אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סוחרי השלדים נאבקים על קופת מזומנים של 45 מיליון שקל באולטרה שייפ צילום: בועז אופנהיים

סוחרי השלדים נאבקים על קופת מזומנים של 45 מיליון שקל באולטרה שייפ

השלד הבורסאי שנכסיו נמכרו לסינרון הודיע כי יקצה 24.9% ממניותיו ליוסף גורביץ, בנו של מאיר גורביץ, בעל השליטה בארזים. בתגובה דורש סוחר השלדים ירון ייני, שרכש כ־18.3% מהמניות לעצור את המהלך

27.02.2012, 07:49 | אסף גילעם

מאבק שליטה באולטרה שייפ? לאחר שהחלום נגוז, ופעילותה של אולטרה שייפ נמכרה לחברת סינרון מדיקל תמורת 12 מיליון דולר (כ־45 מיליון שקל) הפכה החברה בתחילת החודש לשלד בורסאי ללא התחייבויות ועם קופת מזומנים מפתה. בעקבות זאת, סוחר השלדים ירון ייני, שמוביל קבוצה של שלוש חברות (מטרת מיזוג ואסיה פיתוח הבורסאיות ואפסווינג קפיטל) רכש 18.3% מהון המניות, ובמקביל, צחי סולטן, מבעלי השליטה במודיעין ויו"ר כלל חיתום, רכש עד כה 8% (במשותף עם ניר פלג, מנכ"ל אבגול לשעבר ושותפו של סולטן במודיעין).

אלא שלפני שאחד מהשניים הספיק לבצר שליטה על השלד, הודיעה החברה כי חתמה על הסכם להקצאת 24.99% מהון המניות ליוסף גורביץ, בנו של מאיר גורביץ, בעל השליטה בחברת הנדל"ן ארזים, בתמורה להזרמת 4 מיליון דולר (כ־15 מיליון שקל) לקופת החברה. לפי ההסכם, "התמורה תגדיל את בסיס ההון העצמי והחברה טרם קבעה ייעוד לתמורה". עוד נאמר בהסכם כי "גורביץ אינו רוכש את השליטה בחברה וכי יhמנה דירקטור אחד בלבד מטעמו".

כניסתו של גורביץ לזירה התניעה גל של מכתבים מצד עורכי דינו של ייני, עליהם חתום עו"ד גל חת, שמחזיק בעצמו במניות אסיה פיתוח. במכתבים נמסר כי קבוצת בעלי המניות בראשות ייני, דורשת כינוס אסיפה למינויים של ייני ועו"ד שגיא בן ישי כדירקטורים – במקומם של הדירקטורים הנוכחים שלא מן הציבור. במכתבם כתבו באי כוחו של ייני כי "הנהלת החברה וכל חברי הדירקטוריון נדרשים להימנע מקבלת החלטות, ולהימנע מפעולות דרמטיות עד שקולם של בעלי המניות יקבל ביטוי בהרכב הדירקטוריון".

אפסווינג ואסיה שלחו מכתבים נוספים לאולטרה שייפ, והעלו טענות כנגד הסכם הקצאה, שלפיהן לא ברור מדוע חברה עם מזומנים בקופה זקוקה למזומנים נוספים מבלי שיש תכנון לפעילות כלשהי. בנוסף, טענו כי הקצאת 24.99%, מעניקה בפועל לגורביץ את השליטה, אך עוקפת את הצורך באישור אסיפה להקצאה מאחר שמדובר בהקצאת מניות של פחות מ־25%.

באולטרה שייפ הגיבו אתמול במכתב חריף המבטל את טענות אפסווינג ואסיה. החברה מסבירה כי היא פועלת בהתאם להוראות החוק ובשקיפות מלאה מול רשות ני"ע. באולטרה שייפ מצהירים כי הצעתו של גורביץ התקבלה בדירקטוריון עוד בטרם רכש ייני מניה אחת בחברה. בקשר למינוי הדירקטורים, טוענת אולטרה שייפ כי אחד הדירקטורים והחברות המעורבות הואשמו בעבירות מרמה בארה"ב, וכי הם דורשת לדעת האם התביעות עדיין עומדות, ועלולות להעיב על כשירות הדיקטור המיועד.

עו"ד חגית רוס, המייצגת את אולטרה שייפ, מסרה ל"כלכליסט" כי דירקטוריון החברה "קיבל מספר הצעות שנשקלו, וההצעה של גורביץ היתה הכי טובה. רוס הסבירה כי בזמן שההצעות האחרות להכנסת פעילות לחברה היו מצריכות בדיקות ארוכות, גורביץ הסכים להקצאה המניות ללא צורך במצגים מצד החברה ולכן "זו היתה הצעה הכי אטרקטיבית והכי מהירה". בנוגע לייני, מסרה רוס כי "למרות שהוא התקשר מספר פעמים" הוא לא הגיש הצעה לדירקטוריון.

במכתבה הוסיפה רוס כי למרות הטענות של אפסווינג ואסיה על הנזק שנגרם להן, ולמרות שעל פי החוק עליהם להוכיח כי פעלו להקטין את הנזק, המשיכו הצדדים ביום חמישי האחרון להגדיל את אחזקתם בחברה. לדבריה, "אין פה בעלי שליטה. לדירקטורים אין פה אינטרס, והם לא מקבלים שכר. למה הם לא הוציאו צו מניעה? יש כלים משפטיים, והם לא השתמשו בהם".

עוד נכתב כי "ככל הנראה מרשותיכם (אפסווינג ואסיה - א"ג) לא צפו כי דירקטוריון החברה לא יסור למרותן ויקבל את ההחלטות הנכונות לטובת החברה ולא את ההחלטות לטובתן. כעת הן מתנהגות כ"קוזאק הנגזל", שמאיימות באיומים חסרי בסיס ופשר". אולטרה שייפ אף הדגישה כי תזמן אסיפה בעלי מניות במהלך השבועות הקרובים כדי לדון בבקשותיהם של בעלי המניות ולהחליף את שם החברה.

מצחי סולטן נמסר כי "הוא משקיע פיננסי, ואינו קשור לשום צד". את תגובתו של יוסף גורביץ לא ניתן היה להשיג.

תגיות