אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"קול ברמה" יוצא בקמפיין: "שמים סוף לכפייה החילונית ברדיו החרדי"

"קול ברמה" יוצא בקמפיין: "שמים סוף לכפייה החילונית ברדיו החרדי"

בשבוע שעבר קבע צוות בראשות שרת התרבות והספורט כי יש לשלב נשים בשידורי התחנה החרדית. "ייטב אם הציבור החילוני לא יכפה עצמו על תחנה שנועדה על פי תנאי הזיכיון - למגזר החרדי בלבד", נמסר מהתחנה

06.02.2012, 13:09 | שלי פריצקר
תחנת הרדיו החרדית "קול ברמה" יוצאת בקמפיין הסברה תחת הכותרת "שמים סוף לכפייה החילונית ברדיו החרדי".

המהלך בעקבות דיון שערך בשבוע שעבר הצוות הבין-משרדי למניעת הדרת נשים בראשות שרת התרבות והספורט לימור לבנת שבסופו נקבע כי משרד המשפטים ייבחן את חוקיות ההסדר בין הרשות השנייה ל"קול ברמה" לשלב נשים בשידוריה באופן הדרגתי. על פי ההסדר תחילה שולבו נשים בשידורי התחנה שעה אחת בשבוע, והחל מהשבוע שעה אחת ביום.

לדברי גורמים בתחנה לאחר קבלת תוצאות הדיון הוצפו משרדי קול ברמה בפניות רבות של מאזינים ומאזינות שהביעו את מחאתם על הכפייה וההתערבות הבוטה של גורמים במגזר החילוני באורח חייו של המגזר החרדי. נמסר כי באחת הפניות נכתב כי במידה ויוחלט כי תחנת הרדיו תאלץ להשמיע קול אישה ברדיו, הם יפסיקו להאזין לשידוריה.

לאור ההתפתחויות, תקיים היום (ב') קול ברמה יום שידורים מיוחד במסגרתו יעלו מאזינים, רבנים ואנשי ציבור שיוכלו להביע את עמדתם בנושא. במקביל לשידור המיוחד, תפתח התחנה קו ייעודי אליו יוכלו להתקשר מאזינים ומאזינות ולהצטרף לעצומת מחאה בכפיה החילונית המופעלת על התחנה ובתמיכה במאבקה.

גורמים בתחנה מסרו כי "הדיון כבר מזמן ירד מהפסים המקצועיים והפך לפוליטי גרידא. חשוב להדגיש כי כפי שאנו נגד כפייה חרדית על אורח החיים החילוני, כך ייטב אם הציבור החילוני לא יכפה עצמו על תחנה שנועדה, החל מיום הקמתה ועל פי תנאי הזיכיון, למגזר החרדי בלבד. בניגוד לקווי האוטובוס הציבוריים או למדרכות הולכי הרגל, כאן מדובר במשאב ייעודי למגזר החרדי ואלו שלא מעוניינים להאזין יכולים לעבור לעוד כ-18 תחנות אזוריות אחרות בישראל".

לטענת אותם גורמים "חלק גדול מארגוני הנשים שתוקפים אותנו כעת הגישו נגדנו בג"ץ עם הקמת התחנה מתוך רצון מוצהר לצאת כנגד תחנה חרדית, זאת טרם תחילת השידורים. כך שלא טובת הנשים החרדיות לנגד עיניהם".

תגיות

2 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

1.
ניתוח הזכויות והצעה לפתרון משולב
הזכות לרדיו חרדיי אינה רק זכות של המאזין לו אותו אלא גם של המשמיע את התכנים. זכותה של אשה חרדית להשמיע את עצמה לציבור החרדי. זכותה לעשות זאת דרך תחנת רדיו . אז איפה תשמיע עצמה ? בתחנה חילונית ? ומה עם אשה חרדית שרוצה לשמוע אשה חרדית אחרת מדברת ברדיו ? ברור שגם צורך כזה צריך להענות במסגרת תחנה חרדית . מי שהקים רדיו חרדי בעצם הקים רדיו לגברים. האם בזכיון היה כתוב רדיו חרדי או רדיו חרדי גברי? זו שאלתי לתומכים בהצמדות לזכיון. צריך רדיו גם לנשים חרדיות . לא הרדיו החילוני ולא הרדיו החרדי-גברי עונה לצרכיהן , שהם בין השאר להשמיע קולן ולשמוע את בנות מינן. מצד שני אם מישהו רוצה לשמוע רק קולות גבריים - מי אני שאפריע לו ? הפתרון הוא כמו בתיאטרון הדתי, בו גברים משחקים
פנינה  |  07.02.12