אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הזמן של המפתחים הקטנים צילום: shutterstock

הזמן של המפתחים הקטנים

הנה משהו שנחמד לזכור כשמשחקים באנגרי בירדס או בדודל ג'אמפ: חצי מיליון אמריקאים מתפרנסים מאפליקציות סלולריות, ולוקחים את הכוח מהחברות הגדולות

11.02.2012, 11:25 | הראל עילם

כולם כבר יודעים עד כמה עצומה תעשיית אפליקציות הסלולר, זאת שאחראית למאות אלפי יישומים וללהיטים כמו אנגרי בירדס - אך עכשיו מתבררת גם התרומה האדירה שלה לכלכלה העולמית.

על פי מחקר של חברת המחקר האמריקאית TechNet שפורסם לאחרונה, תעשיית אפליקציות הסלולר יצרה יש מאין 466 אלף משרות בארה"ב בחמש השנים האחרונות. לא מדובר רק במתכנתים, מהנדסים וגרפיקאים אלא גם במשרות היקפיות כגון נותני שירותים, אנשי תמיכה ומכירות ועוד, ששייכים כולם לתעשייה שהיתה שולית לגמרי עד לפני כמה שנים. הסקר גם מתייחס לכמות המשרות שנוצרה בצורה עקיפה על מנת לתמוך בחברות החדשות.

"תעשיית האפליקציות היא טלסקופ לעתיד" הצהיר דוקטור מיכאל מנדל, מייסד חברת המחקר והחוקר הפיננסי לשעבר של BusinessWeek. "זה חלק בתעשייה שגם היום, במהלך המיתון, שבאמת מתרחב ומגייס עובדים." מנדל הבהיר כי הוא השתמש בהערכות שמרניות, ולהערכתו מדובר בתעשייה גדולה הרבה יותר.

תעשיית אפליקציות הסלולר לא רק גדלה בצורה מסחררת, היא מצליחה לשנות את אופי הכלכלה האמריקאית. אם התחום הקמעונאי נשלט כיום על ידי רשתות ענק וקונגלומרטים חסרי פנים, במיוחד בארה"ב, המרחב הדיגיטלי החדש הוא עולם שנשלט בידי יזמות ועסקים קטנים.

צעירים, רעבים ומפתחים

למעשה, כמה מהאפליקציות המצליחות והידועות ביותר נוצרו על ידי אנשים צעירים שעבדו מהבית ויזמים צעירים. דוגמאות בולטות לכך הן חברת Rovio, מפתחת אנגרי בירדס, שהחלה כחברה קטנה של ארבעה אנשים, או צמד המפתחים האחים האמריקאים שכבר גרף עשרות מיליוני דולרים ממשחק הפאזלים המצוין Doodle Jump, שפיתחו בתוך כמה חודשים מביתם.

ויש גם את האחים מאסטרד, שהכניסו 20 מיליון דולר מפיתוח Infinity Blade, משחק פעולה עם גרפיקה מתקדמת במיוחד שזכה להופיע במצגת רשמית של אפל. שוב ושוב מפתחים קטנים מגלים שהם יכולים להרוויח סכומי עתק דרך חנויות האפליקציות השונות.

זוהי לא הפעם הראשונה שבה טכנולוגיה מספקת הזדמנויות לחברות קטנות וליזמים לצמוח ולזנק לצמרת. בועת הדוט.קום סיפקה אכזבות רבות, אבל גם הביאה לנו חברות ענק כגון גוגל ואמזון - שהתחילו מכלום. מהפכת המחשוב של שנות השביעים והשמונים יצרה את מיקרוסופט, אורקל ואפל, בנוסף לאחרות. בתוך כמה שנים ניתן להניח שגם שוק האפליקציות יתמסחר, והכוח יעבור לידי חברות הענק ותקציבי השיווק השמנים. אבל כרגע, לזמן קצר, הרוח היזמית משגשגת שוב, והכוח נמצא בידי אנשים שיוצרים אפליקציות בסלון הבית.

תגיות

9 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

9.
ל 7, 5 שקלים לפרק זה יקר ואני אסביר לך למה ....
זה יקר כי בניגוד לאייטיונז ונפליקס ליס והוט אנחנו משלמים כל חודש מעל 50$ !!!! כלומר, שרות ה VOD הוא שרות משלים שנשען על שרות אחר לו אנחנו משלמים כסף רב. ביס החוצפה היא אף גדולה יותר - כי הם משתמשים בתשתית של הלקוח (אינטרנט) תסביר לי אתה - למה יס גובים כסף על פרק על המרוץ למליון ?
m  |  13.02.12
לכל התגובות