אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עיני וכץ הסכימו על מתווה שימנע שביתה ברכבת בשבועיים הקרובים צילום: אוראל כהן

עיני וכץ הסכימו על מתווה שימנע שביתה ברכבת בשבועיים הקרובים

עפ"י ההסכמות, יוקפא למשך שבועיים יישום ההסכם עם חברת בומברדיה ובמהלך תקופה זו יתנהלו מגעים אינטנסיביים בראשות עיני ונציגי הרכבת ומשרד התחבורה. אם לא יושגו הסכמות לגבי תחזוקת הקרונות החדשים העובדים יוכלו לשבות מבלי לחזור לביה"ד. במקביל, בשבועיים האלה יוקפאו ההליכים המשמעתיים נגד העובדים; גילה אדרעי זעמה: "שעופר ייצא אלי, אני לא אבוא אליו"

20.02.2012, 14:48 | מיקי פלד

בדיון בלשכת שופטת ביה"ד האזורי לעבודה בת"א אפרת לקסר, הגיעו שר התחבורה ישראל כץ ויו"ר ההסתדרות עופר עיני להסכמה על מתווה שימנע שביתה ברכבת בשבועיים הקרובים וחזרה למשא ומתן.

עפ"י ההסכמות, יוקפא למשך שבועיים יישום ההסכם עם בומברדיה ובמהלך תקופה זו יתנהלו מגעים אינטנסיביים בראשות עיני ונציגי הרכבת ומשרד התחבורה. אם לא יושגו הסכמות לגבי תחזוקת הקרונות החדשים העובדים יוכלו לשבות מבלי לחזור לביה"ד מה-5 במרץ, מלבד בימים א' ו-ה'. במקביל, בשבועיים האלה יוקפאו ההליכים המשמעתיים נגד העובדים.

 

יו"ר ועד עובדי הרכבת, גילה אדרעי עזבה בזעם את בית הדין לעבודה, לאחר שלא הוזמנה להשתתף בדיון הסגור בין  כץ לעיני. חברים בוועד העובדים אמרו מוקדם יותר כי הדרישה צריכה להיות על עצם ביטול ההסכם, ולא רק על זכות השביתה. אדרעי אף נשמעה אומרת "שעופר ייצא אלי, אני לא אבוא אליו".

עיני: "היה אפשר למנוע את כל ההליך הזה"

 

עיני וכץ הגיעו בצהריים לביה"ד לעבודה ונועדו עם השופטת לקסר בלשכתה, אחרי שזומנו על ידיה במהלך הדיון בבוקר בנושא הרכבת.

בבואו לביה"ד אמר עיני: "היה אפשר למנוע את כל ההליך הזה אם ביום חמישי שר התחבורה היה נמנע מלעשות צעד חד צדדי. אני מקווה שאת הפלטפורמה הזו תייצר השופטת כדי ששר התחבורה יקפיא את כל המהלכים החד צדדיים

 

ביה"ד דן היום בבקשת עובדי הרכבת לנקוט עיצומים. העובדים מתנגדים לַהסכם שחתמה הנהלת הרכבת עם חברת בומברדיה הקנדית - לתת שירותי תחזוקה לקרונות החדשים שרכשה ממנה. לפי שעה נאסר על עובדי הרכבת לנקוט עיצומים. 

 

השופטת תנסה להגיע להסכמות בלשכתה בין עיני לכץ כדי ליתר את הצורך בקבלת החלטה האם לאשר השבתה או לא. מדובר בנוהג מקובל בביה"ד לעבודה.

בדיון סגור באולמה בהשתתפות נציגי הצדדים רמזה השופטת כי אינה מרוצה מההסכם הלילי שאישר דירקטוריון הרכבת. 

 

קודם לכן, אמרה השופטת לקסר כי זכותו של ועד עובדי הרכבת להתנגד למיקור חוץ. השופטת רמזה כי התנהלות הנהלת הרכבת היא בניגוד להחלטות הקודמות של בית הדין הארצי לעבודה לפיהן יש לנהל מו"מ עם העובדים על מיקור חוץ ולא לפעול באופן חד צדדי כפי שעשה אמש הדירקטוריון עם ההתקשרות עם חברת בומברדיה. 

 

האם ייחשף ההסכם עם בומברדיה?

 

ההנהלה טוענת לעומת זאת כי אין הפרה של הוראות בית הדין הארצי לעבודה וכי השביתה שנבקשים העובדים היא פוליטית ולא כלכלית.

עו"הד של הנהלת הרכבת, עו"ד גדעון רובין, אמר כי כרגע אין הוא מוכן לחשוף בפני ההסתדרות וועד העובדים את ההסכם שנחתם עם חברת בומברדיה ואת פרוטוקול ישיבת הדירקטוריון. "ההנהלה מבקשת 48 שעות לבחון את העניין", אמר.

נציג העובדים, עו"ד שי תקן, אמר במהלך הדיון: "כמו שנאמר על עובדי הרכבת שהפרו את כללי המשחק, כך גם נהגו שר התחבורה ודירקטוריון הרכבת בהחלטתם, רק ימים לאחר שיו"ר ההסתדרות עבר זובור אצל השר".

אתמול זומנה יו"ר ועד עובדי הרכבת, גילה אדרעי, לשימוע ע"י הנהלת הרכבת בשל בעיות משמעת, אך בסופו של דבר נדחה השימוע למועד אחר.

נודע, כי ההסכם עם חברת בומברדיה כולל סעיף מילוט, כך שניתן יהיה לבטלו. כלומר נראה שמדובר בניסיון מינוף של הלחץ הציבורי על הוועד לטובת יצירת עובדי קבלן. ואלה אכן עובדי קבלן, שכן בשנה וחצי הקרובות יעבדו עובדי בומברדיה באותו מוסך עם עובדי הרכבת ("כתף מול כתף").

 

תגיות

29 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה