אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארבע קבוצות מתכננות להתמודד על מיזם הסיבים של חברת החשמל צילום: shutterstock

ארבע קבוצות מתכננות להתמודד על מיזם הסיבים של חברת החשמל

רפק תקשורת, אלביט מערכות ו-BATM הישראליות ו-Viaeuropa השבדית אמורות להשתתף בשלב ההצעות הכספיות לרכישת השליטה במיזם, אך עדיין ממתינות לשינוי תנאי המכרז

08.02.2012, 11:26 | גילעד נס

השלב הראשון בפרסום המכרז לרכישת שליטה במיזם הסיבים האופטיים שבו תעורב חברת החשמל הסתיים בשבוע שעבר, והיום (ד') חושפת ועדת המכרז את זהות ארבע הקבוצות הבוחנות התמודדות בו.

קבוצה אחת מורכבת מחברת רפק תקשורת ותשתיות, יחד חברת טריפל M של אברהם נניקשווילי, משה טרי ומוטי פרידמן, ספקית התקשורת הבריטית בריטיש טלקום ורם בלינקוב, לשעבר הממונה על אגף התקציבים באוצר; קבוצה שנייה מובלת בידי אלביט מערכות יבשה ותקשוב; קבוצה שלישית מובלת בידי חברת BATM הישראלית, המפתחת ומייצרת ציוד תקשורת, והקבוצה הרביעית מובלת בידי Viaeuropa השבדית, המקימה רשתות סיבים אופטיים ומאפשרת לספקי תקשורת אחרים לעשות בהם שימוש.

חברת התקשורת שתקום לאחר סיום המכרז תעשה שימוש בסיבים האופטיים של חברת  החשמל על מנת לספק מהירויות של מאות מגהביט לשנייה לבתים.

חברת החשמל תורשה להחזיק עד 49% מהמיזם, שיזכה לבלעדיות של עשרות שנים על השימוש בתשתית הסיבים של חברת החשמל, אך במקביל יחויב להשתמש בעובדי חברת החשמל לצורך הפריסה ותחזוקת התשתית. דרישה זו, כמו גם הגברת התחרות בתחום התשתית הקווית באמצעות יישום שוק סיטונאי בתשתיות בזק ו-HOT, גרמו לחלק מהמתמודדים הפוטנציאלים לסגת מהמכרז, וגם הקבוצות שנותרו עדיין דורשות שינויים מהותיים בתנאיו בטרם יגישו הצעה מחייבת במסגרתו. בין השאר דורשים המתמודדים הפוטנציאלים אפשרות לפנות ישירות ללקוחות גדולים, בעוד תנאיו כיום מגדירים את המיזם כתשתית שעליה יפעלו ספקי תקשורת אחרים, ורק להם יותר לפעול ישירות מול לקוחות קצה.

שר התקשורת משה כחלון אמר אתמול כי משרדו עדיין בוחן האם לאפשר לספקיות תקשורת ישראליות להשתתף במכרז. על פי תנאי המכרז כיום, סלקום ופרטנר, למשל, אינן מורשות להתמודד על רכישת נתחים במיזם, אך נטען כי דווקא חברות אלו, המסוגלות למנף חלק מהתשתית הקיימת שלהן במסגרת שיתוף הפעולה עם המיזם, אמורות להיות מתמודדות רלוונטיות יותר במכרז. עם זאת, גורמים המקורבים למכרז מציינים כי אחזקה של חברת תקשורת קיימת במיזם תמנע את הרחבת התחרות בשוק, שכן אותה חברה תוכל להגביל את השימוש בתשתית המיזם מצד ספקי תקשורת אחרים כך שפעילותה לא תיפגע.

בחודש מרץ אמורים המתמודדים להגיש הצעות כספיות ראשוניות לרכישת השליטה במיזם, ובמהלך חודש אפריל יבוצע הליך התמחור בין הצדדים. במאי, מקווה ועדת המכרז, יושלם המהלך ויוכרז הזוכה במכרז.

תגיות