אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טרכטנברג על סוגיית עובדי הקבלן: "בושה וחרפה, ממשלות נכשלו" צילום: מיקי אלון

טרכטנברג על סוגיית עובדי הקבלן: "בושה וחרפה, ממשלות נכשלו"

יו"ר הוועדה לשינוי חברתי־כלכלי: "הבעיה היא כפולה: מצד אחד מספר עובדי הקבלן הוא מעל ומעבר למה שצריך להיות, מצד שני - אם אתה מקבל אחרי כמה חודשי עבודה קביעות לתמיד זה מקבע לנצח את הבעיה". הוא תקף שוב את תוכנית אטיאס לדיור מוזל

04.02.2012, 22:15 | שירלי ששון-עזר

במפגש עם סטודנטים למשפטים באוניברסיטת תל־אביב בשבוע שעבר, בחר פרופ' מנואל טרכטנברג להתייחס בקצרה אך באופן שאינו משתמע לשתי פנים לרשימת הקריטריונים לדיור מוזל (מכרזי המחיר למשתכן), שגיבש שר הבינוי והשיכון אריאל אטיאס. "אין הרבה מה לומר על הקריטריונים שאישר אטיאס, זה מרגיש כאילו אכלת משהו לא טוב ואתה לא מצליח לעכל אותו", אמר יו"ר הוועדה לשינוי חברתי־כלכלי.

טרכטנברג נשאל מדוע הוועדה שעמד בראשה לא עסקה בפתרון לבעיית הדיור הציבורי בזמן שיש כ־50 אלף משפחות הממתינות בתור לדירות. "לא עסקנו בדיור ציבורי בהרחבה בצורה מאוד מודעת. כשאתה צריך לנהל דיונים עם מאות אנשים במשך 50 ימים בלבד צריך לעשות הרבה בחירות", השיב טרכטנברג. "בכל תחום יש אזור שבו לא נגענו, ואני מאמין שאם לא נוגעים לעומק אז עדיף לא להתעסק בכלל. 'חאפ־לאפ' זה לא בבית ספרי".

טרכטנברג הודה כי בתחום הדיור הציבורי הגיע לוועדה מבלי לדעת רבות עליו. "הסוגיה הזו קשורה לאנשים ברובד הכי קשה במדינה, לאנשים שבאמת אין להם איפה לשים את הראש בלילה. הפתרון של הסוגיה הזו לא צריך להיעשות דרך ועדה כזו או אחרת, זה צריך להיות על סדר היום של כל ממשלה וכנסת ויש לעסוק בזה גם באקדמיה. זה אחד האתגרים שנמצאים עדיין על השולחן".

בדבריו התייחס טרכטנברג גם לסוגיית עובדי הקבלן. "יש כשלים של ממשלות ומה שקרה בעניין עובדי הקבלן זו בושה וחרפה", אמר טרכטנברג. "הבעיה היא כפולה: מצד אחד מספר עובדי הקבלן הוא מעל ומעבר למה שצריך להיות, מצד שני אם אתה מקבל אחרי כמה חודשי עבודה קביעות לתמיד זה מקבע לנצח את הבעיה. אם הייתי יכול להזיז עובדים מסוימים מתפקידם כיו"ר הות"ת (הוועדה לתכנון ותקצוב במועצה להשכלה גבוהה — שש"ע), אני יודע שהמצב היה יכול להיות יותר טוב".

טרכטנברג הוזמן על ידי פרופ' דפנה ברק־ארז, דקאן הפקולטה למשפטים באוניברסיטת תל־אביב, להרצות בפני הסטודנטים. מקורב לטרכטנברג הסביר כי מאז סיום עבודת הוועדה מקבל טרכטנברג מעל 100 פניות בחודש להופיע בכנסים ואירועים. מתוכן הוא בוחר להופיע במקומות שבהם דבריו יכולים להוביל לשינוי או לגשר בין חלקים שונים בחברה הישראלית.

טרכטנברג תקף את הקריטריונים לדיור מוזל גם לפני שבוע וחצי. "אני שואל את עצמי למה עדיף אדם שהתחתן אתמול מזה שיתחתן מחר. אינני מבין מה הקשר בין זה לצדק חברתי. ואם יש זוג שהתחתן ואין לו ילדים מאיזו סיבה?", אמר טרכטנברג במפגש עם רבנים.

תגיות