אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כת"ש הגיעה להסכמות עם משפחת לבנת למכירת משאב

כת"ש הגיעה להסכמות עם משפחת לבנת למכירת משאב

כת"ש תמכור 60% מהון המניות של משאב ותרשום רווח הון של 600 מיליון שקל

09.02.2012, 17:56 | שהם לוי

כלל תעשיות הגיעה להסכמות עם משפחת לבנת למכירת 60% מהון המניות של משאב לפי שווי של 2.5-2 מיליארד שקל. כת"ש צפויה לפרסם את מתווה העסקה בקרוב באתר הבורסה. בתום העסקה תישאר כלל תעשיות עם 15% ממניות משאב.

בעקבות העסקה צפויה כלל תעשיות לרשום רווח הון של 600 מיליון שקל שאת רובו היא תחלק כדיבידנד שיגיע בחלקו לאי.די.בי אחזקות ויסייע לה לשלם את התחייבויותיה לבעלי האג"ח והבנקים בחודשים הקרובים.

מאוחר יותר צפויה משפחת לבנת, המחזיקה ב-13.3% ממניות אי.די.בי אחזקות בשווי של 207 מיליון שקל, לצאת מגרעין השליטה בקבוצה.

משאב היא בעלת מונופול המלט נשר, ומחזיקה גם ב-50% ממניות חברת ההובלה והלוגיסטיקה תעבורה.

על המו"מ לרכישת משאב פורסם לראשונה ב"כלכליסט" בשבוע שעבר, כשהמו"מ עם קבוצת ויולה נוהל בד בבד עם המו"מ מול משפחת לבנת. המו"מ משקף שווי של 2.4 מיליארד שקל למשאב.

משפחת לבנת מזוהה עם כלל תעשיות, ובעיקר עם מונופול המלט נשר וחברת תעבורה. בתשעת החודשים הראשונים של 2011, שאותה סיימה כלל תעשיות ברווח של 263 מיליון שקל, הסתכמה תרומתן של נשר ותעבורה ב־149 מיליון שקל ו־54 מיליון שקל, בהתאמה.

עבודה של דש ברוקראז' שפורסמה בתחילת השבוע נקבה בשווי של 2.3 מיליארד שקל למשאב, מתוך שווי של 4.4 מיליארד שקל לכלל תעשיות, עפ"י מודל NAV סחיר לחברות, ולפני ניכוי התחיבויות. בניכוי התחיבויות נקבה העבודה בשווי 3.4 מיליארד שקל לכלל תעשיות. שווי האחזקה של אי.די.בי במשאב, לפני התחיבויות עמד במודל זה על 1.7 מיליארד שקל.

תגיות