אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
השורה התחתונה: 4 המלצות קנייה ושורט אחד על חברות אופנה צילום: בלומברג

השורה התחתונה: 4 המלצות קנייה ושורט אחד על חברות אופנה

האנליסטים ממליצים לקנות את טיפאני, לואי ויטון, קואץ' והוגו בוס לממליצים על שורט במניית יצרנית מוצרי היוגה לולומון

07.02.2012, 17:47 | ענת ציפקין

1.

טיפאני (TIF)

ממליץ: סרגיי וסצ'ונוק

טיפאני בת ה־175 נסחרת בשווי שוק של כמיליארד דולר, ועוסקת בעיצוב, ייצור ושיווק של תכשיטים מזהב, כסף ויהלומים.

הסיכוי: המשבר הכלכלי לא פגע בפעילות של טיפאני, השייכת לתחום צריכת המותרות. נהפוך הוא, הכנסותיה ירדו באופן מתון בשפל, ולאחר מכך התאוששו בקצב שנתי דו־ספרתי לשיא חדש של כמעט 4 מיליארד דולר, במקביל לרווחי שיא של כ־368 מיליון דולר ב־2011. הסיבה להתאוששות המרשימה היא הצמיחה הערה של מוצרי היוקרה בשווקים המתעוררים, במיוחד בסין. החשיפה לאירופה מוגבלת לכ־10% מההכנסות, כך שהשפעת המשבר בגוש היורו על פעילות טיפאני אינה גבוהה.

הסיכון: לאחרונה ירדה המניה בשיעור חד של כמעט 30%, על רקע הנמכת תחזית החברה לרבעון הרביעי של 2011. לכאורה השוק חושש מהאטה בקצב הצמיחה בסין, אך חשש זה אינו מוצדק, והירידה מהווה הזדמנות השקעה בחברה בעלת מותג חזק, פוטנציאל צמיחה משמעותי ותמחור נמוך, מכפילי רווח של 15 ו־13 לתחזיות 2012 ו־2013 בהתאמה.

השורה התחתונה: מניית טיפאני ירדה לאחרונה בשיעור חד של 30%. ירידה זו מהווה הזדמנות השקעה במותג חזק בעל פוטנציאל צמיחה משמעותי.

הכותב הוא אנליסט בכיר באופנהיימר ישראל

טיפאני, צילום: בלומברג טיפאני | צילום: בלומברג טיפאני, צילום: בלומברג

 

2.

לואי ויטון (LVHM)

ממליץ: יונתן חדד

חברת מוצרי היוקרה הצרפתית לואי ויטון נסחרת בשווי שוק של כמעט 60 מיליארד יורו, ומחזיקה במותגים ידועים ויוקרתיים כדוגמת דיור, קנזו, פנדי ובולגרי.

הסיכוי: ההאטה הכלכלית פסחה עד כה על סקטור מוצרי היוקרה באירופה. מניות הסקטור הניבו ב־2011 תשואת יתר משמעותית מעל השוק: עלייה של כ־5% לעומת מדד Stoxx 600 שצנח בכ־11.3%. הכנסות הסקטור צמחו בכ־20% ב־2011, בזכות הצמיחה בשווקים מתעוררים ובמיוחד באסיה, והן צפויות להמשיך לעלות ב־9% גם השנה.

איכות תיק המותגים, והחשיפה המגוונת מבחינת המוצרים והפיזור הגיאוגרפי, גורמים לכך שלואי ויטון מגלמת פרופיל סיכון נמוך יחסית לסקטור, ביחד עם פוטנציאל לשנים הקרובות של צמיחה בשיעור שנתי של 8% במכירות ו־13% ברווח למניה. החברה נסחרת במכפילי רווח של כ־15.5 ל־2012 ו־13.5 ל־2013, ותשואת הדיבידנד השנתית עומדת על כ־2%.

הסיכון: האטה חזקה מהצפוי בעולם, במיוחד באירופה, ועליית מחירי הגלם יכולות לפגוע בתוצאות הכספיות של החברה.

השורה התחתונה: לואי ויטון מגלמת פרופיל סיכון נמוך יחסית לסקטור, וצפויה בשנים הקרובות להגדיל את המכירות ואת הרווח למניה בשיעור שנתי של 8% ו־13% בהתאמה.

הכותב הוא אנליסט חו"ל במיטב

לואי ויטון, צילום: בלומברג לואי ויטון | צילום: בלומברג לואי ויטון, צילום: בלומברג

 

3.

קואץ' (COH)

ממליצה: דפנה יגור

חברת קואץ' (Coach) מייצרת תיקים ואביזרי אופנה יוקרתיים וצוברת בשנים האחרונות פופולריות רבה בארה"ב ומחוצה לה.

הסיכוי: בשנים האחרונות נקטה החברה אסטרטגיה של התרחבות בשוקי אסיה, אשר ביחד עם המשך הצמיחה בארה"ב הביאה לגידול מרשים בהכנסות בחמש השנים האחרונות בשיעור שנתי ממוצע של 15%–20%. במקביל, החברה נהנית משיעור רווחיות תפעולית של יותר מ־30%, הגבוה מהממוצע בענף, ומשיעור תשואה על ההון של כ־55%.

החברה מייצרת תזרים מזומנים מפעילות של 25% מההכנסות, דבר המאפשר לה המשך השקעה בפתיחת חנויות חדשות. בשנתיים הקרובות צפויה החברה להכפיל את היקף הכנסותיה מסין.

קואץ' נסחרת במכפיל רווח עתידי של 15.5, תמחור שאינו זול, אולם נוכח פוטנציאל הצמיחה הגדול, עדיין מהווה נקודת כניסה אטרקטיבית. החברה מחלקת דיבידנד שוטף בשיעור שנתי ממוצע של כ־2%.

הסיכון: כישלון אפשרי בהטמעת אסטרטגיית ההתרחבות והאטה חדה בביקושים בסין.

השורה התחתונה: התמחור של קואץ' אינו זול, אך עדיין מהווה נקודת כניסה אטרקטיבית לאור פוטנציאל הצמיחה בשוקי אסיה ובארה"ב ושיעורי הרווחיות הגבוהים.

הכותבת היא אנליסטית באפסילון

קואץ קואץ' | צילום: בלומברג קואץ

 

4.

הוגו בוס (BOS)

ממליץ: גיא לוי

הוגו בוס מעצבת, מייצרת, ומשווקת מגוון מותגים, בעיקר בתחום הביגוד.

הסיכוי: החברה נהנית מעלייה בצריכה בשווקים מתעוררים ומתעשרים חדשים בעיקר בסין, וכן מההתאוששות הכלכלית בארה"ב אשר באה לידי ביטוי בעלייה בצריכת מותגים.

בשלושת הרבעונים הראשונים של 2011 נרשמה עלייה של 20% במכירות ל־1.55 מיליארד יורו, ועלייה של 36% ב־EBITDA לכ־372 מיליון דולר.

ברבעון השלישי של 2011 עלו המכירות ב־16%, כשעיקר הצמיחה מגיע מהעלייה במכירות באמריקה ובאסיה.

להוגו בוס תזרים מזומנים יציב של 3.6 יורו למניה (מחיר המניה נע סביב 65 יורו) ותשואת דיבידנד של כ־3%.

החברה נסחרת במכפיל 2.5 על המכירות, כששיעור ההתחייבויות עומד על 40% מהנכסים.

הסיכון: האטה גלובלית חוזרת או ירידה בצריכה בסין עשויה להביא לירידה במכירות וברווחיות של החברה.

השורה התחתונה: החברה נהנית מעלייה בצריכת מותגים בסין ומההתאוששות הכלכלית בארה"ב, ומציגה תזרים מזומנים רווחי יציב של 3.6 יורו למניה ותשואת דיבידנד של כ־3%.

הכותב הוא מנהל תחום מניות חו"ל באקסלנס

הוגו בוס, צילום: בלומברג הוגו בוס | צילום: בלומברג הוגו בוס, צילום: בלומברג

 

5.

לולולמון (LULU)

ממליץ: מעין אמסלם

לולולמון מעצבת ומייצרת בגדי ספורט ומוצרים נלווים המיועדים בעיקר לאופנת היוגה. החברה הצליחה לבסס מותג איכותי בענף היוגה, טרנד שהולך וצובר תאוצה, מה שמאפשר לה למכור במחירי פרימיום. המכירות בשלוש השנים האחרונות צמחו בקצב של כ־35% בשנה והרווח הנקי בקצב של כ־55% בשנה.

עם זאת, לפעילות החברה אין חסמי כניסה גבוהים, והרווחיות הגבוהה שלא אופיינית לענף צפויה לזמן תחרות שתביא לשחיקת מחירים.

הסיכון: תזרים המזומנים הפנוי של החברה עמד ב־2011 על כ־80 מיליון דולר בלבד, בעוד ששווי הפעילות (EV) מסתכם בכ־8.6 מיליארד דולר. כך שהתזרים הפנוי מעניק למעשה תשואת רווח נמוכה של כ־1% בלבד על שווי הפעילות.

מחיר המניה משקף לחברה שווי שוק מנופח של כ־8.8 מיליארד דולר, ומגלם מכפיל רווח נקי של 54 ומכפיל EBITDA של 31. תמחור זה, מהגבוהים בסקטור, נמצא הרחק מעל הממוצע הענפי. סביר להניח כי החברה לא תוכל לשמור על קצב הצמיחה הנוכחי לאורך זמן, ועם סימני ההאטה ברווחיות, המניה תצנח מטה.

השורה התחתונה: לולולמון נסחרת כיום במחיר המשקף שווי שוק מנופח. ההערכה היא שהחברה תתקשה לשמור על קצב הצמיחה והרווחיות הגבוהים בעתיד.

הכותב הוא מנהל השקעות תחום מניות בתמיר פישמן

לולולמון, צילום: בלומברג לולולמון | צילום: בלומברג לולולמון, צילום: בלומברג

תגיות