אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נחנך הקמפוס של מרכז אקדמי דן למקצועות ה-IT צילום: ניב קנטור

נחנך הקמפוס של מרכז אקדמי דן למקצועות ה-IT

חנוכת מרכז אקדמי דן, שהתקיים בפתח תקווה בנוכחות ראש העיר יצחק אוחיון, הינו ניסיון ראשון למכללה - להכשיר אנשי IT בשיתוף עם התעשיה ולקוחותיה

30.01.2012, 13:14 | רפאל קאהאן

אחד הבעיות העיקריות שעומדות בפני צעירים המעוניינים ללמוד מקצועות IT הינו המחסור המשווע בתכניות הכשרה המיועדות לתחום. מספר לנו פרופ' ניב אחיטוב: "האקדמיה, כפי שהיא מלמדת היום, היא החוליה החלשה ביותר בשרשרת ההכשרה של תלמידים החל מגיל הגן וכלה בכניסתם לתעשיית ההייטק"

הסיבה העיקרית היא ההכשרה שמנפקת האקדמיה בישראל אשר מבוססת על מחקר ולא על פרקטיקה. אפילו מכללות ההנדסה מתמקדות יותר בתארי הנדסה ומחקר ופחות בהכשרת אנשי מקצוע תפעוליים למערכות מידע עסקיות.

פרופסור אחיטוב טוען שחולשה זו מתבטאת בשלושה היבטים: תכנים לא רלבנטיים, הימנעות משימוש בפלטפורמה טכנולוגית מתקדמת ואי התאמת המתודולוגיה לטכנולוגיה.

מרכז אקדמי דן הינו המוסד היחיד בישראל אשר הוקם בשיתוף תעשיית ההייטק המובילה בישראל ובכירים באקדמיה על כמענה ולדרישות המחמירות של התעשיה עתירת הידע וכמענה לצורך ההולך וגדל במשאב אנושי בעל תואר אקדמי לתעשיית ההייטק וה- IT.

כפועל יוצא של השיתוף בבניית ובהקמת מרכז אקדמי דן נהנים הסטודנטים מקשר הדוק בין האקדמיה לבין התעשייה, דבר הבא לידי ביטוי בתכנים ובפעילויות רבות.

למעלה מ-100 נציגי חברות הייטק, מנכ"לים ומנהלי IT בכירים בארגונים, נמנים על חברי הוועדה המייעצת של מרכז אקדמי דן. בין החברות המיוצגות בוועדה: CA, אורקל, אמדוקס, קומברס, נטוויז'ן, מטריקס, סלקום, מי-עדן, תנובה, בנק לאומי, גילת לווינים, מלם-מערכות ועוד רבות אחרות.

מרכז אקדמי דן פתח את שנת הלימודים האקדמאית בחודש אוקטובר 2011 עם למעלה מ- 150 סטודנטים ל תואר ראשון במדעי המחשב (B.Sc) ותואר ראשון במערכות מידע ניהוליות (B.A). בחודש מרץ יחלו הלימודים לתואר ראשון ייחודי במינהל עסקים (B.A) עם דגש על עולמות ההייטק במגוון תחומים.

לשאלה מדוע המרכז אינו מכשיר אנשי ICT, תחום אשר משווע בארץ לתואר אקדמי, ענה לנו פרופסור אחיטוב כי: "איננו מציעים כלל תארים בהנדסה כי זה סוג אחר של למידה שדורש 4 שנות לימוד ואינו נוגע כל כך לקהל היעד שלנו".

"לסטודנטים שלנו יש קשר עם התעשייה מיומם הראשון בלימודים. הם יכולים לחשוף את הפרופיל שלהם בפני התעשיינים. כבר מיום הלימודים הראשון אנו מסייעים להם למצוא עבודה בהייטק ובהמשך ישנם התמחויות ופרקטיקום בתעשייה. רובם משתלבים בעבודה כבר במהלך הלימודים, גם בעזרת מרכז ההשמה הפעיל שלנו" הוסיף אחיטוב.

נציג תעשיית ההייטק וה-IT ומנכ"ל CA ישראל, שי און, דיבר על המחסור בעובדי הייטק בישראל ועל הצורך בהם, על מנת להשיב עבודות מהודו וסין לישראל. "למרכז אקדמי דן חשיבות עצומה בתעשיית ההייטק הישראלית. המתכנת הישראלי, בניגוד לעמיתו הסיני או ההודי, חי, נושם ומכיר היטב את העולם העסקי של המאה ה- 21, וזה הופך אותו לעובד יעיל פי כמה. החיבור בין התעשייה לאקדמיה הוא שישמור על יתרונם היחסי של הישראלים; רק כך נוודא שהעובדים בקיאים בטכנולוגיות ובכל הידע הדרוש כדי להמשיך בצמיחה".

פרופ' אחיטוב הוסיף: "לשנת הלימודים נרשמו רבים העובדים כבר בתעשייה אך אינם בעלי תואר אקדמי. ממחקר שערכנו גילינו שכ- 30% מן העובדים בתעשיית ה- IT אינם בעלי תואר אקדמי ולכן נתקלים בתקרת זכוכית במהלך קידומם."

תגיות