אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"מישהו במשרד האוצר מתעקש לא להעביר כסף לפרי גליל" צילום: ישראל הדרי

"מישהו במשרד האוצר מתעקש לא להעביר כסף לפרי גליל"

בנימין בן אליעזר מאשר כי הבטיח למפעל ויטה פרי גליל מענק כספי בתפקידו כשר התמ"ת. אולם במשרדי התמ"ת והאוצר ממשיכים להתעקש שהמפעל לא זכאי למענק כיוון שאינו מפעל מייצא

26.02.2012, 20:36 | אורנה יפת ותומר אביטל

עובדי מפעל ויטה פרי גליל בחצור הגלילית, שנסגר באופן מפתיע לפני כניסת השבת ביום שישי, עמדו אתמול מחוץ למפעל ולא הורשו להיכנס אליו. ברקע נמשכו הוויכוחים בין משרד התמ"ת להנהלת המפעל והעובדים ביחס לשאלה האם הובטח או לא הובטח סיוע מהמדינה למפעל.

יו"ר ועד העובדים במפעל מוטי חזיזה אמר אתמול כי בעת רכישת המפעל ב־2009 על ידי זכי שלום, מבעלי חצי חינם, הבטיח שר התמ"ת דאז בנימין בן אליעזר להעביר למפעל סיוע של 18 מיליון שקל מתקציב מרכז ההשקעות. לדברי חזיזה, המפעל לא קיבל את הסיוע: "אני לא נציג של בעלים אבל השר הבטיח סיוע ולא קיים את הבטחתו". חזיזה אמר כי בעלי המפעל התחייבו להעסיק 125 עובדים ובפועל הם מעסיקים 220 עובדים ו־150 עובדי קבלן.

בתגובה לדברי חזיזה, טען גורם בכיר במשרד האוצר שלא הובטח כל סיוע למפעל: "חוק עידוד ההשקעות מחייב ש־25% מתפוקת המפעל תהיה ליצוא. מפעל פרי גליל לא עומד בקריטריון זה ולכן לא יכול לקבל סיוע מהמדינה".

גם חזי צאיג, מנהל מרכז ההשקעות במשרד התמ"ת, אמר כי לא הובטח להנהלת פרי גליל או לוועד העובדים סיוע, כיוון שהמפעל אינו עומד בקריטריונים למפעל מייצא. לדברי צאיג, משרד ההשקעות משיק בימים אלה מסלול מענקים לחברות שאינן מייצאות שיאפשר למפעל כמו פרי גליל, אם יימצא זכאי, ליהנות ממענקים ומהטבות.

אולם, שר התמ"ת לשעבר בן אליעזר אישר ל"כלכליסט" כי אכן הבטיח מענק למפעל אף שאינו עומד בקריטריון היצוא. "ליוויתי את פרי גליל במשך כל תקופתי בתמ"ת. התגברנו על בעיות כדי להכיר בהשקעה דרך מרכז ההשקעות והבטחתי לעשות כל מאמץ כדי שיקבלו את הכספים", אמר בן אליעזר אתמול והעריך כי "מישהו במשרד האוצר מתעקש שלא להעביר למפעל את הכספים".

ממשרד התמ"ת נמסר כי "זכותו של המפעל לסגור פס ייצור ולהעבירו למפעל אחר, אך הטענה כי המדינה לא עמדה בהתחייבויות היא הטעיה, שנועדה לסחוט מענק עבור מפעל רווחי".

תגיות