אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אטיאס: "למעלה מעשרה שרי שיכון לא שינו את הקריטריונים ולא נאבקו להורדת מחיר הקרקע" צילום: עמית שעל

אטיאס: "למעלה מעשרה שרי שיכון לא שינו את הקריטריונים ולא נאבקו להורדת מחיר הקרקע"

שר הבינוי והשיכון הגיב להצעות אי האמון של סיעות האופוזיציה שנדחו הערב במליאת הכנסת: "אני מייצג את תנועת ש"ס אשר מייצגת את כל פלחי החברה ולא סקטור מסוים. הסקטור שלנו זה העם"

30.01.2012, 18:30 | תומר אביטל

מליאת הכנסת דחתה לפני זמן קצר הצעות אי אמון של סיעות האופוזיציה בנושא הדיור. הצעת סיעת קדימה לאי אמון נוסחה כ"ממשלת נתניהו פוגעת בזכותו הבסיסית של מעמד הביניים לדיור בכלל ודיור בר השגה בפרט".

שר הבינוי והשיכון, ח"כ אריאל אטיאס (ש"ס), השיב לשתי הצעות אי האמון הראשונות ואמר כי "הדבר המשפיע ביותר על מחירי הדירות, יותר מכל התוכניות והקריטריונים, הוא הגדלת היצע הקרקעות. מדובר בהיצע נמוך שפוגש ריבית נמוכה וגורם לעליית מחירים".

לדברי אטיאס, "מחירי הדירות התחילו לרדת במחצית 2011 בעקבות הגדלה מאסיבית בהיצע הקרקעות. לפי נתוני הלמ"ס, אנחנו נמצאים בקירוב ל-50% גידול בהתחלות בנייה. יש ירידה ממוצעת של 7% במחירים ויש מקומות שיש ירידה של 12%, זה שווה יותר מההטבה שאנחנו מדברים עליה. ככל שנמשיך להגדיל את היצע הקרקעות כך נמשיך לאזן ולהוריד לחצים מהביקושים ואיתם את המחירים".

עוד אמר אטיאס כי "במקביל צריך לשים את עינינו על המדיניות הקרקעית שנקבעת על ידי מנהל מקרקעי ישראל. בשלוש השנים האחרונות שיווקנו למעלה מ-100 אלף דירות, המספרים הגבוהים ביותר מאז שנות ה-90, רובן המכריע לכלל המגזרים ולא למגזר שכולכם מנסים לתקוף אותו ולהגיד שהכול מכוון אליו. גם המענקים שעשינו וירידות במחירים הם לכלל אזרחי המדינה".

אטיאס האשים את הממשלות הקודמות ואמר כי "למעלה מעשרה שרי שיכון לא שינו את הקריטריונים וגם לא נאבקו להורדת מחיר הקרקע ב-50%. אנחנו נאבקנו להוריד את מחיר הקרקע ב-50% לטובת הזוגות הצעירים. אחרי שהורדנו את המחירים הייתה הבנה עם משרד האוצר שנבחן את שינוי הקריטריונים. מה שעמד לנגד עינינו זה להביא לכך שהרובד הכי רחב בישראל ייהנה מהקריטריונים".

לדבריו, "אני מייצג את תנועת ש"ס ותנועת ש"ס מייצגת את כל פלחי החברה ולא סקטור מסוים, הסקטור שלנו זה העם. ש"ס היחידה שדואגת לשכבות החלשות והיא מוכנה לשלם על זה מחיר. עשינו שינויים משמעותיים בקריטריונים, יש הרבה פופוליזם והרבה סקטוריאליות בעניין הזה. אווירת הבחירות חידדה קצת את העמדות".

31 ח"כים תמכו בהצעת סיעת קדימה ו-49 התנגדו לה.

תגיות

10 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
אנחנו פרייאים!!
אני מאוד מכבר את השר איטאס לדעתי הוא היורש הבא שלתנועת ס"ש!! אבל מצד אחד למה בחור חילוני יתגייס לצבא -יבזבז 3 שנים שלא יתרמו לא בשיט.אחר כך יחסוך כסף ללמודים בעבודות כגון מדתלק בתחנה דלק,מלצרות ,ועוד. וישלם ללימודים - תואר ראשון 15,000 - 30,000 ש"ח בשנה !!למה?שיצא חוק שחייל שמתשחרר מהצבא המדינה ממנת לו את הלימודיםותשלם לו דמי כיס בנוסף!!מה המדינה רוצה או ס"ש שטוענים שהם מייצגים את השכבות החלשות שכל המדינה תהיה שכבה חלשה כמו בסוריה !!אני חושב שממשלה חייבת לייצג את כל האוכלוסיה באופן שווה ולא לפי קריטריונים - אם יש חוק גיוס חובה אז כולם מתגייסים ולא חלק ואם רוצים חלק אז שיתנו להם הטבות חשובות ובחיים!!
ירון , חולון  |  31.01.12
לכל התגובות