אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שתי מסעדות בשבוע צילום: יובל חן

שתי מסעדות בשבוע

השף עומר מילר (חדר האוכל) פתח מסעדה חדשה ברוטשילד, והשף יאיר יוספי וג'ו מרסיאנו (קנטינה) פתחו במגדלי גינדי

02.02.2012, 10:31 | גלי וולוצקי

מסעדת שולחן של השף עומר מילר (חדר האוכל) ושותפיו איתי ספיבק וסטיבן לובל נפתחה השבוע בשדרות רוטשילד בתל אביב בהשקעה של יותר מ־2 מיליון שקל. המסעדה החדשה נבנתה סביב הפרסונה המתוקשרת של מילר, שהפך לסלב בשנים האחרונות, והיא מכוונת לקהל תל־אביבי.

עיצוב המסעדה, שעליו אחראי דן טרוים, נקי ויש בה חלונות גדולים הפונים לשדרה. המטבח הפתוח מציע תפריט אישי מאוד של מילר, עם יותר השפעות בינלאומיות ומחירים הגבוהים בכ־%20–25% מהמחירים במסעדת חדר האוכל. בתפריט: קרפצ'ו בקר עם כרישה חריפה, חלמון שליו וחומץ בלסמי לבן; ביצה שניצל - ביצה עלומה בציפוי פריך מתובל בגראם מסאלה עם קריספי שאלוט, בצל ירוק וויניגרט תאילנדי; ביסק סרטנים עם קנלוני תירס טרי ופירות ים, הנראה כמו מחווה למסעדת פסטיס ששכנה בעבר בחלל הזה. פרטים: שדרות רוטשילד 73 תל אביב.

מסעדת אלבה נפתחה השבוע בקומת הקרקע של מגדלי גינדי בתל אביב בידי ג'ו מרסיאנו (הקנטינה), השף יאיר יוספי ומשקיעים עלומי שם. החלל המצומצם יחסית עוצב על ידי מירב קנה־יוספי ומסוגל לארח בשלב זה כ־40 סועדים בלבד, ובקיץ יתווספו מקומות על הטרסה. יוספי, שף המסעדה, אוחז ברזומה מרשים של מסעדות בארץ (יועזר, קרן ואוקיינוס) ובחו"ל (לה גרנד ופור ולאסר בפריז). באלבה הוא יציע מטבח פשוט ומהודק עם מנות כמו כתף טלה ממולאת טלה; ומוח עצמות צלוי עם חמאת פורצ'יני, צנוניות ובריוש. פרטים: אבן גבירול 36 תל אביב.

תגיות