אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ארגנטינה ואורגוואי מעוניינות לארח את מונדיאל 2030 ביחד

ארגנטינה ואורגוואי מעוניינות לארח את מונדיאל 2030 ביחד

"אם המונדיאל היה מתקיים בעוד חמש שנים, אז לא היינו מספיקים," ציינו באורגוואי, "אבל אם נתחיל לעבוד החל ממחר בידיעה שיש לנו 19 שנים, אז נוכל לעשות את זה"

20.02.2012, 16:30 | רונן וודלינגר

אורוגוואי תציג באופן רשמי את מועמדותה לאירוח אליפות העולם בכדורגל שתתקיים בשנת 2030, כך עולה מפגישה שקיים לאחרונה נשיא התאחדות הכדורגל של אורוגוואי (AUF), סבסטיאן באוסה, יחד עם נשיא המדינה, חוסה מוחיקה, ועם שר התיירות והספורט, הקטור לסקאנו. הגשת הבקשה הרשמית תיערך ב-25 במאי במסגרת הקונגרס הבינלאומי שתקיים פיפ"א בעיר בודפשט. "אם המונדיאל היה מתקיים בעוד חמש שנים, אז לא היינו מספיקים," ציין באוסה, "אבל אם נתחיל לעבוד החל ממחר בידיעה שיש לנו 19 שנים, אז נוכל לעשות את זה".

שר התיירות לסקאנו ציין כי הממשלה תומכת בהתלהבות ביוזמה. "עבור אורוגוואי הכדורגל הוא עניין של זהות", אמר. "אי אפשר לדמיין את המדינה שלנו בלי כדורגל וחשוב לנו לקדם את המדינה באמצעות המשחק. הנשיא ביקש מאיתנו להכין תוכנית עבודה מסודרת כדי להבין את האתגרים שיעמדו בפני הממשלה, ואנחנו נעשה זאת מיד לאחר שנקים ועדה אחת מדינתית ועוד אחת משותפת עם ארגנטינה".

נשיא ההתאחדות ציין שבראש הוועדה של אורוגוואי יעמוד ארתורו דל-קאמפו, מי שכיהן כנשיא קבוצת דאנוביו מהעיר מונטווידאו. "מלבד היותו חבר שלי, ארתורו גם נושא בשם משפחה של כדורגל", הדגיש באוסה ("קאמפו" בספרדית הוא מגרש).

מבחינה היסטורית, מדובר כמובן בשתיים ממעצמות הכדורגל הגדולות בעולם, שאף זכו במונדיאל פעמיים בעבר: אורוגוואי זכתה בו ב-1930 (בטורניר שאותו אירחה) וב-1950, בטורניר שהתקיים בברזיל; ארגנטינה מצידה זכתה במונדיאל שאירחה ב-1978, וזכתה בו פעם נוספת ב-1986, כאשר המשחקים התקיימו במקסיקו. למעשה, כל ארבע הזכיות היו על אדמת אמריקה הלטינית.

הגשת מועמדות משותפת לשתי מדינות הפכה בשנים האחרונות למקובלת, לאחר שבלגיה והולנד אירחו בשנת 2000 את אליפות אירופה. שנתיים אחר-כך אירחו יפן ודרום-קוריאה במשותף את אליפות העולם, ואילו ב- 2008התקיימה אליפות אירופה בשוויץ ובאוסטריה. גם אליפות אירופה הקרובה, שתתקיים בקיץ, תתחלק בין שתי מדינות: פולין ואוקראינה.

מצד אחד, האירוח המשותף נחשב ליתרון כיוון שהוא חוסך עלויות ומאפשר למדינות קטנות יחסית לזכות באירוח. מצד שני, הוא גם מעלה קשיים, כמו למשל בשיבוץ של משחקים (לדוגמה, מי תזכה לארח את הגמר?), וכן בשל העובדה שהמארחת זוכה בכרטיס אוטומטי למשחקים, כך שבמקרה של אירוח משותף נלקחים מראש שני כרטיסים למשחקים.

הקשר בין ארגנטינה ואורוגוואי הוא כמובן מתבקש והשתיים חולקות גבול משותף, שפה משותפת וקירבה כלכלית ותרבותית רבה. גם מבחינת כדורגל הזיקה בין השתיים היא רבה. בין השאר, הנבחרות של שתי המדינות קיימו ב-1902 את המפגש הבינ-מדינתי הראשון שנערך מחוץ לבריטניה, והן מחזיקות גם בשיא המפגשים בין נבחרות לאומיות (166).

אם יזכו, יעמוד בפני המדינות אתגר כלכלי משמעותי שיכלול בניית אצטדיונים חדשים ושיפור דרמטי של התשתיות המרכזיות ובראשן תשתיות התחבורה. כמו כן, יהיה עליהן לארח טורנירים ספורטיביים גדולים (כמו מונדיאל הנשים או מונדיאל הנוער) כדי להוכיח את יכולתן בארגון המשחקים.

אגב, עבור הארגנטינים התאריך שבו תוגש הבקשה - ה-25 במאי - הוא לא סתם עוד יום. זהו התאריך שבו מציינים במדינה את "יום המהפכה", שבו החל ב-1810 תהליך השחרור מהשלטון הספרדי. האם בקרוב יתחילו ארגנטינה ואורוגוואי את הדרך לחג לאומי נוסף? הרבה יהיה תלוי בקומבינות הפוליטיות שירקמו בפיפ"א. בהקשר זה ציין נשיא ההתאחדות באוסה כי נשיא פיפ"א, ספ בלאטר, "רואה את הארגון המשותף עם ארגנטינה בעין יפה. זאת מכיוון שאורוגוואי אירחה את אליפות העולם הראשונה אי פעם ב-1930, כשאף מדינה אירופית לא רצתה לארח אותו, וזה פלוס משמעותי עבורנו".

בינתיים באירלנד, התאחדות הרוגבי המקומית הודיעה כי היא מעוניינת לארח את אליפות העולם ברוגבי ב-2023.

תגיות