אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

אי.בי.אי: הירידה במחירי הדירות עונתית ולא משקפת מגמה ארוכת טווח

רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של אי.בי.אי אומר בראיון ל"כלכליסט" T.V כי "בנק ישראל ינסה למתן את ירידת מחירי הנדל"ן, באמצעות מדיניות הריבית"

19.02.2012, 12:16 | עוזי בלומר ושהם לוי

בבית ההשקעות אי.בי.אי מוטרדים מנתוני הצמיחה של המשק הישראלי לרבעון הרביעי שפורסמו בשבוע שעבר ומחליטים בתוך כך להוריד את תחזית הצמיחה למשק הישראלי ל-2.5% בלבד מ-2.7%.

"הצמיחה הגבוהה יחסית ב-2011 כולה וברביע האחרון של שנה זו מסתירה חולשה ניכרת של הביקושים המקומיים ונשענה על עלייה חדה בצריכה הציבורית ושינוי במלאים. בהתחשב בהיחלשות הניכרת של הביקושים במשק, שצברה תאוצה במהלך הרביע האחרון של 2011, אנו מעדכנים את תחזית הצמיחה ל-2012 כלפי מטה ל-2.5% לעומת 2.7% קודם לכן. למרות זאת, תחזית הצמיחה שלנו מניחה התאוששות בפעילות במהלך המחצית השנייה של השנה בהשפעת המדיניות המרחיבה שננקטת בארץ בעולם", אומר היום רפי גוזלן, הכלכלן הראשי של בית ההשקעות אי.בי.אי.

"קצב עליית מחירי השכירות יתמתן"

"העלייה בסעיף הדיור במדד ינואר מחזקת את הערכתינו כי הירידה ברביע האחרון של 2011 הייתה עונתית. עם זאת, קצב עליית מחירי השכירות השנה צפוי להוסיף ולהתמתן לאורך השנה. עליית מחירי הדירות נראית תמוהה יותר בשלב זה, וייתכן שמשקפת את העלייה הזמנית בביקוש שאפיינה את חודש דצמבר. בכל אופן. אנו מעריכים כי השנה הקרובה תתאפיין בירידת מחירי הדירות כאשר הפחתת הריבית תמתן אמנם את קצב הירידה בהן, אך בד בבד תתמוך בהאטה בקצב עליית מחירי השכירות", מציין גוזלן.

 

בתוך כך מעריך גוזלן ששיעור האינפלציה במשק לא יהיה גבוה לאור נתוני הצמיחה החלשים. "במבט לשנה הקרובה, תסתכם האינפלציה להערכתינו ב-2.5%. אנו מעריכים כי המחצית הראשונה של השנה תמשיך להתאפיין בסביבת אינפלציה מתונה יחסית וזאת על רקע סביבת ביקושים ממותנת, לחצים להמשך התמתנות במחירי הסחורות, צפי לעלייה בשיעור האבטלה והתגברות המודעות הצרכנית. מנגד, בשבחים המאוחרים של המחצית השנייה אנו מצפים לעלייה בסביבת האינפלציה מתוך ציפיה להתאוששות הדרגתית בפעילות המשק ולהשפעה בפיגור של המדיניות המוניטארית המרחיבה בארץ ובעולם שצפויה לפעול, בין היתר, לעלייה מחודשת במחירי הסחורות", מסביר.

בשורה התחתונה מסביר גוזלן שלאור ההתפתחויות, בנק ישראל "צפוי להותיר את הריבית בסוף החודש ללא שינוי, אך טרם נאמרה המילה האחרונה באשר להמשך הפחתת הריבית. סביבת הביקושים החלשה, שבריריות ההתאוששות הגלובלית והעלאת יחסי הלימות הון בבנקים צפויים להוביל לתוואי ריבית מתון מזה המגולם בשוק האג"ח".

תגיות