אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אם הדואר רוצה להיות בנק - שיעמוד בתנאים" צילום: עומר הכהן

"אם הדואר רוצה להיות בנק - שיעמוד בתנאים"

אם ירצה בנק הדואר להיות בנק מסחרי לכל דבר, יהיה עליו לא רק לעמוד בתקנות הפיקוח של בנק ישראל, אלא גם לעמוד בעלויות הגבוהות של הקמת מערכי מחשוב גדולים והכשרת כוח אדם

15.02.2012, 06:55 | מישל אודי

בשנים האחרונות רואים בבנק הדואר את תחום השירותים הפיננסיים כעתיד הבנק. מחוצה לו, רבים תמכו בהרחבת סמכויותיו בתחום הפיננסים כדי שיוכל להיות "בנק חברתי". אולם הבנק עדיין רחוק מלהיות בנק מסחרי רגיל, והסיבה העיקרית לכך היא בנק ישראל שעוצר את היוזמה הזו. "אם הוא רוצה להיות בנק - שיעמוד בתנאים", אמרו בבנק ישראל. המשמעות היא עמידה בכל תנאי הפיקוח על הבנקים.

הבנק מעניק כיום שירות ל־400 אלף לקוחות בהיקף כספי של כמיליארד שקל. שירותיו מוגבלים לניהול חשבון עובר ושב ללא אפשרות למשיכת יתר והענקת כרטיס דביט - הכל בעלויות נמוכות יותר מבנקים מסחריים אך ללא אפשרויות לאשראי, השקעות וכולי.

אם ירצה בנק הדואר להיות בנק מסחרי לכל דבר, יהיה עליו לא רק לעמוד בתקנות הפיקוח של בנק ישראל, אלא גם לעמוד בעלויות הגבוהות של הקמת מערכי מחשוב גדולים והכשרת כוח אדם, מה שמעל ליכולותיו של הדואר כיום.

עניין נוסף הוא הבעלות על הבנק. המדינה מחזיקה במניות בנק הדואר ואם יהפוך לבנק מן המניין תהיה המדינה בעלת בנק מסחרי, דבר המנוגד לרוח ההפרטה השורה עליה.

בפיקוח על הבנקים אמרו כי "בנק שהמודל העסקי שלו הוא סבסוד פעילות אחרת - נידון לכישלון בטווח הארוך". בפיקוח הוסיפו כי "הבנק צריך לפעול במשטר תאגידי מבוקר ובמנותק מהממשלה" - לשון נקייה למינויים פוליטיים.

תגיות