אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רימוני: בעלי המניות דחו את הסכם העסקתם של משפחת רימוני צילום: shutterstock

רימוני: בעלי המניות דחו את הסכם העסקתם של משפחת רימוני

בני המשפחה יקבלו מצנחי זהב בהיקף 2.3 מיליון שקל. ברוב מוחץ דחו את בקשת יותם רימוני לכהן בתפקיד יו"ר החברה, במקביל לבנו, דני המכהן כמנכ"ל. עלות העסקתם של ארבעת חברי משפחת רימוני לפי ההסכם שלא אושר היתה צפויה לעמוד על כ-10 מיליון שקל

06.02.2012, 18:22 | אסף גילעם

משפחת רימוני, השולטת ביצרנית מוצרי הפלסטיק רימוני (55.33%) משלמת את מחיר כניסתו של תיקון 16 לחוק החברות. ארבעת חברי המשפחה שנדרשו לקבל את הסכם בעלי המניות ה"לא נגועים" לחידוש הסכמי העסקתם הנדיבים, זכו לסירוב מוחץ.

הן מינויו של אב המשפחה, יותם רימוני לתפקיד היו"ר, והן הסכמי העסקתם של שלושת הבנים, כולל דני רימוני, מנכ"ל החברה, לא קיבלו את אישור בעלי המניות. כל בני המשפחה הודיעו לבורסה כי יסיימו את תפקידיהם בחברה (לא כולל כהונתם בדירקטוריון שכן אושרה).

הרווחיות העקבית שהציגה רימוני במהלך העשור האחרון, הוצלה על ידי הסכמי העסקתם הנרחבים של משפחת רימוני. יותם רימוני נהנה מדמי ניהול חודשיים של כ-95 אלף שקל, שלפי ההסכם עולים אוטומטית ב-5% בכל שנה.

בנוסף, מעבר לרכב שמעמידה לטובתו החברה, נהנה רימוני האב מבונוס בהיקף של 3% מהרווח לפני מס עד ל-7.17 מיליון שקל, ו-5% של ההפרש מעבר לזה. לפי הסכמו, הוא זכאי להודעה מראש של 180 יום לפני הפסקת עבודתו - כך שהוא שהוא צפוי לקבל כעת "מצנח זהב" בהיקף של 570 אלף שקל.

הסכם הניהול של שלושת הבנים למשפחת רימוני: דני, רפי וגדי. האחים נהנים משכר של כ-97 אלף שקל כל אחד, העלאה של 5% כל שנה, רכב לכל אחד ומענק (משותף) בהיקף של 9% מהרווח לפני מס עד 7.17 מיליון שקל ו-7% של ההפרש מעבר. השלושה צפויים ליהנות ממצנח זהב של 1.75 מיליון שקל.

הסכמים שהציגה משפחת רימוני היו חריגים בנוף העסקי החדש, שכן הקו המוכתב כיום על ידי המוסדיים וחברת הייעוץ אנטרופי לא נוטה לאשר מנגנוני העלאה אוטומטים ובונוסים לבעלי שליטה, במיוחד כשהם לא מוגבלים. בשנת 2010, כשרימוני הציגה רווח של 18 מיליון שקל, משכו בני המשפחה שכר בהיקף של כ-9 מיליון שקל.

דני רימוני מסר ל"כלכליסט" לפני האסיפה כי "מאז ההנפקה לא שינינו את מבנה העסקה. השכר קשור לרווח של החברה - אם אין רווח, השכר נחתך. הצגנו תוצאות יפות ב-15 שנים האחרונות ואפשר לראות התוצאות בשלושת הרבעונים הראשונים של 2011".

מדובר בדחייה גורפת של המוסדיים להצעתם של משפחת רימוני - ביניהם איפקס, איביאי, אלטשולר שחם, אנליסט, דש, ילין לפידות, פסגות, מנורה, איילון, מגדל, מיטב, שכולם הצביעו נגד כל ההצעות שהועלו באסיפה.

תגיות