אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מעל המעדנייה צילום: אלה סברדלוב קרן

מעל המעדנייה

הדליקטסן, מבית היוצר של הקופי בר והבראסרי, מציע עסקית משובחת מבלי לנסות להמציא את הגלגל. העיצוב כרגיל בקבוצה מרהיב, והתורים מתארכים

27.02.2012, 09:53 | גלי וולוצקי

חשבנו ששבוע לאחר הפתיחה של הדליקטסן, המעדנייה־מסעדה החדשה מבית היוצר של קבוצת R2M (קופי בר, בראסרי, הוטל מונטיפיורי ועוד) נשיג שם שולחן בקלות בסתם יום חול. אז חשבנו. המעדנייה הומה פרצופים מתוקשרים, ואל הקומה העליונה, המאכלסת מסעדה המתבססת על מוצרי המעדנייה, עולים עוד ועוד רעבים, שמנסים לתפוס את אחד מ־100 המושבים העמוסים לעייפה.

העיצוב של המקום מדבר בשפתם של רותי ומתי ברודו. לא מדובר בהדר של הוטל מונטיפיורי ולא בשיק הצרפתי של הבראסרי, אבל העידון, האיפוק והטעם הטוב ניכרים גם כאן בכל פינה.

הדיל העסקי בדליקטסן מציע גם מנה ראשונה ולחם במחיר העיקרית. התפריט הלא גדול משתנה יומית על פי המצאי, וכולל קלאסיקות של הקבוצה לצד מנות ביתיות הנרקחות במעדנייה.

לפתיחה, מוגשים בגטים קטנים ולצדם פלפלונים חריפים בתחמיץ ובשמן זית. אלה העסיקו אותנו עד בוא הראשונות.

פאטה כפרי עטוף בבצק עלים ועשוי כהלכה הוגש עם מלפפוני מיני מוחמצים ותלולית חרדל, ועורר געגוע לפריז. ראשונה נוספת, סלט תפוחי אדמה בשמיר עם פרוסות סלמון מעושן, היתה אף היא טובה. הסלמון היה מאיכות מעולה, והסלט הציג שילוב טעמים קלאסי.

סלט תפוחי אדמה עם פרוסות סלמון. שילוב טעמים קלאסי במנה ראשונה, צילום: אלה סברדלוב קרן סלט תפוחי אדמה עם פרוסות סלמון. שילוב טעמים קלאסי במנה ראשונה | צילום: אלה סברדלוב קרן סלט תפוחי אדמה עם פרוסות סלמון. שילוב טעמים קלאסי במנה ראשונה, צילום: אלה סברדלוב קרן

גם העיקריות המשיכו בקו הבטוח: נתח של פילה מוסר ים, שנצלה בעדינות שהשחימה את העור והשאירה את הדג עסיסי, הוגש על סלט שומר חי (82 שקל). זוהי מנה מדויקת, מעודנת ולא מכבידה.

רוסטביף על תפוחי אדמה צלויים עם ראגו פטריות (78 שקל) היה כבר מנה כבדה יותר. פרוסות הסינטה הצלויות (דקה יותר מדי לטעמנו) הונחו על תפוחי אדמה שהיו פריכים מבחוץ ורכים מאוד מבפנים, והרכיבו מנה שיכולה בקלות להשביע גם שני סועדים.

כיוון שהקינוחים מתומחרים כאן במחירי מעדנייה נוחים, לא ראינו שום סיבה להתאפק והחלטנו לקנח עם טארט פירות אישי (20 שקל) וטארט לימון (18 שקל) חמצמץ ומשובח.

השירות היה מופתי. סכין שנפל על הרצפה הוחלף כהרף עין, מים טריים נמזגו שוב ושוב בלי שהוזמנו, וכל בקשה נענתה במאור פנים.

העלייה לרגל המשיכה גם כשעזבנו. עוד ועוד סועדים סקרנים המשיכו להציף את המקום ובעיניהם השאלה "הברודואים עשו זאת שוב?". ובכן, כן. גם הדליקטסן מגיש אוכל שאינו מנסה להמציא את הגלגל, אבל מצליח כמעט תמיד להיות משובח ומדויק. העיצוב כאן מרהיב ומצליח לייצר מיקרוקוסמוס שמפתה את קהל היעד של הקבוצה, ואת השירות מן הראוי היה שיחקו גם מסעדות אחרות.

שם: דליקטסן

ז'אנר: מסעדנייה

מיקום: יהודה הלוי 79–81, 03-9681010

מחיר העסקית: 52–82 שקל, ראשון־חמישי, 12:00–18:00

התחככות: פרצופים מהעיתון

כשרות: אין

שירות: למרות העומס, מופתי

חניה: בחניוני האזור

נגישות נכים: אין

שורה תחתונה: עוד סיפור הצלחה

תגיות

5 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה