אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רות בן ישראל: "צריך לעלות על בריקדות מול בית הדין לעבודה" צילום: אוראל כהן

רות בן ישראל: "צריך לעלות על בריקדות מול בית הדין לעבודה"

כלת פרס ישראל התייחסה להחלטת השופטת נילי ארד לאסור על ההסתדרות להשבית את המשק: "בית הדין אינו קשוב לעובדים"

29.01.2012, 22:00 | כתב כלכליסט

"בצער רב אני נאלצת כיום לומר כי בהחלטה בעניין השביתה במשק בית הדין לעבודה לא עשה צדק חברתי. בית הדין לעבודה עשה אי צדק חברתי" - כך אמרה היום פרופ' רות בן ישראל, מהמומחיות הגדולות בארץ לדיני עבודה וכלת פרס ישראל, בכנס שנערך בתל אביב בעניין עובדי הקבלן.

לדבריה, "כשהשופטת עשתה את האיזון, היא בדקה את הנזק למעביד וללשכת המסחר, אבל לא התחשבה בנזק שנגרם כל יום לעובדים. שלחו את ההסתדרות לנהל מו"מ כשלא נותנים את זכות השביתה, לא דנים אפילו בזכות השביתה. איך אפשר לנהל ככה מו"מ? למה שהאוצר יסכים לפשרות אם אין שביתה שלוחצת עליו?"

בן ישראל קראה לפעילי המחאה "לעלות על בריקדות מול בית הדין". לדבריה, "בית הדין אינו קשוב לעובדים שבשבילו הוא הוקם. אם לא תצאו לרחובות, אם לא תהיו בכיכרות, אם לא תצעקו - אז גם עוד שנתיים לא תוכלו לשבות. אם אין הפגנות מחוץ לדיון לא תהיה שום שביתה".

פרופ' יוסי יונה, מצוות המומחים שמייעץ למחאה החברתית, אמר בכנס: "האוצר יורק לאזרחים בפרצוף. אנו רואים כיצד ההפרטה מאפשרת את תלישת האיברים של המדינה מידי האזרחים , והפקדתם בידי קבוצות אינטרסים, שרואים רק רווחים על חשבון האזרחים".

את הכנס חתמה רוחל'ה אברהם, שהובילה את המאבק לקליטת עובדי הקבלן בהוסטלים כעובדי מדינה. לדבריה, "רק במאבק ממושך אפשר לכופף את ידה של המדינה". היא סיפרה על מאבקם של עובדי ההוסטלים: "אט אט ראינו את הנגיסה בתלוש המשכורת. כשאומרים הקבלן גוזר קופון, על חשבון מי הוא גוזר?".

בכנס השתתפו כ-200 פעילי מחאה, בהם דפני ליף, סתיו שפיר ופסח האוספטר.

תגיות