אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אקזיט ראשון ל-2012: יבמ קונה את וורקלייט הישראלית תמורת 70 מיליון דולר צילום: בלומברג

אקזיט ראשון ל-2012: יבמ קונה את וורקלייט הישראלית תמורת 70 מיליון דולר

ענקית המחשוב קונה את חברת הסטארט-אפ, שמאפשרת לארגונים לפתח אפליקציות ייעודיות לטלפונים חכמים וטאבלטים. בוורקלייט של שחר קמיניץ ושלמה קרמר הושקעו 21 מיליון דולר עד האקזיט

31.01.2012, 15:40 | אסף גלעד

יבמ רוכשת את חברת הסטארט-אפ הישראלית וורקלייט: החברה של שחר קמיניץ, שבה השקיע שלמה קרמר (ממייסדי צ'ק פוינט ואימפרבה), תירכש בידי ענקית המחשוב תמורת 70 מיליון דולר. וורקלייט, המאפשרת פיתוח אפליקציות מובייל ייעודיות לארגונים, זוהי החברה הישראלית העשירית שיבמ קונה.

 

בחברה הישראלית הושקעו עד לאקזיט כ-21 מיליון דולר, כך שסכום הרכישה מייצג מכפיל של פי כ-3 על הכסף. ההחזר לקרנות ההון סיכון צפוי לעמוד על 55-50 מיליון דולר. בין המרוויחים מהעסקה ניתן למנות את המייסדים קמיניץ ויובל טרסי, את קרמר ואת הקרנות שהשקיעו בחברה: פיטנגו, ג'נסיס וקרן אינדקס האירופית. החברה מכרה בשנה האחרונה, לפי ההערכה, בכ-10 מיליון דולר

קמיניץ. אקזיט בסכום הגבוה פי 3.5 מזה שהושקע בחברה, צילום: תמר מצפי קמיניץ. אקזיט בסכום הגבוה פי 3.5 מזה שהושקע בחברה | צילום: תמר מצפי קמיניץ. אקזיט בסכום הגבוה פי 3.5 מזה שהושקע בחברה, צילום: תמר מצפי

 

החברה מחזיקה מרכז פיתוח בשפיים ומשרד הנהלה בניו יורק, ומעסיקה 35 עובדים. היא איננה מפרסמת פרטים על לקוחותיה, אך היא מקיימת שותפות עם ספק הטכנולוגיה הגדול ביותר לבנקים בארה"ב, חברת פייסרב (Fiserv), שמכירותיה מסתכמות בכ-4 מיליארד דולר עם 16 אלף בנקים הנעזרים בשירותיה. החברה הישראלית משרתת גם חברות ביטוח, אנרגיה, תעשיה ותחבורה.

  

רונה שגב-גל, שותפה בפיטנגו ואחת מחברות הדירקטוריון בחברה, בירכה על העסקה: "וורקלייט היא חברה פורצת דרך בתחום חדשני שגדל במהירות, וקמיניץ הוא אחד היזמים המבריקים והבולטים ביותר בתעשייה".

 

יבמ בעקבות אפל

 

וורקלייט הוקמה בשנת 2006 עם חזון לשלב את עולם הרשתות החברתיות בארגונים בינוניים וגדולים, ובהמשך עברה להתמקד יותר בתחום האפליקציות למובייל. החברה פיתחה פלטפורמת תוכנה לארגונים, שמאפשרת להם ליצור יישומים ללקוחותיהם באמצעות שפת HTML5.

 

בנקים, למשל, משתמשים בפלטפורמה של וורקלייט כדי לפתח אפליקציות שמאפשרות ללקוחותיהם לקבל גישה לפרטי חשבון הבנק שלהם או לבצע מסחר בניירות ערך, וחברות תעופה יכולות לספק ללקוחותיהן אפליקציות להזמנת טיסות.

 

בוורקלייט מאפשרים לאפליקציות לרוץ על כל מכשיר אייפון, אייפד, אנדרואיד, ווינדוס פון ומובייל או בלקברי. הפלטפורמה מאפשרת להתחבר למערכות מידע שונות בארגון, ולעמוד בעומס של מיליוני משתמשים. ניתן להפיץ את האפליקציות דרך חנויות היישומים, או ישירות למכשירים של עובדי הארגון. בהמשך מספקת הפלטפורמה של וורקלייט לארגון סטטיסטיקות על השימוש באפליקציה.

זהו האקזיט השני שמבצעת חברת ענק בישראל בתקופה האחרונה: בסוף השנה שעברה קנתה אפל את חברת השבבים אנוביט מהרצליה, וביצעה בכך את רכישתה הראשונה בישראל. היקף העסקה, שנחשפה ב"כלכליסט", עומד לפי בלומברג על 390 מיליון דולר. מנכ"ל אפל, טים קוק, אמר לאחרונה כי "לאנוביט יש צוות טכני מעולה, ואנחנו מרגישים בני מזל שרכשנו אותם".

תגיות