אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"התוכנית לא תציל את ים המלח, היא שקולה למתן אקמול לחולה סרטן" צילום: עמית שאבי

"התוכנית לא תציל את ים המלח, היא שקולה למתן אקמול לחולה סרטן"

הממשלה אישרה פה אחד את הצעת שרי התיירות והגנת הסביבה: 830 מיליון שקל יוקצו לשיקום ים המלח ולפיתוח התיירות באזור בחמש השנים הקרובות

12.02.2012, 16:40 | ליאור בן דוד

"התוכנית לא תציל את ים המלח, והיא שקולה למתן אקמול לחולה סרטן", כך אמר היום (א') גדעון ברומברג, מנכ"ל הסניף הישראלי של "ידידי כדור הארץ מזה"ת", לאחר שהממשלה אישרה פה אחד את הצעת שרי התיירות והגנת הסביבה להקצות 830 מיליון שקל לשיקום ים המלח ולפיתוח תיירותי של האזור בחמש  השנים הבאות.  

לדבריו של ברומברג, "ההשקעות בתיירות הן פופוליסטיות ולא יפתרו את בעיותיו האמיתיות של ים המלח. במקום להשקיע בתעשיות של האתמול, יש להשקיע בפיתוח פתרונות טכנולוגיים כגון ממברנות, שיחליפו את בריכות האידוי, האחראיות לכ- 40% מירידת המפלס של האגן הצפוני ופוגעות הן בערכים הסביבתיים והן בתיירות לאזור".

התוכנית כוללת פיתוח של אזורי התיירות חמי זוהר ועין בוקק והאזור שביניהם, וכן שיקום של אזורים ותשתיות קיימות שנפגעו או מצויים בסיכון. כמו כן, הנזקים הסביבתיים באגן ים המלח יטופלו באמצעות שיקום האגן הצפוני ופיתוח שמורות טבע שניזוקו כתוצאה מירידת המפלס.

בהתאם להחלטה, הסכומים אשר יושקעו בשיקום האגן הצפוני והדרומי בים המלח יוקצו על פי החלוקה הבאה: 434 מיליון שקל יועברו למענקים למיזמי מלונות ואטרקציות, וביחד עם תוספת תקציב ממשרד התיירות ייבנו החל משנת 2012 כ-2,700 חדרים נוספים בישראל; 265 מיליון שקל יושקעו בפיתוח תשתיות תיירותיות; ו-131 מיליון שקל יושקעו בשיקום סביבתי אשר יכלול הגנות סביבתיות וטיפול בירידת מפלס האגן הצפוני שהביאה להיווצרות בולענים לאורך חופי ים המלח.

ועדת היגוי שתורכב מנציגים ממשרד להגנת הסביבה ומאגף התקציבים במשרד האוצר ובראשה יעמוד מנכ"ל משרד התיירות נועז בר ניר, תפקח על ביצוע התוכנית, וכן תקדם את האמצעים הנדרשים לשיקום ופיתוח ים המלח, ותפעל להסרת החסמים הביורוקרטיים אשר יעלו במהלך מימושה.

השר להגנת הסביבה, גלעד ארדן, אמר אמש: "לראשונה, אחרי שנים שבהן ים המלח שימש רק מקור לניצול משאבים, המדינה מבינה שמשאבי הטבע הם נכס ציבורי לדורות ומשקיעה מאות מיליוני שקלים בשיקום הנזקים הסביבתיים שנגרמו מפעילות תעשייתית במקום".

שר התיירות סטס מיסז'ניקוב אמר בשבוע שעבר כי "ממשלת ישראל תקבל החלטה היסטורית להזרמת הכסף שיוקדש לפיתוח תיירותי, למענקים ליזמים, בניית תשתיות ציבוריות, אטרקציות והשיקום הסביבתי של אזור ייחודי זה, שנחשב בעיני אומות העולם כפלא. ביצוע קציר המלח לצד הפיתוח התיירותי והסביבתי יחזירו את ים המלח למקום לו הוא ראוי". 

תגיות