אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בדיקת "כלכליסט": מוטורולה דיפיי פלוס - הסמארטפון הכי קשוח בסביבה

בדיקת "כלכליסט": מוטורולה דיפיי פלוס - הסמארטפון הכי קשוח בסביבה

הדיפיי המשודרג לא יפסיק לפעול גם אחרי ביקור בכוס מים, ומציע את אנדרואיד 2.3 וביצועים טכניים משופרים מעט ביחס לקודמו. כשמצרפים לזה מחיר משתלם - מתקבל מכשיר חזק באמת

10.02.2012, 10:37 | רפאל קאהאן

לא ברור איך חוץ ממוטורולה מוביליטי, אף חברה לא מנסה לכבוש את הצרכנים שמחפשים סמארטפון קשוח ועמיד במיוחד, שישרוד גם טיולים או אימונים בשטח. לפני שנים לא רבות, כשלמכשירים החמים בשוק עוד היו כפתורים פיזיים ומסך בגודל של שעון יד, כמעט כל חברה התהדרה במכשיר עמיד למים ולזעזועים. 

הנוסטלגיים מבינינו יזכרו בערגה את הדגמים הקשוחים במיוחד של נוקיה וסימנס, אולם מאז שהסמארטפון השתלט על השוק אלה נעלמו מהעולם. מזל שמוטורולה עדיין בסביבה, ומוציאה עכשיו את ה-Defy Plus, דגם ההמשך ל-Defy המקורי. אחרי שניסינו לבדוק בכל דרך אפשרית עד כמה קודמו בסדרה עמיד, כולל הדחה בשירותים (מסתבר שהוא עמיד למדי, תודה ששאלתם), לקחנו את הדיפיי פלוס לבדיקה קצת יותר קונבנציונלית, אבל לא ויתרנו על כמה התעללויות. 

עובר את "מבחן שואב האבק"

דיפיי פלוס. כוס מים? הצחקתם אותו דיפיי פלוס. כוס מים? הצחקתם אותו דיפיי פלוס. כוס מים? הצחקתם אותו

הדיפיי פלוס הוא דור שני למכשיר שזכה להצלחה לא מעטה בעולם הסלולר. הרעיון פשוט: בואו ניקח סמארטפון, נעטוף אותו בשריון ובמסך קשיח מסוג "גורילה גלאס", נאטום אותו לחדירת נוזלים ונמכור אותו במחיר סביר.

הדיפיי המקורי אמנם התהדר בהיותו "חסין שלומיאלים", למקרה שאתם נוטים להפיל את הטלפון פעם ביום ולהרים אותו בחרדה, אך הפלוס מוסיף את תו התקן המהודר IP 67. תקנים כאלה, ראשי תיבות של Ingress Protection (הגנת חדירה), משמשים להגדרת מידת אטימות. מכשיר בעל IP 00 הוא חדיר לחלוטין, ומכשיר בעל IP 68 הינו אטום לחלוטין למים ואבק.

המכשיר החדש של מוטורולה, אם כן, מוגן כמעט לחלוטין מפני אבק. קצת כמו שעוני קסיו של פעם, הוא יכול לצלול בעומק של מטר במשך כחצי שעה. כמובן שניסינו לטבול אותו, ותשמחו לדעת שהוא שרד שהות של חמש דקות בכוס מים ללא פגיעה. אחר כך השארנו אותו למשך כמה דקות במיכל איסוף האבק של שואב פועל, ושוב לא מצאנו שום בעיה להפעיל אותו לאחר מכן.

המוטורולה דיפיי המקורי סיים את חייו ב"כלכליסט" לאחר נפילה כואבת על המסך. את הפלוס לא העברנו מבחן דומה, והסתפקנו בנפילת מבחן קטנה - מהקומה ראשונה לחול. את הנפילה הזו הוא שרד, וכן עוד כמה עשרות נפילות קטנות בבית כאשר הוא היה עטוף במגן מסיליקון. מניסיונה של משתמשת שלומיאלית במיוחד, הדיפיי שורד באופן מעורר הערצה. המכשיר הקודם החזיק מעמד פחות מארבעה חודשים, ואילו הנוכחי מתמודד עם קשיים גדולים בהרבה.

אנדרואיד משודרג

כמו אחיו הגדול, הפלוס מתהדר במעבד מסוג Cortex-A8 שמהירותו עלתה ל-1 גיגה הרץ. מעבר למהירות המעבד, כל שאר הרכיבים הפנימיים הם אותם רכיבים שתמצאו בדפיי הקודם. הסוללה גם היא זכתה לשדרוג קליל עם תוספת של 200 מילי-אמפר-לשעה, אבל המעבד המשופר גם יזלול חשמל רב יותר, כך שזמני ההמתנה, הדיבור והשימוש נשארו דומים למדי.

המצלמה היא אותה מצלמת 5 מגה פיקסל עם פלאש לד בודד. היא לא זכתה לשדרוג, ואיכות הצילומים נשארה אותו דבר. מבחינת צילום וידיאו - המכשיר ינפק סרטונים סבירים, אך לא מעבר לכך. על HD כמובן שאין על מה לדבר.

מערכת ההפעלה שודרגה מאנדרואיד 2.1 לגרסת 2.3 ג'ינג'רברד, וכאן השינוי הוא מוחשי יותר. 2.3 היתה הגרסה העדכנית ביותר של אנדרואיד, עד להשקתה של קסטה (אנדרואיד 4.0), שרק מכשירים מעטים כבר משתמשים בה. ג'ינג'רברד מספקת מספר יתרונות, בעיקר בנושאים כגון מהירות הממשק התאימות לאפליקציות מודרניות. ממשק ה-Motoblur הקלאסי של מוטורולה מספק למשתמש שבעה מסכי בית שבהם ניתן לפרוס את האייקונים והווידג'טים השונים.

מבחינה חיצונית אין הבדל בין הדיפיי לדיפיי פלוס, והדרך היחידה להבדיל ביניהם הוא הצבע הכסוף של הכפתורים והברגים של הפלוס לעומת הצבע השחור של הדפיי הישן. לידיעת אלה שטסים לחו"ל: את הדיפיי ניתן למצוא שם במגוון צבעים פחות משעמם.

השורה התחתונה

המוטורולה דיפיי הוא, בעינינו, אחת האופציות הטובות בשוק למשתמשים שרוצים מכשיר לטווח ארוך, זריז, זול (יחסית) ובעל תכונות של סמארטפון. המסך שלו אמנם קטן יחסית (3.7 אינץ'), אך למי שרגיל למסך הקטן של האייפון זה לא יפריע. מערכת ההפעלה אנדרואיד רצה על המכשר באופן חלק למדי, ומתמודדת יפה עם אתגר המולטי-טסקינג. וכמובן - יכולות ההישרדות שלו מרשימות בהחלט.

יתרון נוסף וחשוב של המכשיר, בדומה לקודמו, הוא המחיר: הדיפיי פלוס זמין כרגע ברשת אורנג' במחיר של 1,998 שקל באתר האינטרנט של החברה. בחנויות הפרטיות ניתן למצוא אותו במחירים שנעים בין 1,749-1,586 (על פי זאפ). בהתחשב בכך שהדיפיי פלוס אמור לשרוד במשך שנים, זאת נראית כמו עסקה לא רעה בכלל.

מפרט:

 

ממדים: גובה - 107 מ"מ. רוחב - 59 מ"מ. עובי - 13.4 מ"מ

משקל: 118 גרם

מסך: גודל - 3.7 אינץ', רזולוציה - 480 על 854 פיקסלים

מערכת הפעלה: אנדרואיד 2.3 

מעבד וזיכרון: 1 גיגה-הרץ מסוג Cortex-A8 של ARM, ליבה אחת. זיכרון של 512 מגה-בייט RAM ו-1 גיגה-בייט ROM 

שטח איחסון: פנימי - 2 גיגה-בייט. חיצוני - עד 32 גיגה-בייט עם כרטיס microSD. מגיע עם כרטיס של 2 גיגה-בייט

מצלמות: 5 מגה-פיקסל עם פלאש LED ואוטו-פוקוס

שונות: תמיכה ב-DLNA, ואינטרנט אלחוטי בתקן B/G/N

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

4.
לא לקרא ביקורות ישראליות
קניתי אחרי שקראתי ביקורות ישראליות על המכשיר הנפלא. אף אחד לא כתב שהוא רותח עד כמעט כוויה באוזן בשיחה של יותר מ-5 דקות. הוא נכבה באמצע שיחה, התמונות מזעזעות, הוא רותח גם שמתכתבים סתם בסקייפ. כשאני מסובבת שהתמונה תופיע לרוח במקום לאורך- הוא עובר מעצמו למצב "שקט". נכנסתי לאתר אמריקאי וגיליתי שם ביקורות שמציינות את כל המגרעות הללו ++. בקיצור- קניה גרועה במיוחד.
דליה  |  08.12.12
3.
דיפיי פלוס מכשיר ברמה!
חיפשתי פלאפון חזק ועמיד בגלל עבודת השטח שאני מבצע ואין ספק שהמוטורולה דיפיי פלוס זה המכשיר המושלם בשבילי. עד עכשיו הוא שרד הכל! ואני מדבר על נפילות, מים, שריטות, זריקות על הקיר (של הילד הקטן :)), בקיצור - עמיד במיוחד. תודה רבה על הסקירה המעניינת, אני אצטרף ואמליץ עליו למי שמחפש מכשיר לטווח הארוך.
מאיר , מרכז  |  12.02.12
2.
קניתי דיפיי והאמת הצטערתי שהתקמצנתי
המכשר טוב מאד מבחינת עמידות, שמע, קליטה ואני אישית אוהב את המסך מגע. אבל, לפחות בגרסה שאני רכשתי יש הרבה באגים מאאד מעצבנים, אולי זה כשור למערכת הפעלה ששמו בחנות (2.2) שנותנת תפריט בעברית (זה לפחות מה שטענו בחנות ולי אין זמן לשדרג). אבל מה זה משנה? הבאגים שם , דוגמית: לא ניתן לבטל heptic response , מורידים וי בתפריט והמקשים ממשיכים לרטוט כמו קודם. - בא לדפוק את המכשיר בראש למהנדס שאחראי לזה בכל פעם שאני לוחץ על אחד המקשים. - GPS עם קליטה מזוויעה-מחרידה, לא קיימת 99% מהזמן.
דניאל  |  10.02.12