אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
משרד החינוך רוצה להוזיל את עלות ספרי הלימוד ב־20%

משרד החינוך רוצה להוזיל את עלות ספרי הלימוד ב־20%

המשרד פרסם אתמול מכרז לבחירת ספקים לספרי לימוד שימכרו אותם להורים במחיר מוזל כבר במאי 2012

01.02.2012, 08:38 | ליאור בן דוד

משרד החינוך הוציא אתמול (ג') לדרך תוכנית רחבת היקף לרכישה מרוכזת של ספרי לימוד מוזלים באמצעות בית הספר. לפי התוכנית, לקראת סוף שנת הלימודים הנוכחית יפיצו בתי הספר להורים את רשימת ספרי הלימוד שעליהם לרכוש עבור התלמידים לקראת שנת הלימודים הבאה, וההורים יוכלו לרכוש את ספרי הלימוד באופן מרוכז דרך בית הספר בהנחה.

משרד החינוך יתווך ברכישה המרוכזת של ספרי הלימוד וידאג לספקם לבתי הספר. מינהלת מיוחדת שתוקם לצורך יישום הפרויקט תעמיד לכל בית ספר איש קשר ייעודי, שילווה את תהליכי ההתארגנות ומכירת הספרים המוזלים להורי התלמידים.

כחלק מהפרויקט פרסם אתמול המשרד "מכרז לבחירת ספקים לאספקת ספרי לימוד עבור התלמידים בבתי הספר במערכת החינוך". במכרז יתחרו הספקים על שיעור ההנחה המשוקלל על ספרי לימוד, ותנאי הסף להשתתפות במכרז עומד על 20% הנחה. את המכרז ינהל מינהל הרכש הממשלתי, והוא יבוצע באופן שקוף ותחרותי.

המציעים שייקחו חלק בתהליך יגישו הצעות מחיר באופן דינמי ושקוף באמצעות האינטרנט, כך שהספקים יוכלו לדעת בכל רגע נתון מהו שיעור ההנחה שעליהם לתת כדי להתברג במקומות הראשונים. המציעים שיציגו את ההנחות הגבוהות ביותר, יזכו לנתח גדול יותר משוק ספרי הלימוד, שהיקפו מוערך על ידי המשרד בכ־600 מיליון שקל בשנה.

שר החינוך גדעון סער, אשר גיבש את התוכנית ומוביל אותה, ציין כי המכרז נועד להוזיל את עלויות ספרי הלימוד לציבור ההורים באמצעות עידוד התחרות בין הספקים הפועלים בשוק, וכן לעודד ספקים אחרים המסוגלים לספק את השירות לתת הנחות. עוד ציין שר החינוך כי התוכנית תעניק הזדמנות שווה לכל התלמידים לפתוח את שנת הלימודים עם "סל ספרים מלא", ותאפשר למשרד להדק את הבקרה על הנעשה בשוק ספרי הלימוד.

תגיות

7 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

7.
הכל מושחת
אני מתעסק שנים בתחום ספרי הלימוד.. הבעיה העיקרית כמו שנאמר פה הוא לא רק מחיר הספרים אלא, העובדה שמחליפים את הספרים מדי שנה (כמובן שזו יוזמה של הוצאות הספרים) וכן מתמחרים את הספרים יקר..אז בואו ואני ייתן לכם חומר למחשבה: ראשית, ההוצאה לאור שהיא המרוויחה היחידה(וכן המושחתים ממשרד החינוך שלמעשה אלה הממשלה שמדברים הרבה על לבוא לקראת האזרח)מדפיס לדוגמא ספר בעלות הדפסה של כ-12 ש"ח מתגמלת את הכותב בכ-5%-10% חנות הספרים מרוויחה בממוצע כ-15% מערך הספר והספר נמכר בכ-80 ש"ח אז תעשו חשבון כמה כסף נשאר להוצאה לאור ( ולאלה בממשלה (משרד החינוך)המושחתים)משהו כמו 50 ש"ח. אין הצדקה לדברים כאלו... שנית הבעיה העיקרית שההוצאות ספרים לא נותנות לחנויות ספרי הלימוד למכור ספרים משומשים בחצי מחיר בכך שהן דואגות להחליף בתדירות גבוהה את ספרי הלימוד זאת אומרת שאם לא היו מחליפים את הספרים בתדירות גבוהה כמו שהיה פעם אז היו מוכרים ספרים בזול וכן ההורים היו קונים את הספרים בפחות כסף... אבל כנראה התנ"ך השתנה אז צריך ספרי לימוד וחוברות בתנ"ך חדשים וכן המתמטיקה השתנתה ועכשיו 1+1 = 11 ולא 2 אז צריך גם ספרי מתמטיקה חדשים.. במיוחד האנגלית השתנתה ששם כל ספר עולה 70 ש"ח כנראה ההוצאה הסתבכה עם גבי אנד דבי או שגבי אין הוספיטל אז היא לא יכולה ללמד עכשיו כי היא חולה בקיצור תפסיקו לבלבל לי את ה... ההוצאות ומשרד החינוך יטענו כי מוציאים כל פעם תוכנית לימודים חדשה ושיטות לימוד יותר טובות אבל למעשה הילדים שלנו מיום ליום לא לומדים הרבה בבית הספר ולא מהספרים לסיכום הבנתם את הרעיון... הבעיה היא במשרד החינוך עצמו ולא בחנויות הספרים.
אחד שמבין "מבפנים"  |  21.02.12
6.
אבל למה הורים צריכים לממן את ספרי הלימוד?
20% ירידה במחיר? פשוט בדיחה. המצב בארץ בנוגע לרכישת ספרי לימוד הוא אבסורד שאין לו אח ורע בעולם המערבי. למה זה כל-כך קשה לקנות במרוכז את ספרי הלימוד ולהשאיל אותם לתלמידים (בחינם) בתחילת שנת הלימודים? הרי לאיתכן שמדובר במעמסה תקציבית. אז מה כן?
נגה , תל-אביב  |  08.02.12
לכל התגובות