אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דיבידנדים: סקנדל במגדל היוקרה רוטשילד 30 צילום: אוראל כהן

דיבידנדים: סקנדל במגדל היוקרה רוטשילד 30

אלקטרה בנייה, החברה הקבלנית של המגדל התל אביבי, הגישה תביעה ובקשה לצו עיקול זמני נגד החברה המפקחת על הבנייה ונגד 63 הדיירים בגלל חוב של 31.6 מיליון שקל. וגם: הכירו את יוחנן צנגן הבורר

01.02.2012, 09:42 | מארק שון

צרות במגדל היוקרה בשדרות רוטשילד 30 בתל אביב: החברה הקבלנית של הפרויקט, אלקטרה בנייה, הגישה שלשום תביעה של 31.6 מיליון שקל נגד 63 הדיירים של קבוצת הרכישה במגדל ונגד החברה שפיקחה על הבנייה, טירן הנדסה. במקביל לתביעה הגישה החברה בקשה לצו עיקול זמני על הזכויות של כל בעלי הדירות בפרויקט עד לגובה התביעה. "אם לא יינתן צו עיקול, חוב של עשרות מיליוני שקלים יירד לטמיון", נכתב בבקשת העיקול. את אלקטרה מייצגים עורכי הדין רון ברקמן ודוד זילברבוים ממשרד ברקמן וקסלר בלום.

המגדל ברוטשילד 30, צילום: אוראל כהן המגדל ברוטשילד 30 | צילום: אוראל כהן המגדל ברוטשילד 30, צילום: אוראל כהן

במגדל היוקרה 27 קומות ושש קומות חניה תת־קרקעיות. בין הדיירים "המעושרים": יהודים בעלי דרכונים שוויצריים, אמריקאיים, איטלקים וגרמניים, הנהנים מבריכת שחייה וחדר כושר. כמה דירות שייכות לאחים שלמה ויאיר עיני, בעלי השליטה בחברה הבורסאית אפיק הירדן, ולד"ר רוג'ר אברבנל, דירקטור בטבע ולשעבר בכיר בחברת הייעוץ מקינזי. דייר נוסף הוא עו"ד חגי שמואלי, שותף בכיר במשרד יגאל ארנון, המשמש גם כנציג הדיירים.

הסכם הבנייה נחתם בפברואר 2008, ובמסגרתו נקבע כי אלקטרה בנייה תקבל 69 מיליון שקל. אלקטרה טוענת כי היזמים גרמו לעיכובים, בין היתר בשל היתרי בנייה חלקיים ועדכוני תוכניות שהועברו בהתראה קצרה. דוגמה לכך היא הוספת בריכה בקומת הפנטהאוז, "שגרמה לעיכוב של יותר משלושה חודשי עבודה".

העבודות הסתיימו הלכה למעשה באוגוסט 2011. "מאז שהחלה תקופת ההמתנה לטופס 4, הפכה אלקטרה בעל כורחה מקבלן מבצע לחברת שמירה ואחזקה מטעמם של היזמים", נכתב בתביעה. בנובמבר הוציאה החברה חשבון סופי שכלל חוב של 28 מיליון שקל, אך החברה המפקחת סירבה לשלמו בטענה כי הפרויקט רחוק מסיום. אלקטרה צירפה לתביעה סרטון שצולם על ידה בשבועיים הראשונים של חודש נובמבר, שממחיש שהפרויקט ראוי למסירה.

עו"ד חגי שמואלי מסר בשם הדיירים כי "אלקטרה הגישה תביעת התגוננות צינית. היא זו שהתחייבה להשלים את המגדל בתוך 27 חודשים, אך חלפו יותר מ־40 חודשים והבניין טרם הושלם ונמסר, זאת אף שכבר שולמו לאלקטרה יותר מ־70 מיליון שקל. האיחור לבדו גורם לרוכשים נזק של עשרות מיליוני שקלים שכבר נדרש מאלקטרה".

מהחברה המפקחת, טירן הנדסה, לא נמסרה תגובה.

מארק שון

צנגן הבורר

יוחנן צנגן, צילום: צביקה טישלר יוחנן צנגן | צילום: צביקה טישלר יוחנן צנגן, צילום: צביקה טישלר

הכירו את הבורר יוחנן צנגן: מתברר שמי שהיה מנכ"ל זכיינית ערוץ 2 רשת הוא מגשר מוסמך. לאחרונה צנגן הצטרף ל"משכן לבוררויות ופתרון סכסוכים", והוא צפוי לעסוק בפתרון סכסוכים בתחומי התקשורת והמדיה כמו זכויות יוצרים, תביעות דיבה ומחלוקות בין גופי רגולציה לבעלי רישיונות וזיכיונות. נשיאת המשכן היא דליה רבין, וחברים בו שופטים בדימוס, עורכי דין ורואי חשבון.

"גישור זה משהו שהחלטתי לעשות לאחר שפרשתי מרשת", אומר צנגן ל"כלכליסט". "למדתי, עשיתי סטאז' ומאז אני פעיל בתחום".

האם יש הרבה סכסוכים בתחומי התקשורת?

"יש הרבה סכסוכים שאנשים מעדיפים לפתור מחוץ לכותלי בית המשפט, כי הם רוצים להמשיך לעבוד יחד או כדי לשמור על דיסקרטיות".

קיויתי יבנה במקום גבע במכתש

שאול אלוביץ' החליט להחליף את מנהלי קבוצת הרכישה במתחם איצטידיון המכתש בגבעתיים: קבוצת בסר של נחשון קיויתי תקים את שני המגדלים, בני 25 ו־17 קומות, ובהם 165 דירות. החברה תציע דירות במגוון גדלים שמחירן יחל ב־2.38 מיליון שקל.

יורוקום, המחזיקה במתחם המיתולוגי, ששימש בעבר את קבוצת הכדורגל של הפועל רמת גן, התקשרה לפני שנה וחצי עם קבוצת תדהר, שבשליטת גיל גבע ואריה בכר, ושותפים נוספים.

יורוקום נדל"ן של אלוביץ' נתנה לבסר זכות בלעדית חתומה לשישה חודשים להקמת קבוצת רכישה למתחם בן 10 הדונמים, מהם 8 יוקדשו לפארק. בבסר מעריכים שהבנייה תימשך שלוש שנים, ושתושבי המגדלים יקבלו עם המפתח גם נוף לים.

את תגובת תדהר לא ניתן היה להשיג עד לסגירת הגיליון.

שי פאוזנר

 

כולם היו ילדי נובל אנרג'י

ערב יום שני, מוזיאון תל אביב לאמנות. אירוע ההתרמה השנתי של עמותת עלם לנוער במצבי סיכון איגד את צמרת הקהילה העסקית, וגם נאספה תרומה של כ־800 אלף שקל. באווירה: סביצ'ה דג, יוני רכטר מארח את רונה קינן וסיפור מרגש של ילד. באו: נאוה ברק, נשיאת העמותה, ושלום זינגר; לאוסון פרימן, סגן נשיא נובל אנרג'י; וביני זומר, דירקטור לענייני חוץ בחברה, שהיתה נותנת החסות הראשית באירוע. היו גם יאיר סרוסי, דן פרופר, ג'ני וחנינא ברנדס, עמוס שפירא, ישי דוידי, טליה וגד זאבי, דרורית ורטהיים, מושיק תאומים, סמדר ברבר־צדיק, גבי לסט, אוריאל לין, אסתר דומיניסיני, יהודית רקנאטי, גילה ועמי לפידות, מיכל ודוד פורר, שולה וליאון רקנאטי והראל ויזל.

תגיות

8 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

8.
קבוצת רכישה
סיכויי ההצלחה של קבוצת רכישה קטנים מאוד. רק בעלי ממון הרפתקנים, כמו אלו שחברים בקבוצה לעיל בנויים לשטות הזו. הפרוייקט עלה מול החברה הקבלנית מעל 70 מליון (וישנה תביעה של 30). קרקע בטח לא פחות מ - 30 מליון עם איזה סיחור אופציה שמישהו גזר שם. עלויות ניהול ופיקוח, עו"ד ועקיפות נוספות בטח עוד איזה 30. בקיצור כל דייר שם שילם איזה 2 מיליון ש"ח כבר ועדיין לא ראה בלטה. וזו קבוצה ממש עשירה ויציבה לכאורה. שומר נפשו ירחק.
ערן , דרום  |  01.02.12
לכל התגובות