אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אקסטרא פלסטיק: מחפשת מקורות מימון אחרים לאג"ח צילום: shutterstock

אקסטרא פלסטיק: מחפשת מקורות מימון אחרים לאג"ח

חברת אריזות הפלסטיק שנמצאת בהליכי מכירה לתדביק דיווחה כי אינה יכולה, נכון להיום, להשתמש בכספי הפיקדון בהיקף 25 מיליון שקל שנמצאים בקופתה. כתוצאה מכך, היא תחפש מקורות אחרים למימון תשלום קרן אג"ח של 9 מיליון שקל במאי הקרוב

09.02.2012, 07:36 | גולן חזני

על רקע המו"מ למכירת השליטה באקסטרא פלסטיקלחברת תדביק הוציאה שלשום אקסטרא פלסטיק הבהרה למשקיעים לפי דרישת רשות ני"ע, ובה היא מציינת כי השימוש בכספי הפיקדון שעליו דיווחה בקופת המזומנים והעומד לרשותה מכוח הלוואה לזמן ארוך שקיבלה מתאגיד בנקאי, מותנה בהתקיימות כמה תנאים.

בהמשך הודעתה אקסטרא מפרטת את התנאים ומבהירה כי אלו אינם מתקיימים, נכון להיום: העמדת ערבויות על ידי הבעלים, הענקת אופציות פאנטום לבנק המלווה, התחייבות בעלי השליטה שלא למשוך דמי ניהול אלא בהתקיים תנאים מסוימים, והגעה להסכמות עם בנק נוסף בנוגע למסגרת אשראי שיעמיד לחברה.

אקסטרא אמורה לפרוע במאי הקרוב תשלום קרן של 9 מיליון שקל למחזיקי האג"ח מסדרה א'. החברה ציינה כי על מנת לעמוד בפירעון האג"ח היא פנתה למציאת מקורות מימון אלטרנטיביים שעיקרם הכנסת שותף או הנפקת זכויות.

אפשרות נוספת למימון החוב שמציינת החברה למקרה שהעסקה לא תושלם היא הנפקת זכויות בהיקף של 15 מיליון שקל שעליה הכריזה. אם גם היא לא תבשיל, לחברה לא יהיו מקורות לפרוע את התשלום למחזיקי האג"ח. מחזיקי האג"ח, באמצעות הנאמן הרמטיק, הודיעו לחברה אתמול על כינוס אסיפת מצביעים.

סמנכ"ל הכספים של החברה הפנה בתגובה לפניית "כלכליסט" לביאור 3 בדו"חות הכספיים, שמציין כי "היתרה כוללת פיקדון חודשי בסכום של 25 מיליון שקל שהתקבל בהלוואה לזמן ארוך מידי תאגיד בנקאי, וכי כספי הפיקדון ישמשו בחלקם לפירעון הלוואה מתאגיד בנקאי אחר, לאחר שיתקבל אישורו של התאגיד שבו מופקד הפיקדון". אולם ביאור זה נוגע רק לחלק ההלוואה שאמור לפרוע הלוואה מבנק אחר, וגם כאן לא צוינו המגבלות המפורטות על השימוש בפיקדון.

"כשאתה כותב מזומנים ושווי מזומנים, הכוונה היא למזומנים שמצויים בקופה. כאן לא מדובר במזומנים שנמצאים בקופה באופן מעשי, כי יש עליהם מגבלות שלא צויינו בפני המשקיעים. הקורא מבין שיש כסף, אבל בפועל אין כסף בקופה", אמר גורם מקרב מחזיקי האג"ח של החברה ל"כלכליסט".

אקסטרא פלסטיק משדרות, שהוקמה בשנת 1960 עוסקת בייצור שקיות ויריעות. החברה נמצאת בשליטת האחים יחיאל ויעקב טיטלבאום (40%), מייסדי החברה, וקרן קציר (42%) שבניהולו של רמי מנדולה, שנכנסה לחברה ב־2007, כשרכשה כ־45% ממניותיה מידי חברת דנשר בתמורה ל־30 מיליון שקל.

בעסקה שדווחה בסוף ינואר סוכם כי האחים טיטלבאום וקרן קציר ימסרו לתדביק את מניותיהם בחברה בתמורה לתשלום החובות המוכרים לבנקים, העומדים על כ־7.7 מיליון שקל ואשר מובטחים במניותיהם בחברה. השלמת העסקה מותנית בכמה תנאים, ובהם הסכמת הבנקים למהלך. שווי השוק של החברה עומד על 8.5 מיליון שקל.

המכירות של אקסטרא פלסטיק נמצאות במגמת ירידה, והחברה נפגעה גם משינויים בשערי מטבע שהורידו את הרווחיות שלה. את תשעת החודשים הראשונים של 2011 סיכמה אקסטרא פלסטיק בהפסד של 10.3 מיליון שקל. מניות אקסטרא פלסטיק נכללות ברשימת השימור של הבורסה.

תגיות