אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שוק ההעברות החורפי נרגע צילום: אי פי אי

שוק ההעברות החורפי נרגע

הקבוצות באירופה הוציאו סכומים צנועים על שחקנים חדשים. פריז סן ז'רמן ומונאקו היו עסוקות

01.02.2012, 17:32 | סוכנויות הידיעות

קבוצות הפרמיירליג באנגליה הוציאו בין 60 ל-65 מיליון ליש"ט בחלון ההעברות החורפי - ירידה של 70% מחלון ההעברות החורפי של השנה שעברה, בו הוציאו הקבוצות 225 מיליון ליש"ט. כך לפי פירמת רואי החשבון דלויט.

קווינס פארק ריינג'רס, הנאבקת בפרמיירליג, הוציאה סכומים מרשימים לרכישת החלוצים בובי זאמורה וג'יבריל סיסה ביום האחרון להעברות, ואף שבטוטנהאם ובאיטליה נרשמה פעילות ערה, באופן כללי חלון ההעברות של ינואר הסתיים בקול ענות חלושה.

זאמורה עבר מפולהאם ואילו סיסה מלאציו, לאחר שאנגליה שוב עקפה את שאר היבשת בכל הקשור לסכומים שהוצאו, אף שלא נרשמה עסקה בסדר גודל של הדרמה שליוותה בשנה שעברה את פרננדו טורס ואנדי קרול.

טוטנהאם, שתמיד נוטה להיות עסוקה ביום האחרון של חלון ההעברות, החתימה למרבה ההפתעה את לואיס סאהה הנוטה לפציעות מאברטון, ואפשרה לחלוץ רומן פבליוצ'נקו לנהל מגעים עם לוקומוטיב מוסקבה.

מובילת הליגה הצרפתית פריז סן ז'רמן, שזוכה לתמיכה קטארית, המשיכה במסע ההוצאות שהחלה כבר באוגוסט עם רכישת טיאגו מוטה מאינטר מילאנו, שבתורה אפשרה לסאלי אלי-מונטארי להצטרף לשורותיה של היריבה העירונית מילאן בהשאלה, לנוכח עסקאות אחרות בצד של קלאודיו רניירי. פריז רכשה גם את מקסוול מברצלונה ואלכס מצ'לסי עבור סכום של יותר מ-15 מיליון יורו.

ענקית רואי החשבון דלויט מסרה כי בחלון ההעברות של השנה, שנסגר ביום שני, ההוצאות של קבוצות הפרמיירליג טיפסו ל-35 מיליון ליש"ט (55.23 מיליון דולר), בהשוואה ל-90 מיליון ליש"ט בשנה שעברה, לפני שטורס עבר לצ'לסי מליברפול עבור 50 ליש"ט וקרול שהגיע לליברפול מניוקאסל עבור 35 מיליון ליש"ט.

הבעיות הכלכליות העולמיות הן ככל הנראה אחת הסיבות להאטה בחלון ההעברות הנוכחי, בייחוד בספרד שבה מועדונים רבים שנקלעו למצוקה פיננסית כמעט ולא החתימו שחקנים בחלון, אולם המומחים מטילים ספק אם הייתה להאטה הכלכלית השפעה על הפרמיירליג.

"איני חושב שהיעדר הפעילות בחלון ההעברות נובעת מהתחזית הכלכלית", אומר עורך הדין אדם מורלי מהמשרד המתמחה בספורט מישקון דה ריאה. "לדעתי זה מקרה פשוט של העדפת המועדונים הגדולים לחכות לקיץ כדי לבצע רכישות".

הקשיים של טורס וקרול בקבוצות החדשות שלהם הם סיבה נוספת לחוסר הנכונות של הקבוצות לעשות עסקים בינואר, תקופה שבה השווי מנופח ורכישות חדשות עשויות לערער את המאזן של הקבוצה באמצע העונה.

"חלק מהמנהלים הביעו ספקות בפומבי בנוגע ליעילות של ההוצאות בחלון ההעברות של ינואר, אלא אם כן מדובר בשחקן הנכון שהוא בדיוק פנוי", אומר פול ראונסלי מדלויט ספורט ביזנס בראיון לסוכנות רויטרס. "זו חזרה לנורמליות. בשנה שעברה היה שונה, בייחוד ביום האחרון של חלון ההעברות, והעלות הייתה גבוהה מתמיד".

מנצ'סטר סיטי, מהמועמדות הבולטות לזכייה באליפות הפרמיירליג, גייסה את דויד פיזארו מרומא בהשאלה, בעוד שקרלוס טבס, השחקן המדובר ביותר בחלון ההעברות לאחר ששרף את הגשרים שלו בסיטי, נשאר בסופו של דבר במקומו, אך מקבל טיפול של מוקצה.

קווין דה ברוינה. נרכש על ידי צ קווין דה ברוינה. נרכש על ידי צ'לסי בחורף, יתחיל לשחק עבורה בקיץ | צילום: איי אף פי קווין דה ברוינה. נרכש על ידי צ

מאמן הקבוצה רוברטו מנצ'יני לא בחר בארגנטינאי מאז שסירב בספטמבר לעלות כמחליף, אולם הצעות שהגישו מילאן, פריז סן ז'רמן ואינטר, שהיו מעוניינות בשחקן, לא צלחו.

העובדה שסיטי הייתה אחת ממספר קבוצות אירופיות שממש שיחקו ביום האחרון של חלון ההעברות השפיעה גם כן על העסקים, אף שאברטון החתימה את ניקיסה יאלביץ שעבר מריינג'רס כדי להחליף את סאהה.

כללי הפייר פליי הפיננסי של אופ"א, במסגרתם הקבוצות חייבות לאזן את ההוצאות שלהן כדי שיוכלו להשתתף בתחרויות האירופיות, היו בעלת השפעה על הקבוצות שהעדיפו לחסוך בהוצאות כדי להתכונן ליישום הכללים החדשים.

"זה בהחלט יושב בראש של ההנהלה והדירקטוריונים באנגליה ובמדינות אחרות", הוסיף ראונסלי וציין שלהערכתו הקבוצות האנגליות מתחילות סוף כל סוף להפנים את האיום המרחף מצד אופ"א, על אף העלייה בהכנסות מזכויות השידור בפרמיירליג.

"ההיסטוריה מוכיחה כי רמת ההוצאות של הקבוצות האנגליות בינואר תמיד הייתה גבוהה באופן משמעותי מהקבוצות בספרד, גרמניה, איטליה וצרפת.החוזק של הליגה האנגלית הוא בכך שההכנסות מחולקות בצורה מאוזנת יותר".

אחת הקבוצות האנגליות שפועלת מתוך מחשבה על כללי הפייר פליי הפיננסי היא צ'לסי, שצמצמה הפסדים ורשמה שיא בהכנסות השנתיות, לאחר שהודיעה שהיא מתמקדת בעמידה בכללים החדשים של אופ"א.

הקבוצה גם החתימה את קווין דה ברוינה של מראסינג גנק עבור יוני.  בגרמניה, הופנהיים החתימה את חלוץ וולפסבורג סרודג'ן לאקיץ' בהשאלה עד סוף העונה כדי לכסות על החלל שנפער כתוצאה מעזיבתו של ודאד איביסביץ' לטובת שטוטגרט, שבעצמה מכרה את פאבל פוגרבניאק לפולהאם כדי שיחליף את זאמורה.

באייר לברקוזן הביאה את בלם טוטנהאם וודרן צ'ורלוקה בהשאלה עד לסוף העונה.

אינטר מילאנו זכתה בזוג דרום אמריקאי לאחר שהחתימה את הכוכב הברזילאי העולה חואן מאינטנסיונל והקשר הקולומביאני פרדי גוארין מפורטו, ובמקביל גייסה גם את אנג'לו פלומבו מסמפדוריה לאחר שמונטארי וטיאגו עזבו.

בעסקאות רשמיות נוספות באיטליה, מובילת הטבלה יובנטוס השאילה את החלוץ וינצ'נצו יאקווינטה לססנה בתחתית והחתימה במקום את סימונה פדואין מאטאלנטה

היום האחרון אינו היחיד שלא עמד בציפיות. גארי קאהיל האנגלי הצטרף לצ'לסי מבולטון וונדררס עבור 7 מיליון ליש"ט בתחילת חלון ההעברות שנמשך חודש, ומקסי לופס עבר למילאן מקטניה. לעומת זאת, קבוצות כמו ברצלונה, ריאל מדריד ומנצ'סטר יונייטד - שהוציאה את פול סקולס מפרישה - נותרו כמעט ללא שינוי.

במונאקו הצרפתית מהליגה השנייה שברו את שיא ההעברות של קלאב ברוז' כאשר רכשו את נאפיל דיראר עבור סכום של 7.5 מיליון יורו. המיליארדר הרוסי דימיטרי ריבולובלב, שרכש את הקבוצה, שילם כ-15 מיליון יורו על רכש. טוטו תמוז, החלוץ של הפועל תל אביב, החליט ברגע האחרון לא להצטרף לקבוצה.  

בישראל, נרשמה פעילות בקרב המועדונים, שצירפו לשורותיהם 45 שחקנים. מתוך כמות זאת, 19 מהשחקנים שחתמו בקבוצות הם זרים. הקבוצה הפעילה ביותר בשוק היתה עירוני ראשל"צ, שהחתימה 6 שחקנים חדשים. בית"ר ירושלים צירפה 5 שחקנים, כמו גם עירוני רמת השרון. שתי הקבוצות היחידות מבין 16 המועדונים בליגה שלא צירפו אפילו שחקן אחד במהלך החלון היו בני סכנין ומכבי ת"א.

תגיות