אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נחשף ב"כלכליסט": אמובי נמכרה - אחרי "7 שנים מחורבנות של עבודה אינסופית"

נחשף ב"כלכליסט": אמובי נמכרה - אחרי "7 שנים מחורבנות של עבודה אינסופית"

חברת הפרסום הסלולרי נמכרה לסינגטל תמורת 321 מיליון דולר; אחד המייסדים, זוהר לבקוביץ', כתב בפייסבוק: "זהו אחד האקזיטים היפים בישראל בשנים האחרונות, הקרבנו את המשפחה והחיים הפרטיים"; המגעים בין הצדדים נחשפו ב"כלכליסט"

05.03.2012, 14:10 | אסף גלעד

חברת הפרסום הסלולרי הישראלית אמובי (Amobee) נמכרה למפעילת הסלולר הסינגפורית, סינגטל, תמורת 321 מיליון דולר. זוהי הרכישה הראשונה של סינגטל מחוץ לסינגפור. בעלת המניות העיקרית בסינגטל היא טמאסק שבעברה השקיעה במודו הישראלית, וגולדמן סאקס שימש כיועץ פיננסי של סינגפור טלקום בעסקה. המגעים בין החברות נחשפו לראשונה ב"כלכליסט".

זוהר לבקוביץ', המנכ"ל לשעבר וממייסדי אמובי, ציין בעמוד הפייסבוק שלו כי המכירה התבצעה שלשום. "זהו אחד האקזיטים היפים בישראל בשנים האחרונות. שבע שנים לקח לנו, שליש מחיי הבוגרים. שבע שנים מחורבנות של עבודה אינסופית, מתח, הקרבת המשפחה והחיים הפרטיים, ביקורת מכל צד ומטוסים. הרבה מטוסים. באקונומי, אגב", כותב לבקוביץ'. "וגם שבע שנים מדהימות. נאמנות, חברים, הישגים וציונות. אין תחליף לתחושת ההישג שבמכירה הסופית, הזכיות שבדרך, לקוחות הענק, וכן, גם האגו והפרסים."

אמובי נחשבת לאחת החברות המובילות בעולם בפיתוח טכנולוגיות לשילוב פרסומות בסלולר, ורכישתה מהווה כרטיס כניסה לתחום עבור סינגפור טלקום. בחברההושקעו 54 מיליון דולר, כשבין המשקיעות נמצאות קרן סקויה וגם החברות סיסקו, מוטורולה, וודאפון וטלפוניקה. בשנה שעברה התכוננה אמובי להנפקה בנאסד"ק, אך בחרה לבסוף שלא לצאת לבורסה.

סינגפור טלקום היא מקבוצות התקשורת הגדולות והחשובות באיזור אסיה־פסיפיק ומספקת שירותים לכ־400 מיליון מנויים בסינגפור, אינדונזיה, הודו, וויטנאם, תאילנד ואוסטרליה. החברה נסחרת לפי שווי של 50 מיליארד דולר סינגפורי (כ־40 מיליארד דולר) והרווח הנקי שלה עומד על כ־3 מיליארד דולר ב־2011.

תגיות

21 תגובות לכתיבת תגובה לכתיבת תגובה

21.
בחישוב זריז וגס - היזמים הרוויחו כך:
החברה נמכרה ב-321 מליון דולר. הושקעו בחברה בסה"כ 54 מליון דולר. כלל אצבע הוא שהמשקיעים (במיוחד קרנות ההון סיכון) מצפים להחזר של בין פי 6 לפי-10 מהכסף שהשקיעו (באקזיט מוצלח). בואו נלך על המקרה של הרווח המינימלי (למשקיעים): 54 * 6 = 324 מליון אופס... זה יוצא יותר ממה שמכרו... טוב, בואו נוריד קצת ממכפיל ההשקעה. נגיד שמצפים לפי 5.8 מההשקעה: 54 * 5.8 = 313 מליון. או ! כמה נשאר ליזמים? 321-313 = 8 מליון דולר. ואפילו לא לקחתי בחשבון את זה שאמובי קנו חברה במהלך חיים, בכ-20 מליון דולר (שזה תכלס אמור "לרדת" מהשווי שלהם במכירה, אבל יאללה לא נכנס לקטנות). כמה יזמים היו? אם אני לא טועה, היו 4. ז"א, 2 מליון דולר לכל אחד. נחלק ל-7 שנים? בערך 285,000 דולר לשנה. נחלק ל-12 חודשים? 23,800 דולר לחודש (פלוס כמובן המשכורת שהם הרוויחו באותו הזמן). נוריד מזה מיסים של 20%? 19,040 דולר לחודש נטו לכיס. בשקלים? טוב הרבה עבר על הדולר מאז שהתחילו לפני 7 שנים, אבל לא נתקטנן. נכפיל ב- 3.8 = 72,000 ש"ח בחודש. לא רע, אבל גם לא מי יודע מה... וגם אם טעיתי במכפיל הרווח ובמה שנשאר ליזמים, אפילו תכפילו ב-2 את ההערכה שלי, עדיין לא יודע אם זה שווה 7 שנים של עבודה קשה בלי לבלות כמו בן אדם עם המשפחה וכו'. לדעתי זה היה אקזיט "לא טוב" של החברה, במובן שהיא ציפתה להמכר מוקדם יותר, כשהשקיעו בה פחות כסף, כדי שמכפילי הרווח יהיו טובים יותר. לא סתם הוא כתב קודם "7 שנים מחורבנות" :-) טוב יאללה, חפרתי... ביי.
גדי , נתניה  |  06.03.12
לכל התגובות