אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחקר: אנשים עשירים נוטים לשקר או לרמות יותר מעניים צילום: shutterstock

מחקר: אנשים עשירים נוטים לשקר או לרמות יותר מעניים

לפי מחקר שפורסם בארה"ב אנשי ה"מעמד העליון" נוטים יותר לבצע עבירות תנועה, לקחת ממתקים מילדים, לשקר במו"מ, לרמות על מנת להגדיל את סיכוייהם בזכיה בפרס ולתמוך בהתנהגות לא אתית בעבודה

27.02.2012, 22:48 | בלומברג
לפי מחקר שבדק את אמות המידה המוסריות של מאות בני אדם, אנשים עשירים נוטים יותר להתנהגות רעה. אנשי ה"מעמד העליון", כפי שהוגדר במחקר, נוטים יותר לבצע עבירות תנועה, לקחת ממתקים מילדים, לשקר במו"מ, לרמות על מנת להגדיל את סיכוייהם בזכיה בפרס ולתמוך בהתנהגות לא אתית בעבודה, כך לפי מחקר שפורסם היום (ב') בכתב עת של האקדמיה הלאומית למדעים בארה"ב.

כאשר מצרפים יחד את כל הניסויים שערכו החוקים, הם מראים שלפחות חלק מהאנשים העשירים יותר "תופשים תאבת בצע כחיובית ומועילה", כנראה כתוצאה מחינוך, העצמאות והמשאבים שיש להם כדי להתמודד עם השלכות שליליות פוטנציאליות, כתבו החוקרים.

אחד מהניסויים הזמין 195 אנשים בוגרים אשר גויסו באתר קרייגסליסט (אתר מכירות מיד שנייה) לשחק משחק שבו המחשב "זרק את הקוביות" על מנת לזכות בתלושים בשווי 50 דולר. המספרים שיצאו לכל משתתף היו זהים, כאשר כל אחד שדיווח שיצא לו סכום של יותר מ-12 שיקר בהכרח לגבי התוצאות. אלו במעמד הגבוה יותר מבחינה כלכלית נמצאו בעלי נטייה גבוהה יותר לשקר, אמר ד"ר פול פיף, אחד מעורכי המחקר מאוניברסיטת ברקלי בקליפורניה.

"פרס של 50 דולר הוא זעום עבור אלו שמרוויחים 250 אלף דולר בשנה", הוא אמר. "אז למה הם נוטים יותר לרמות? עבור אדם ממעמד סוציו-אקונומי נמוך יותר, 50 דולר שווים יותר, והסיכונים נמוכים", הוא הוסיף.

למרות הממצאים, החוקרים הדגישו שישנם יוצאים מן הכלל, כגון וורן באפט, יו"ר ומנכ"ל ברקשייר האת'אווי, אשר התחייב שרוב החזקותיו יהיו בארגוני צדקה.

תגיות