אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ותודה לחגים: הרווח הנקי של שופרסל עלה ב-20% ל-107 מיליון שקל ברבעון הרביעי צילום: סיון פרג'

ותודה לחגים: הרווח הנקי של שופרסל עלה ב-20% ל-107 מיליון שקל ברבעון הרביעי

בשנת 2011 הציגה החברה רווח נקי של 276 מיליון שקל, ירידה של 17.6% לעומת 2010. לטענת שופרסל המחאה החברתית תמשיך לפגוע בתוצאות החברה בטווח הקצר. למרות הירידה ברווחיות, 5 בכירי החברה נהנו משכר בעלות של 19.1 מיליון שקל ב-2011.

05.03.2012, 08:29 | שהם לוי

שופרסל מסכמת את שנת 2011 וחצי שנה של "מחאה חברתית" עם ירידה ברווח הנקי ועלייה של 4.2% במכירות. החברה ציינה שהמחאה החברתית פגעה בתוצאותיה במחצית השנייה וצפויה להמשיך לפגוע בהן בטווח הקצר.

לאור המחאה החברתית ביצעה שופרסל פעולות כדי להיערך למציאות החדשה, אך כבר במחצית השנייה של השנה הורעו מאוד ביצועי התפעוליים, כך שללא שינויים חד פעמיים חיוביים, הייתה החברה מציגה ביצועים גרועים הרבה יותר בשורה התחתונה.

הכנסות החברה הסתכמו ב-2011 ב-11.6 מיליארד שקל, לעומת 11.07 מיליארד שקל ב-2010. הרווח הנקי של שופרסל עמד על 276 מיליון שקל, ירידה של 17.6% בהשוואה לרווח נקי של 335 מיליון שקל ב-2010. דירקטוריון שופרסל החליט בעקבות תוצאות הרבעון הרביעי על חלוקת דיבידנד של 120 מיליון שקל.

"תוצאות הרבעון השלישי והרביעי של שנת 2011 היו נמוכות מהממוצע של השנים האחרונות, תוצאה של ההשפעות המאקרו כלכליות, ההתייקרויות במשק ועליית שכר המינימום", הסביר איציק אברכהן, מנכ"ל שופרסל.

עד כה בשנת 2011 שילמה החברה דיבידנדים בהיקף של 358 מיליון שקל. הדיבידנד הראשון ששילמה החברה ב-2011 נבע מרווחי החברה ב-2010 והסתכם ב-108 מיליון שקל.

שופרסל מעריכה שנתח השוק שלה עומד על 20%-21% בדומה לנתח השוק שלה ב-2010. יחד עם זאת, שופרסל מעריכה שגם ב-2012 תחול התגברות בתחרות למול רשתות השיווק הקטנות, בעיקר על מחיר.

הרעה בביצועים התפעוליים ברבעון הרביעי

ברבעון הרביעי חלה שחיקה ברווחיות התפעולית של החברה המנוטרלת הוצאות והכנסות חד פעמיות. הרווח התפעולי לפני הוצאות והכנסות חד פעמיות הסתכם ברבעון הרביעי ב-77 מיליון שקל והיווה 2.8% ממחזור המכירות, זאת בהשוואה ל-137 מיליון שקל, או 4.9% מהמכירות ב-2010. הקיטון ברווח התפעולי נבע בעיקר מירידה בשיעורי הרווח הגולמי של החברה.

ברבעון הרביעי הציגה שופרסל עלייה של 20% ברווח הנקי ל-107 מיליון שקל, לעומת 89 מיליון שקל ברבעון המקביל. יחד עם זאת, בשנת 2011 החגים נפלו חודש אוקטובר ונכללו ברבעון הרביעי, זאת לעומת שנת 2010 בו מועד החגים היה בספטמבר ונכלל בתוצאות הרבעון השלישי.

בנוסף, תוצאות הרבעון הרביעי הושפעו מהכרה של החברה בעליית ערך נדל"ן להשקעה שהוסיפה 35 מיליון שקל לרווח לפני מס. ללא השפעה חד פעמית זו היה הרווח הנקי של שופרסל יורד ולא עולה.

הוצאות המימון נטו של החברה ברבעון הרביעי גם ירדו מ-31 מיליון ל-21 מיליון שקל. למרות העלייה בחובות שופרסל כתוצאה מגיוס אג"ח שערכה החברה בחודש דצמבר, קטנו הוצאות המימון כתוצאה ממדדי מחירים לצרכן נמוכים, בהשוואה לתקופה המקבילה ב-2010. במחצית השנייה של 2011 הואטה משמעותית האינפלציה בישראל כתוצאה מהמחאה החברתית על יוקר המחייה.

השפעה נוספת חיובית שסייעה לשופרסל להגדיל את הרווח הנקי הייתה הכנסת מס חד פעמית של 16 מיליון שקל ברבעון הנוכחי, לעומת הוצאות מיסים של 29 מיליון שקל.

רפי ביסקר, יו"ר שופרסל, צילום: יונתן בלום רפי ביסקר, יו"ר שופרסל | צילום: יונתן בלום רפי ביסקר, יו"ר שופרסל, צילום: יונתן בלום

רפי ביסקר: "הפחתות מחירים ניכרות"

"שופרסל מסכמת היום את התוצאות לשנת 2011, שנה שאופיינה בשינויים משמעותיים בשוק הקמעונאות בישראל, בעיקר בעקבות השיח הציבורי שהתפתח במחצית השנייה של השנה. כפי שהיה בעבר, שופרסל תמשיך להיות קשובה לצרכי לקוחותיה".

עוד הוסיף ביסקר: "במהלך 2011 ביצעה החברה מהלכים אסטרטגיים רבים, ביניהם הסבת סניפי 'שופרסל ביג' ל'שופרסל דיל', הפחתות מחירים ניכרות וכניסה לתחום המזון האורגני, כל זאת על מנת לתת מענה ושרות לכל פלחי האוכלוסייה בסניפינו בפריסה הארצית. כל אלו השפיעו באופן ניכר על תוצאות החברה בשנה החולפת שהסתכמה עם שיעור הרווח התפעולי של 3.6% לעומת 4.6% ב-2010".

באשר להשפעות המחאה החברתית על צורת ניהול החברה והמבנה הארגוני אמר יו"ר שופרסל: "החברה ביצעה שינוי ארגוני וניהולי ומבצעת התייעלות עמוקה בכל אגפי החברה. אני מאמין כי פעילות זו יחד עם המשך פיתוח מנועי הצמיחה ופתיחת סניפים חדשים יביאו לשיפור הדרגתי ברווחיות החברה ויחזירו את שופרסל למסלול צמיחה ומובילות לטובת לקוחותיה, ספקיה ועובדיה".

סניף של שופרסל, צילום: סיון פרג סניף של שופרסל | צילום: סיון פרג' סניף של שופרסל, צילום: סיון פרג

איציק אברכהן: "הפנמנו את קולות המחאה והורדנו מחירים"

איציק אברכהן מנכ"ל שופרסל , צילום: סיון פרג איציק אברכהן מנכ"ל שופרסל | צילום: סיון פרג' איציק אברכהן מנכ"ל שופרסל , צילום: סיון פרג

  

"הפנמה של קולות המחאה החברתית מקיץ 2011 הביאה את החברה להורדת מחירים והסבת סניפים לפורמטים זולים", הדגיש מנכ"ל שופרסל.

פורמט שופרסל שלי יעבור חידוש וריענון להעצמת חוויית הקנייה, תוך חיזוק הקשר לקהילה.

הסביר אברכהן: "החברה ממשיכה ביישום התכנית האסטרטגית שלה, הכוללת. פתיחת סניפים חדשים בהיקף של 20-15 אלף מ"ר בשנה, חיזוק המכירות בחנויות הדיסקאונט המהוות את מרבית המכירות של החברה, פתיחת מתחמי בריאות ואורגני (Green) וחנויות אורגניק מרקט, הרחבת פורמט הנוחות שופרסל אקספרס, הגדלת המכירות".

"החברה ממשיכה בשינוי מערך שרשרת האספקה והיערכות להקמת מרכז לוגיסטי נוסף בימים אלה פרסה החברה מכונות מחזור ואסוף בקבוקים בכ-60 סניפים", הוסיף עוד.

"החברה החלה בפריסת קופות בשירות עצמי ובכוונתה להגיע לפריסה ב-75 סניפים", ציין אברכהן. "כל אלה, יחד עם ביצוע שיפורים בתנאי הסחר, התייעלות בסניפים וצמצום משמעותי בכח האדם במטה החברה, יחזירו אותנו בהדרגה לרמת הרווח התפעולי והנקי שהיו בשנים האחרונות".

"אני רוצה להודות לעובדי החברה ומנהליה על כל העבודה המקצועית והמרובה ועל שיתוף הפעולה הפורה. אלו תורמים הן למענה הצרכני והן ליכולתנו להתמודד עם האתגרים שבפתח".

הרווח יורד אבל הבכירים מתפנקים

למרות הירידה ברווח הנקי והשפעות המחאה, נהנו 5 בכירי שופרסל משכר בעלות של 19.1 מיליון שקל.

אפי רוזנהויז, נשיא ומנכ"ל שופרסל לשעבר, נהנה משכר בעלות של 6.947 מיליון שקל בשנת 2011. השכר הורכב משכר שוטף של 4.1 מיליון שקל, מענק של 470 אלף שקל ותשלום מבוסס מניות של 2.38 מיליון שקל.

ריצ'י הנטר, מנהל העסקים הראשי של החברה לשעבר, נהנה ב-2011 משכר בעלות של 5.4 מיליון שקל שכלל תשלום שכר של 3.6 מיליון שקל, מענק של 470 אלף שקל ותשלום מבוסס מניות של 1.32 מיליון שקל.

איציק אברכהן, שהפך ברבעון הרביעי למנכ"ל החברה, אך עד לאותו מינוי שימש כסמנכ"ל התפעול של החברה, נהנה משכר בעלות של 2.36 מיליון שקל.

על פי הסכם העסקה שנחתם עם אברכהן, משכורתו תעמוד על סך של 108 אלף שקל בחודש. בנוסף, יהיה זכאי אברכהן לרכב, קרן השתלמות, ביטוח אובדן כושר עבודה, 14 ימי הבראה בשנה, 23 ימי חופשה, משכורת 13, טלפון נייד, ובדיקות סקר.

תגיות

11 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

10.
שכר העובדים
ברור שיהיו להם רווחים ומשכורות הבכירים יהיו בשמיים אם לעובדים שלהם הם נותנים שכר בסיס של 3000שח ועל זה השלמה לשכר מינימום 1000שח ושעות נוספות ובקיצור אחרי כל השעות שהם עובדים ואחרי מס הכנסה וביטוח לאומי נשאר לעובדים שעושים בשביל החברה הכל ארבע וחצי אלף שקל בושה וחרפה וזה בדוק יכולה להראות תלוש שלהם
א  |  05.03.12
לכל התגובות