלכלה שלה על עודף רציני. גרמניה תצטרך להתאים מחדש את המודל הכלכלי שלה. עלינו להכיר בכך שלא כל המדינות יכולות להפחית את הגירעונות שלהן בלי שאחרות יורידו את העודף", הסביר סאמרס. הוא הוסיף כי העמדה הפוליטית באירופה תהיה חייבת להיות מכוונת יותר לעבר התרחבות. "יש מקום לעלייה בשכר ובהוצאות הגרמניים".

סאמרס הדגיש גם את החשיבות של הצמיחה לפתירת המשבר. "אם כולם בכלכלה מחליטים לחסוך יותר ולהוציא פחות, אדם אחד שמוציא פחות למעשה משפיע על ההכנסה של אחר, כך שהתוצאה היא פחות הוצאות עבור אחרים והתכווצות - פחות חיסכון, יותר חובות ותוצאה שלילית".

בנוגע לארה"ב, סאמרס מאמין כי היא בנתיב הנכון לפתירת הבעיות שלה. הוושינגטון פוסט דיווח בתחילת השבוע כי התחזיות שהעביר לאובמה ב-2008 בנוגע לכלכלה היו אופטימיות ביותר.

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

2.
מצבה של ארה"ב גרוע בהרבה משל אירופה
כל ה"פרופסורים" האלה התקבלו לעבוד באקדמיה אך ורק בשל היותם ליברלים. הם מחוייבים לנצחונה של המפלגה הנציונל בולשביקית שלהם בבחירות ולכן מספרים את הקשקוש "ארה"ב בכיוון הנכון". התהום,איננה "כיוון נכון" עבור אף מדינה. גם ההשוואה של סורוס בין המצב הנוכחי למצב בשנות ה 30 לא רלוונטי. בשנות ה 30 היתה בעיה כלכלית נקודתית.כיום,הצביליזציה נמצאת בימיה האחרונים ועושה את פרפורי הגסיסה הסופיים שלה. הקריסה שמחכה למערב מעבר לפינה תהיה הרבה הרבה יותר קשה ממה שעברה ברה"מ בתחילת שנות ה 90. ואין לזה שום קשר לכלכלה.מה שחיסל את המערב זה יישום של רעיונות סוציאליסטים במשך 40 שנה.בדיוק מה שחיסל את מזרח אירופה.
אאא  |  28.01.12