אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

תערוכה מאכזבת? ככה זה כשהעתיד כבר כאן

הפיתוחים שהוצגו בברצלונה 2012 נראו עד לפני שנים ספורות כמו מדע בדיוני, ומוכיחים כמה מהר אנחנו מתרגלים לטכנולוגיה. השנה הקרובה, כך נראה, צפויה להיות שנתם הגדולה של החיישנים

02.03.2012, 10:49 | הראל עילם, ברצלונה

קשה להתעלם מהתחושה שמלווה השנה את תערוכת הסלולר הגדולה בעולם: אכזבה. חברות כמו סמסונג ומוטורולה בחרו שלא לערוך מסיבות עיתונאים, ושההכרזות החדשות היו בודדות ומעטות.

גם הטרנד החדש לכאורה, המעבר לטלפונים בעלי ארבע ליבות - האוואי, פוג'יטסו ו-HTC הכריזו על מכשירים כאלו - לא הצליח לרגש את מי שאינם פריקים של חומרה. ובינינו, כמה כאלה כבר יש?

מה שרבים פספסו, לדעתי, הוא שהתערוכה השנה הראתה לנו שהעתיד כבר כאן. האכזבה אינה נובעת מחוסר התקדמות טכנולוגית - אלא להיפך, מההאצה העצומה בקצב ההתקדמות הטכנולוגית. דברים שרק לפני כמה שנים נראו כמדע בדיוני הפסיקו לרגש אותנו, ואם חוק מור קובע שכוח החישוב יכפיל את עצמו כל שנתיים, הרי שבקרוב כל טלפון חכם יהיה חכם יותר מהאדם שמחזיק אותו.

ביתן אינטל בתערוכה. אז ככה נראה העתיד?, צילום: בלומברג ביתן אינטל בתערוכה. אז ככה נראה העתיד? | צילום: בלומברג ביתן אינטל בתערוכה. אז ככה נראה העתיד?, צילום: בלומברג

שימו לב לרשימת המוצרים הבאה: סמארטפון שיכול לעבוד גם אחרי שעות במים; מסכי מגע דקיקים בגודל של 80 אינץ'; זכוכיות חזקות יותר מפלדה; מכשיר סלולרי עם מצלמה שמסוגלת ללכוד כל אבן, שערה, פתית שלג וגבעול דשא במרחק של עשרות מטרים; טלפונים שמנתחים הפרעות שינה ומזהירים אתכם כשאתם סוטים ממסלול הנסיעה, והרשימה עוד ארוכה. כל המוצרים האלה, שאפילו סופרי מדע בדיוני היו מתקשים להעלות על דעתם, הוצגו בתערוכה.

אבל נראה ש-2012, יותר מכל דבר אחר, היא שנת החיישנים. ב-2011 ראינו את ההצלחה המסחררת של חיישנים המזהים תנועות גוף, והקינקט גילה לנו מה הם מסוגלים לעשות. ווינדוס 8 צפויה לתמוך בזיהוי פנים, ומספר חברות כבר עובדות על הדבר הבא בתשלומים ניידים - במקום כרטיסי אשראי או שבבי NFC, זיהוי על ידי רשתית וטביעות אצבע.

ביתן מוטורולה. מסכים בכל מקום, צילום: בלומברג ביתן מוטורולה. מסכים בכל מקום | צילום: בלומברג ביתן מוטורולה. מסכים בכל מקום, צילום: בלומברג

הסמארטפון שיכיר אתכם

אנחנו רגילים לחשוב שמדובר בטכנולוגיות יקרות ושלוקח להן זמן רב להיכנס לשוק. אבל בשנתיים האחרונות מחירי חיישני אינפרה-אדום, למשל, ירדו פי 10. מה זה אומר? שבעתיד הקרוב יהיו הרבה מאוד טלפונים שיוכלו לזהות את שינויי החום בסביבה ובאדם שמחזיק אותו. הוא יוכל להבין האם אתם לחוצים, נרגשים או מפחדים. מדע בדיוני? זה כבר נמצא בפיתוח, בימים אלו.

שיפורים במיקרופונים יאפשרו למכשיר להקליט שיחות עם דובר שנמצא במרחק של כמה מטרים בסביבה רועשת. "סמארטפון הצלמים" שהציגה נוקיה בתערוכה מסוגל לראות טוב יותר מהעין האנושית, וגם בכך יש בזה הרבה מאוד פוטנציאל. סביר להניח שבעתיד הטלפון יוכל להתריע בפנינו על כל מפגע בכביש - הרבה לפני שהנהג יבחין בו בעצמו. זה בדיוק הכיוון שאפליקציות כמו iOnRoad הישראלית הולכות אליו.

ואולי בסמטה חשוכה באמצע הלילה, המצלמה תוכל - באמצעות מציאות מרובדת (Augmented Reality) - להציג בפנינו תמונה מוארת של הסביבה. אלו דברים שברמה התיאורטית יכולים להגיע לשוק כבר עכשיו, ולא נדרשת לכם כל טכנולוגיה חדשה. רק פיתוח אפליקציה.

מציאות מרובדת מציאות מרובדת מציאות מרובדת

הסמארטפון גם צפוי להפוך בקרוב לרופא צמוד: X Foundation, הארגון, שקידם את פיתוח ספינת החלל האזרחית הראשונה, דוחף עכשיו את הפיתוח של "טרייקודר" - דרך להפוך את הטלפון החכם למכשיר רפואי שמסוגל לאבחן עשרות ומאות מחלות שונות, על ידי שימוש במגוון כלים מתקדמים.

השנה, בתערוכה ובכלל, ניתן לראות עד כמה טכנולוגיות החישה התקדמו. החיישנים היום קטנים, זולים ומדויקים במיוחד, ולכל טלפון היום יש עשרות אמצעי חישה. במהלך 2012 נוכל לראות איך הכלים האלה באים לידי ביטוי. כן, זה יעלה שאלות מדאיגות על ריגול תעשייתי - ממשלתי ומסחרי - ועל פרטיות המשתמשים. זה יהיה מלהיב ומפחיד.  השנה 60 אלף איש ראו את זה בברצלונה, ולא שמו לב שהעתיד כבר הגיע.

 

*הכותב הוא אורח יורוקום-נוקיה בתערוכה

תגיות