אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
היחס בין החוב לתוצר ירד ב-2011  ב-1.6%, לרמה של 73.3% צילום: נועם מושקוביץ

היחס בין החוב לתוצר ירד ב-2011 ב-1.6%, לרמה של 73.3%

משרד האוצר: בשנת 2011 גדל החוב הממשלתי ב-25 מיליארד שקל והסתכם בסוף השנה ב-633 מיליארד שקל

27.02.2012, 11:01 | אמנון אטד

היחס בין החוב הממשלתי לתוצר ירד בשנת 2011 ב-1.6%, והסתכם בסוף השנה החולפת ב- 73.3%. גם החוב הציבורי (הכולל בנוסף לחובות הממשלה גם את חובות הרשויות המקומיות) הצטמצם בשנה החולפת ב-1.6% וחלקו בתוצר הסתכם בסוף שנת 2011 ב- 74.7%.

 

היחס בין החוב לתוצר נחשב לאחד המדדים החשובים שאליהם מתייחסות חברות דירוג האשראי, שכן הוא מעיד על יכולתה של המדינה הלווה לעמוד בהחזר חובותיה בעתיד. דירוג האשראי הניתן לכל מדינה צפוי להשפיע על גובה הריבית שהיא נדרשת לשלם עבור גיוסי הכספים שהיא מבצעת בשוקי ההון הבינלאומיים.

מנתונים שמפרסם היום (ב') אגף החשב הכללי באוצר מתברר כי בשנת 2011 גדל החוב הממשלתי בכ- 25 מיליארד שקל והסתכם בסוף השנה בכ- 633 מיליארד שקל. ההסבר העיקרי לגידול בהיקף החוב הממשלתי הוא גיוס הון נטו של כ-12 מיליארד שקל שביצעה הממשלה בשנה שעברה כדי לממן את הגירעון בתקציבה. העלייה באינפלציה הגדילה את סך החוב ב-7 מיליארד שקל נוספים. גורם נוסף שתרם להגדלת החוב היה הפיחות בשער השקל מול הדולר והיורו, שהגדיל את חלקו של החוב הממשלתי הנקוב במטבע חוץ.

בתגובה לפרסום נתוני החוב הממשלתי, אמר שר האוצר יובל שטייניץ, כי "ההקטנה המתמשכת ביחס בין החוב לתוצר, במיוחד על רקע הגידול הבולט ביחס זה במדינות אחרות, מעידה על המשמעת התקציבית והמדיניות הכלכלית ארוכת הטווח של הממשלה ותורמת לצמיחת המשק ולהשקעות הזרות בישראל".

החשבת הכללית מיכל עבאדי-בויאנג'ו, אמרה כי "שיעור החוב מהתוצר הינו אינדיקטור מרכזי בקביעת דירוג האשראי של המדינה". לדבריה, הקטנת יחס זה תורמת להעלאת דירוג האשראי של המדינה והוזלה בעלויות גיוסי ההון.

תגיות